Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá akční komedie, v níž vystupují zároveň animovaní i živí herci. Ve filmovém studiu vyhrál svůj boj o popularitu animovaný králík Bugs nad kačerem Daffym a vedení studia uložilo mladé ženě Kate, své programové ředitelce pro komedie, aby se Daffyho zbavila. Daffy je tedy vyhozen ze Studia, zároveň s mladým mužem DJ Drakem - dále jen "Dýdžejem", který tu by v ochrance. Dýdžej má ale slavného otce Damiána Drakea, který jako herec hrál nespočet špionů, ale ve skutečnosti jeho herectví byla jen zástěrka, je to superšpion. Vyhozený a rozhněvaný Daffy se pořád drží Dýdžeje a jedou spolu na cesty. Dýdžej dostal informaci, že jeho otec je vězněn, protože byl na stopě diamantu Modrá opice, který má tu moc, že z lidí dokáže udělat opice a naopak. Po Modré opici jdou padouši, firma, která díky ní chce ovládnout svět. Ve Studiu zatím přišli na to, že Daffy nebyl tak špatný, že popularita filmů bez něj klesá, a Kate proto hrozí vyhazov, jestli Daffyho nepřivede. Kate se podaří Dýdžeje s Daffym najít a bude jejich společnicí v bláznivém hledání diamantů i při záchraně Dýdžejova otce. Jejich pomocníky budou animovaní i živí herci, stejně tak jako na straně padouchů účinkují animovaní i živí padouši, schopní nespočtu převleků a proměn. Naše hrdiny vede cesta hrací karty, která má mít nějaký význam při hledání diamantu, do heren v USA, do záhadných laboratoří kde se experimentuje se zmizením hmoty, i živé hmoty, do pařížského Louvru za úsměvem Mony Lisy, do africké divočiny za diamantem... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

honajz 

všechny recenze uživatele

Z nudy jsem si to pustil v busu Student Agency a nutno říci, že jsem to dokoukal, takže to nějaký potenciál má. Jen jsem si každou chvíli říkal, mankote, tohle je fakt Brendan Fraser? A tohle Joan Cusack? A Timothy Dalton? ... Přesně, jak už tu někdo napsal, děj je nulový, film je poskládán z různých scének, většinou nijak vtipných, i když sem tam něco skutečně humorného se objeví, takže mi to celé přišlo jako neskutečně absurdní WTF od začátku do konce, kde ani herci myslím často netuší, co vlastně představují a hrají. Jo, a taky mi vadilo dost mizerné skloubení animace a skutečných herců. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Není to žádný zázrak, ale dá se u toho strávit celkem příjemných 90 minut. Brendan Fraser a spol. si sice troufli pokořit hranice animovaného světa, ale neuvědomili si, že tenhle film na to nemá. Neorganizovaně se skáče v ději anebo animované postavičky flákají hlášky, které sice vypadají vtipně, ale v podstatě vtipu moc nepobraly. Jako karikatura nepovedeného záporáka se předvedl Steve Martin, který přehrává až běda, ale přitom to jeho přehrávání postrádá vtipnost. A tak největším tahounem je Brendan Fraser, který tady ještě je ve formě na rozdíl od jeho tatínkovské vizáže z jeho posledních opusů. Má to všechno spád, bavit se budou nejspíše nejlépe diváci předškolního věku, protože dospělí tohle těžko ocení. 50% ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Další spojení herců a animovaných postaviček ala Jordanův Space Jam, který byl však nutno dodat o hodně lepší a zábavnější, ikdyž průměrný. Tento film je stělesněním komerce, kde se napatlá scénář bez jakéhokoliv kvalitního děje a přidají se animáci. Do rolí druhořadých postav se dostanou "hvězdy" filmového nebe a všechno se to nějak natočí. Nemůže potom vzniknout nic víc než velká polomalovaná nuda. ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Jako malému harantovi se mi tahle dobrodružná taškařice hóóódně líbila a překvapivě mi přijde docela snesitelná i po letech (což se o filmech jako Space Jam nebo Scooby-Doo povědet rozhodně nedá). Kombinace animovaných postaviček se skutečným prostředím a živými herci působí koukatelně (narozdíl od nového filmu s Tomem a Jerrym), hrdina v podání Brendana Frasera je neskutečný sympaťák a jeho interakce s ostatními protagonisty je naprosto bezchybná. Komediální sekvence působí občas poněkud dětinsky a trapně, ale onen meta humor byl i přesto vcelku fajn a takové narážky na nenažrané hollywoodské producenty nebo sérii o Mumii mne pak i vyloženě pobavily - přesto jsem však toho názoru, že scenárista se mohl snažit rozhodně víc! Občasné dvojsmysly a sekvence z nestoudného města hazardu jménem Las Vegas se mi zdály trochu nevhodné, vezmeme-li v potaz, že jde především o rodinný film, ale jsou tací, co nechají své malé ratolesti koukat na sexuální předehry Homera a Marge Simpsonových (vždyť je to přeci kreslené, to určitě musí být pro děti), takže bych to jako extra velký prohřešek asi neřešil :) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Bugs Bunny : Duffy nás zachrání, je to hrdina!......... Scénář : Larry Doyle. Kamera : Dean Cundey. Hudba : John Frizzell. Skladatel : Jerry Goldsmith - Ocenění - 2004 - Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, USA - nominace za nejlepší hudbu. CITÁT - Duffy Duck : Jasně, vem si mrkev a sklapni.......... ()

Galerie (76)

Zajímavosti (16)

  • Scéna s králíkem Bunnym ve sprše je odkazem na známou hororovou scénu z filmy Psycho (1960). (x_silver)
  • Režisér Joe Dante se vyjádřil, že během natáčení měl minimum tvůrčí svobody a že režii snímku vzal proto, aby vzdal hold zesnulému Chucku Jonesovi, který byl jeho blízkým přítelem. (fiLLthe3DD)
  • Bugs v jedné z úvodních scén odkazuje na Chucka Jonese a Mela Blanca, konkrétně větou: „How's the wife, Bobby? Great nose job Chuck. Good rug Mel, never would have guessed.“ Jones se coby režisér/producent podílel na tvorbě Looney Tunes a Mel propůjčil kresleným postavičkám svůj hlas. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama