Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V prohnilém texaském městečku vedou zuřivou válku dvě strany. Záhadný cizinec John Smith stojí na obou... Nájemný pistolník John Smith v drsném podání Bruce Willise je na dlouhé cestě do Mexika, protože většinu života strávil hrou na schovávanou. Osud ho ale zavane do zapadlého texaského městečka kousek od mexických hranic s příznačným názvem Jericho v době přísné prohibice. Špinavý zapadákov si zcela podmanily dva pašerácké gangy, které odtud řídí špinavý trh s alkoholem a uzavřely mezi sebou křehké příměří. Záhadný cizinec dokáže hrát vypočítavou hru na obě strany, protože muž jako on se stará jen o svou peněžitou odměnu. Celý svůj život se totiž řídí pravidlem, že nežádá a především neprokazuje nikomu laskavost. V případě krásné Feliny ovšem udělá výjimku a rozpoutá tím krvavou válku znepřátelených gangů, v níž zůstane naživu jen ten poslední... Příběh mlčenlivého pistolníka Johna Smithe představuje moderní variaci na oblíbený námět potulného samuraje Sandžúróa ze slavného japonského filmu Ochránce (Jódžinbó) režiséra Akiry Kurosawy. Pro zajímavost lze doplnit, že námět se stal předlohou i pro scénář klasického spaghetti westernu Pro hrst dolarů Sergia Leoneho. (Česká televize)

(více)

Recenze (382)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Prvoplánovanější remake Leoneho (potažmo Kurosawy) snad ani natočit nešel. "Místo Eastwooda tam vrazíme málem stejně drsnýho Willise, místo koní auta a střílet se bude dvakrát tolik. Absenci Morriconeho hudby zkusíme nahradit přidáním ženskejch postav, protože na ty Leone moc nehrál, zjizvenej Walken jako záporák krokem vedle snad bejt nemůže a aby lidi neřekli, že se furt jenom rochníme v oživování toho feelingu starejch westernů, necháme rozsekanýho Willise vyčistit barák. Ou jééé." Je to podlý, ale koho to zajímá, když se na to tak dobře kouká :) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Sice je to jen prachsprostý remake geniálního díla Sergia Leoneho, s extrémě drsným Clintem Eastwoodem v hlavní roli "Pro hrst dolarů", ale je to NADUPANÝ remake. Bruce Willis nezůstává Clintovi nic dlužen, je naprosto nejvíc COOL a DRSNEJ BAD MOTHERFUCKER, a když vysypal dva zásobníky do chlápka kterej pak ještě prolít dveřma, málem jsem předl radostí jako kočka. Jenže Bruce nezůstal pouze u toho chlápka ale radši vystřílel celý město a Christophera Walkena třímajícího Thompson k tomu. No prostě bezva bezva BEZVA, jen škoda že je to remake i když Leone to zase ukradl Kurosawovi takže je to vlastně jedno. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $67miliónovTržby USA $18,115,927Tržby Celosvetovo $47,267,001║ Kostra príbehu kopíruje známy western Pre hrsť dolárov, čo by samozrejme ani nebolo zlé ale režisér to podáva dosť stroho a bez niečoho na viac, Bruce Willis je v úlohe destabilizátora vyprahlého mesta dobrý ale ostatné postavy sú dosť prázdne aby dej spravili zaujímavý a vypätejší, asi najviac čo zaujme sú prestrelky, celkový dojem z filmu je len priemer, čo v podstate nič veľké nedá ale aspoň že nenudí. /55%/ ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Super akčný Walter Hill a excelentný Bruce Willis spojili svoje sily proti skorumpovanej polícii a vytvorili dokonalú dynamickú drsnú akciu, plnú nábojov, krvi, hlášok a prachu na ulici. Keby ma zaujal ten príbeh išiel by som určite vyššie, ale prišlo mi to strašne pomalé a rozťahané a nie moc zaujímavé v neakčných častiach. Škoda. 70% - 3* ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Slabší čtyři hvězdičky. Saloony, písek vířící vzduchem, pouštní horko, bandy gangsterů a cizinec, který se jednou zadíval na krásnou dívku jdoucí okolo. A tím to vlastně všechno začalo. Akční hrdina Bruce Willis zabloudil do klasického westernu, což už to, je samo o sobě přinejmenším zajímavá kombinace. Jeho postava drsného Johna Smitha, vyprávějíc celý příběh, chrlí jednu hlášku za druhou, a kde se ocitne, je parný vzduch cítit olovem. A zároveň se tak stará o to, aby se celý film držel nad vodou. Příběh je poměrně průměrný, místy nevýrazný, a o jeho povznesení do výšin se stará bezchybné herecké osazenstvo gangsterských chlapů, v čele s dokonalým Christopherem Walkenem. Nebýt jich a Bruce, zcela jistě bych hodnotila méně. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (14)

Reklama

Reklama