Reklama

Reklama

Ready Player One: Hra začíná

  • USA Ready Player One (více)
Trailer 4
USA / Indie, 2018, 140 min

Děj filmu legendárního režiséra Stevena Spielberga je zasazen do roku 2045, kdy se svět ocitá na pokraji chaosu a kolapsu. Lidé však nalezli spásu v OASIS, rozsáhlém světě virtuální reality, který vytvořil geniální a excentrický James Halliday (Mark Rylance). Když Halliday zemře, odkáže své nesmírné bohatství prvnímu člověku, který najde Velikonoční vajíčko ukryté někde v OASIS. Odstartuje tak zběsilý závod, který pohltí celý svět. Když se k závodu o nalezení Velikonočního vajíčka rozhodne přidat nenápadný mladý hrdina Wade Watts (Tye Sheridan), je vržen do šílené, realitě na hony vzdálené honby za pokladem ve fantaskním světě mystérií, nečekaných objevů a nebezpečí. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (1 356)

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Steven Spielberg to opäť dokázal! Filmový zážitok, čo ma úplne odrovnal. Chalan jedna, on sa neprestane baviť - a ja tu lamentujem, že som starý! Oproti Spielbergovi starý možno som, ale vždy raz za 3-4 roky ma svojim filmom donúti cítiť sa ako malý chlapec a všetkému tomu veriť. Toľko múdier a pravdy v takom mladícky iskrivom balení! Neviem prestať byť ohúrený tým, ako už 50 rokov strieda minulosť a budúcnosť, fantáziu s realitou, stále ho to baví a stále je to svieže pre nových a nových divákov. Najsviežejší, najhravejší, najdravejší, najmladíckejší, najľudskejší a najcitlivejší blockbuster roka. Čistá radosť!___ Môj osobný spektákel roka, ktorý dvíha Spielberga späť na božský piedestál (po koľký krát už!). Aj na druhý krát som sa z toho stále tešil ako decko, táto hra sa len tak neomrzí. Na jednej strane správny postreh, že celková idea filmu je vlastne konzervatívna a stavia sa za únik z virtuálnej reality ("Because reality is the only thing, which is... real), na druhej dokonalé okúzlenie dynamikou a nekonečnými možnosťami virtuality. Zmes klišé a až detskej naivity (predsa len si cestu k skutočnému životu, lásku aj priateľov našiel prostredníctvom hry) a vodopádu popkultúrnych referencií jedna radosť, recyklácia filmových motívov (vrátane svojich vlastných) urobená s takým nadhľadom, že puberťáci môžu závidieť, plné uvedomenie si podstaty prchavého sveta pohyblivých obrázkov a fantastické, nikdy neomrziteľné remeslo s famóznym výkonom všetkých zúčastnených. Dielo, ktoré vyfarbí a naplní radosťou nejeden deň v šedivej, obmedzenej realite. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Tohle byl ústřel roku, v době shlédnutí se to pohybovalo okolo 150. nejlepšího filmu. Sám se divím, jak se může dostat tak vysoko film, který je spíše cílený na určitou diváckou základnu. Asi hype, naprat pětihvězdy jako stádo. Před deseti lety bych odcházel z kina nadšen, teď bych nejraději utekl. Jako takovému tomu možná nejde moc co vytknout. Tisíc narážek na různé hry, filmy, hudbu potěší i památeční generaci ale prostě..spíše mě to nudilo.. jak počítačová verze, tak skutečná realita. Několikrát jsem se zasmál, ale asi jsem čekal více, pravda, trailer mě měl poučit. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Zuřivé pětkování mé topky mě sice nutilo zvážit i alternativu, že třeba nepůjde o až takovou dementní πčovinu pro degenerované nezletilé emeričany jak dával tušit trailer a až bude v zátoce sleva, že třeba nakoupím a zhlédnu. Ovšem až extatické vylučování tělních tekutin mého jindy nad téměř každým filmem rypák ohrnujícího kolegy mě přesvědčilo vysolit za návštěvu kina. A ač jsem od Špilase mnoho nečekal, musím nyní zhodnotit, že výsledný zážitek byl na míle vzdálen následkům návštěvy libovolné knajpy pod stejnojmenným hradem, v níž točí místní lektvar zvaný domorodci velmi výstižně Starobahno. Tedy jak se to vezme, neb několikrát jsem se při těch nostalgických audiovizuálních orgiích sice téměř posral, ale samým blahem. Ač jde tedy jinak v podstatě o klasickou a nikterak invenční pohádku o tom, kterak ohyzdný a blbý pařan k princezně s gorbačovským flekem na xichtě přišel a jestli neumřeli, paří spolu deathmatche dodnes, nemohu za ten mohutně prokrvující vizuál jít pod čtyři. ()

otík

všechny recenze uživatele

Podle Honzy z Odvážných palců: "Je to hodně ADHD." - takže nic pro mně, toho si užívám ve škole se svými žáky.:-) ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

ty vole..sem to nejdriv zavrhl..nezajimalo me to..a ona je to takova pecka kurva! pro gamery a milovniky filmu top film.. :D je tam uplne vsechno! a ten vizual! duke nukem! kong! vsechno!!!! ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Ještě neuběhl ani rok od návštěvy kina a na film jsem si ani nevzpomněl. Megalitická efektní prázdná jednohubka. 3,5* ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdičky za vizuál. Jinak vykradené všecko co se vykrást dalo. Avatar, Warcraft, Divergence, Tron a další. Podepřené soudtrackem z 80. let, který se nosí. Mám chuť se poblejt a utopit v tom hlavní hrdiny i se Spielbergem. Prostě Shining. 30% ()

AdaMM 

všechny recenze uživatele

Kdo nečet knížku, nemá IMHO šanci se chytit. Já ji četl a tak jsem neměl z "nových" úkolů moc radost :( podle mě to mohl být naprosto skvělý osmidílný seriál, kde by každá postava dostala adekvátní prostor a zápletka by dávala víc smysl. Tady to prostě jen hrnuli dál a dál. Zklamaní :( ()

stOKYi 

všechny recenze uživatele

Dedukciou akou disponujú hlavní hrdinovia by sa nemusel hanbiť ani Hercule Poirot s Holmesom dokopy. I keď námet sa mi páči, priebeh, rozhodovanie postáv a neuveriteľné množstvo klišé mi z toho spravili otravu. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Spielberg má neuvěřitelné nadání. Nemyslím tím kvalitu jeho filmů, ale nadání vybrat vždy herce, kteří jsou hrozní ksichti. Jinak ho v tom filmu kupodivu ani moc necítím, což je dobře (ale i tak se tam pár trapných spielbergovin najde, jako např. hromadné veselí lidí, kdy se všichni tak rodinně objímají a jsou šťastní, nedostatek krve a celkově ta rodinná přístupnost). Musím uznat, že námět to má docela chytlavej a zpracování se povedlo, i když to digitálno je často strašně hollywoodsky blockbusterové. Docela mě bavila ta hromada narážek na popkulturní i ty méně známé postavy, příběhy, lidi, filmy (hlavně ta velká role Osvícení) atd. Dvě zásasní věci mi tam ale vadily: nevěřil jsem té základní premise světa, kde by všichni tak doslova žrali virtuální realitu a na skutečný svět tak zanevřeli. A pak to, že tam bylo příliš mnoho klišé (už jen to, že to skončilo happy endem - ale celkově má ten děj předem jasnej výsledek). Rozhodně je to ale zas jednou něco, co Spielbergovi nemusím úplně hanět, protože mě to celkem bavilo. Akorát hudebně to stálo za hovno. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Strašně moc jsem se těšil na to, jak budu hledat různá velikonoční vajíčka, ale bylo toho tolik, že to filmu spíš uškodilo. Přistihl jsem se, jak každou chvíli koukám všude možně po obrazovce, až mi úplně unikal základní děj, takže jsem ve výsledku třeba vůbec nepostřehl, jak přišel hlavní hrdina na nápovědu k závodu aut. I když je tam stále znát Spielbergova vypiplaná režie, přesto film neujde některým neduhům současnosti, jako je např. digitální bordel při prvním úkolu. Druhý úkol byl pro změnu strašně divný a třetí maximálně nezáživný. Herní avatary mi kromě hlavního hrdiny přišly dost nesympatické a pak tu máme jednu do nebe volající věc, něco co si o to úplně říkalo, ne neříkalo, ono to naprosto křičelo nahlas do světa: Velký kápo záporák s ultra drsným brněním... a zatímco všichni hráči byli postupně představováni i v civilu, záporák pořád ne. Aby to nebylo málo, tak jedna z kladných postav ještě zmíní známou věc, že hráči ve virtuální realitě můžou být úplně někdo jiný, než jak se prezentují ve hře, takže jsem celou dobu čekal a opravdu najisto jsem byl přesvědčený, že jakmile záporák umře, skočí střih na pokojíček hráče a tam bude nějaké legrační cameo typu Jack Black v brýlečkách, jak se rozčiluje a mlátí s virtuální helmou. A dále je tu jedna - jak už někteří trefně poznamenali- amorální věc a to je finální podání, které místo toho, aby poukázalo na to, že by jsme měli normálně žít a život si zpestřit pařením virtuální reality, tak to dělá přesně opak, poukazuje, že by jsme měli normálně o sto šet pařit virtuální realitu a to paření si jakože občas, aby se neřeklo, zpestřit i nějakým tím životem. A to jsem docela fest pařan. Velká škoda, přitom takový masový útok za doprovodu Twisted Sister je bomba. ()

Saraph 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že jsem tenhle film sledoval docela jako fanboy, protože jsem v minulosti četl knihu a ta se mi velice líbila. Navíc PC/konzolové hry mě baví a virtuální realita už dávno získala můj zájem, proto i žánr velice nahrává mému kladnému hodnocení. Nečekal jsem od Spielberga nic než špičkové zpracování. Několik věcí ve filmu udělal jinak, což je naprosto běžné, ale některé pasáže mi oproti knize přišly naopak smysluplnější a zábavnější. V knize se mi pár situací úplně nezamlouvalo, ale naštěstí si Spielberg vzal to dobré a to horší vylepšil/vypustil. ()

ing.Frosty 

všechny recenze uživatele

Spielberg v sobě to dítě zkrátka nikdy nezapře. Byl bych opatrný se slovy jako nadšení, ale viděl jsem jej před 24 hodinami a stále ve mně doznívá, což jsem v kině nezažil už hodně dlouho. Každý odkaz, který jsem poznal ve mně vyvoval upřímný úsměv, někdy i smích a nepochybmě mi jich 10x tolik uniklo. Kolik lidí snilo o tom, že uvidí Batmana, King Konga, Chuckyho a všechny svoje oblíbené postavy v jednom filmu? Nechci říkat, že je to splněný sen, ale nějaký podobný film asi chtěl každý někdy vidět a bůh ví kdy a jestli vůbec se něčeho podobného dočkáme. I když nesnáším viditelné triky a digibordel, sem to zkrátka nějak patří a se zajímavým propojením s reálným světem to tvořilo zajímavý kontrast. Tohle asi bude na plnou palbu :-). ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Dobrá blockbusterová jednohubka, ke které ale nebudete mít potřebu se vracet. Film je od začátku do konce jasně nalajnovaný a nepřinese vám téměř žádné překvapení. Blbnutí v Oasis je zábavné, vyhledávání easter eggů chvilku baví, ale s přibývajícím časem mě to docela omrzelo. Film, který si dokáže užít celá rodina. 60% ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

Když si zamilovanej do knížky, do bloggerky Art3mis, a především do tý první půlky Clinova bestselleru, co je tak nádherně vobyčejná, kouše se ten odklon k popcornovýmu akčňáku strašně těžce. Jasný, je tu pár úžasnejch momentů, který překonávaj očekávaní (třeba Osvícení je úchvatný), zbytek ale dost bolí. Ready Player One totiž mění nejen zásadní momenty předlohy, ale hlavně celkový poselství příběhu. K horšímu. Fňuk. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Vyjma toho, že život Jamese Hallidaye je pro mě významný asi jako refelktování toho, kdy je měsíc v úplňku. Scénáristicky je velká škoda, že druhý a třetí úkol je příliš úzce navázán na milostný život výše uvedeného, což je hrozný vopruz. Každopádně velká spousta popkulturních odkazů je parádní a pro diváka děsivě uspokojující. 88% Celosvětový příjem k 10. 9. 2018: $582,218,455, což je 3,33 násobek rozpočtu ()

Sell 

všechny recenze uživatele

Veľmi dlho som sa tešila na tento film, vlastne vždy keď mi naň pustili v kine trailer (čo bolo naozaj pri každej návšteve), takže som potom len ťažko dostávala z hlavy Depeche Mode a Van Halen :D Ale k filmu! WOW! Jeden z najlepších filmov aké som videla tento rok na veľkom plátne. Veď kto by už len nechcel navštíviť svet vo virtuálnej realite kde je možné prakticky všetko - najmä keď ste fanúšik hier, seriálov, filmov či kníh - keď ste už znudení realitou? Knihu som nečítala, snáď sa k nej raz dostanem, takže to neviem porovnať. Každopádne, dala by som pokojne aj viac než len päť hviezdičiek! A samozrejme najviac ma bavilo hľadať všetky odkazy na pop kultúru v každej jednej scéne a že ich tam bolo hodne! :D ()

Související novinky

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Spielberg, DiCaprio a generál Grant

Spielberg, DiCaprio a generál Grant

20.05.2018

Steven Spielberg se rozhodně nefláká. Loni vytasil novinářské drama Akta Pentagon, letos dorazila jeho sci-fi Ready Player One a příští rok se pochlubí Indiana Jonesem 5. Co režisérská legenda chystá… (více)

Spielberg se vrátí do druhé světové?

Spielberg se vrátí do druhé světové?

19.04.2018

Steven Spielberg nám v březnu dodal Ready Player One a momentálně chystá pátého Indiana Jonese. Po Indym, jehož comeback proběhne 9. července 2020, se režisérská legenda vrhne na remake West Side… (více)

Reklama

Reklama