Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policisté Hank Rafferty a jeho parťák Charlie Reed se při akci dostanou do přestřelky, během níž je Charlie zabit. Vyšetřováním je pověřen detektiv McDuff. Zanedlouho se Hank dostane do sporu s užvaněným černochem Earlem Montgomerym, kterého právě vyhodili z policejní akademie. Když Earl propadne panice kvůli čmelákovi, pokusí se Hank hmyz odehnat obuškem. Náhodný svědek vše natočí na videokameru a nahrávku prodá televizi. Nešťastný Hank je vyhozen od policie a odsouzen za napadení na šest měsíců. Po propuštění nastoupí u bezpečnostní agentury a je odhodlán na vlastní pěst vypátrat vraha svého parťáka. V noci přistihne ve střeženém objektu zloděje a opět se dostane do přestřelky, do níž nečekaně zasáhne i Earl. Pracuje totiž jako strážný u stejné agentury. Zatímco zlodějům se podaří uniknout, Hank a Earl jsou zadrženi policií. Po propuštění pokračují v pátrání a dostanou se do kamionu zlodějů, směřujících do Mexika. Uvnitř najdou prázdné sudy. Když zjistí, že jsou zhotoveny z neznámé slitiny a že s pašeráky musí spolupracovat někdo od policie, ukryjí náklad tajně v garáži Hankovy bývalé přítelkyně Denisy. Oba muži pak vyrazí do akce, aby konečně dopadli zločince i jejich policejního spolupracovníka. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (205)

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Miestami som sa aj celkom pobavil, ale o nič viac ako na iných (asi 5000) filmoch s veľmi (a myslím tým VEĽMI) podobným námetom a takmer identickou dvojicou hlavných hrdinov. Ten dokola sa opakujúci vtip o černochoch u mňa na moje vlastné počudovanie fungoval a Steve Zahn mi pripadal celkom sympaticky. Preto dávam tie 3 hviezdičky bez akýchkoľvek výčitiek svedomia. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Opět jedna černobílá dvojice k pohledání a Martin Lawrence ve své typicky užvaněné roli. Tentokrát mu sekunduje Steve Zahr a dá se říci, že neméně zdatně. A tak tu máme tradiční klasickou šablonu s inteligentním bělochem, který neustále doplácí na hloupost a vyčůranost černocha. Akční komedie zaměřená spíše na tu komediálnost než na akci a to s námětem o tradiční problematice rasizmu. “To jako proč? Protože jsem černej?” Takovéto vyjádření tu zazní skutečně nesčetněkrát, až vzniká otázka, co tím vlastně chtěli tvůrci docílit. Po herecké stránce tu jsou jak Lawrence tak Zahr naprosto skvělí a viditelně se snaží scénář vyzdvihnout jak to jen šlo. Jejich komičnost je tak dokonalá, že o tom nemůže být sporu. Scénář však přeci jen krapet ulétává v určitých odvětvích snaživosti pobavit za každou cenu. Zkrátka se v humoru až moc tlačí na pilu a to snímku jako celku spíš uškodí. Ale jo, pobaví to, ale asi se k tomu běžný divák jen tak nevrátí. ()

Reklama

ShotgunED odpad!

všechny recenze uživatele

Vím,že tohle není regulérní komentář,ale tady svoje pocity vyjádřit prostě musím. Kdyby bylo hodnocení odpad roku,uděluji jej tady. Strašný úplně všechno a navíc panebože zabijte někdo Martina Lawrence a Erica Robertse,protože než tohle,to si asi radši půjčím všechny filmy od Stevena Segala a doženu co jsem neviděl a nechci vidět. Nebo můžu strávit příjemnější večer a prostřelit si hlavu. Jdu si vyčistit pistoli :-( ()

cmman 

všechny recenze uživatele

Ale jo, viděl jsem to již několikrát a pokaždé se to dalo. I když neustálé mletí na téma černoch x běloch je otravné a v současné době lehce provokující. Tak mě napadá, že se ještě nikdo nepustil ve filmu do souboje s islámem. Ale tam to není o barvě kůže, ale náboženství, takže jsem si odpověděl :-) ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Pre mňa solídna buddy akčná komédia. Lawrence tradične občas otravný a trápny, ale ako celok pozerateľné. Malo to totiž slušné množstvo akcie a príbeh s tými správnymi trade markmi žánru (naháňaky, prestrelky v skladoch...) - presne to mi chýbalo pri STARSKY A HUTCH. Asi rovnako dobré ako MODRÝ BLESK... ()

Galerie (55)

Zajímavosti (7)

  • Na DVD naleznete i alternativní konec. (CliffLee)
  • Cca ve 20. minutě policejní auto, které při výcviku pronásledování v akademii najede do sudů, nemá oproti přechozím záběrům majáky a má přední sklo v pořádku. (marcel5)
  • Policajný riaditeľ Washington jedol vo filme chipsy značky Lays. (BoncheR)

Reklama

Reklama