Reklama

Reklama

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

  • USA The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (více)
Trailer 3

V dávných dobách byl vykován kouzelný prsten, který vlastnil pán Mordoru Sauron. Jeho moc začal využívat k šíření zla, ale o prsten nakonec v boji přišel, a ten na dlouhá léta zmizel. Nakonec ho našel hobit Bilbo Pytlík, který díky němu přestal stárnout. Na naléhavou žádost čaroděje Gandalfa předá prsten synovci Frodovi. Ten se svými kamarády Samem, Smíškem a Pipinem odcházejí do Hůrky a Gandalf se vydává pro radu za svým učitelem, čarodějem Sarumanem. Ten se však přidal na stranu zla a zajme ho. S pomocí tajemného hraničáře, přezdívaného Chodec, Frodo a jeho kamarádi uniknou jen o vlásek devíti černým jezdcům, kteří vyrazili z Temné věže, aby prsten našli a přinesli svému pánovi Sauronovi. Do Roklinky je svolána velká porada lidí a elfů, která rozhodne, že prsten musí být zničen. To je možné pouze tam, kde byl prsten zrozen, v ohni Hory osudu. Odvážný Frodo se nabídne, že tam prsten odnese. Nebezpečí je však příliš veliké, a tak se mu, jako jeho ochránci, postaví po bok čaroděj Gandalf, trpaslík Gimli, elf Legolas, bojovník Boromir, hobiti Sam, Smíšek a Pipin a také Chodec. Zrodí se Společenstvo Prstenu, které se vydává na nebezpečnou cestu plnou nástrah a nebezpečí. (TV Nova)

(více)

Recenze (2 000)

maratom 

všechny recenze uživatele

Je to asi nejlepší díl z celé trilogie, i přes to, že zde nejsou tak velkolepé scény jako v následujících dílech. Film má perfektní spád, ani chvilku jsem si neoddychnul. Po opakovaných shlednutích musím SP za celou trilogii zařadit mezi mých top 10. ()

nick.nz 

všechny recenze uživatele

Jelikož je Nový Zéland moje nejoblíbenější země která mi hodně přirostla k srdci,už jen za ty krásné záběry musím dát 100% . Jestli fakt žerete tento filmek a náhodou jste na Novém Zélandu,kousek od města Wellington je Hobitton,město Hobitů z filmu,vstup je myslím kolem sta dolarů a dostanete nějaké suvenýry atd...mimochodem Novozélandané jsou na tento film hodně pyšní a když začali natáčet Hobita,tak to byla událost celostátního vyznamu.....Moc dobrý film ()

T.Ma 

všechny recenze uživatele

Okouzlující příběh, postavy, úžasné kostýmy, kulisy, kamera, ty barva a ta hudba... Nuda, kterou často někteří vytýkají tomuto snímku, se rozhodně nedostavila ani po x-tém shlédnutí. Kdykoliv se ráda vrátím do Středozemě, kde jsou zcela pohlceny všechny moje smysly tak dokonale, že bych se vsadila, že i cítím vůni Kraje a čpavý odér Mordoru. ()

majorzeman13 

všechny recenze uživatele

Dle mne je Společenstvo o něco lepší než Návrat krále a mělo dostat těch 11. Oscarů jako Návrat krále!!!!!!!!!! Jinak je to vynikající,super,fascinující,perfektní fantasy podívaná.Prostě se Peter Jacksonovi povedlo něco co....zapsat se do historie.Mistrovské dílo Petere.Vizuálně skvostný,nádherný svět J.R.R. Tolkiena - a to bez 3D rozměru!!!!!!!!!!!!!!!! Ty 4.tyři Oscaři jsou celkem málo na to ,že měli nominacích 13 ()

musharom 

všechny recenze uživatele

Fantasy která bere dech,nádherná kamera,úžasná hudba,výborné herecké obsazení,ale pořád nejslabší článek celé trilogie. ()

Freakyy 

všechny recenze uživatele

Viděl sem to několikrát, napřed samozřejmě normál, teďka SE. No u jedničky tam ty přidaný scény nejsou nic moc, spíš to moc natahuje děj, zvlášť ta scéna v lese, to bylo snad nekonečný. No ale zase se tam aspoň dozvím něco zajímavýho ne... Hlavně že jsou tam Černí jezdci, Morie a ta závěrečná scéna v lesíku, kvůli tomu se dá nato dívat víckrát a když už se něco tolikrát vidí, tak to asi špatný nebude... ()

Monikasson 

všechny recenze uživatele

Kiež by všetky filmy ,ktoré majú knižnú predlohu boli natočené,ako LOTR.Myslím,že tu nie je čo hovoriť.Treba vidieť a nechať sa pohltiť dejom. ()

Alpha69 

všechny recenze uživatele

Z nostalgie sleduji celou trilogii prakticky každý rok a pořád to nemá chybu (tedy krom neshod s předlohou, ale ty už jsem se naučila ignorovat). Myslím že snad kromě Imperial March z hvězdných válek není žádná ústřední melodie filmu tak nosná jako "Bridge of Khazad-Dûm", vždycky když jí slyším, připadám si tak... hrdinsky...:D ()

GalaktikHero odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutocná sračka!!!!! Ako skalný fanúšik sci-fi a fantasy sa hambím za tento film. Depresívne, ťahá sa to ako sopel a celé je to o ničom..... ale patrí to k dogmám dnešnej doby..... cisárove nové šaty... Tolkien je jeden úbohý autor, ktorý sa jednoducho nedá čítať, a už vôbec sa na tom nedá pobaviť.... čistý shit!!! ()

SkyWolf 

všechny recenze uživatele

V dnešní době se najde málo filmů, které se drží literární předlohy víc, než Společenstvo prstenu (za předpokladu, že nechceme vidět film rozkouskovaný na více dílů). Díky filmu jsem si k postavám z knihy byl snáze schopen představit skutečné postavy a potěšilo mě, že ve většině případů se filmová realizace postav velmi podobala mé představě. Tento film je jeden z pilířů filmografie a nezbývá jej nic než jen doporučit. ()

frajeris30 

všechny recenze uživatele

Vynikající snímek od režiserá Petera Jacksona. Obsahuje vše co správný, napínavý a plnohodnotný film má mít. Viděl jsem jej již vícekrát,ale pokaždé v něm najdu něco co mě udrží hltat jej od začátku do konce. ()

RivenzGS 

všechny recenze uživatele

Naprosto excelentní fantasy podívaná. Speciálních efektů pro oči je tam nadmíru, takže si divák může všímat efektů snad v každé druhé scéně a suprového děje, který byl podle mého názoru pojat z knižní předlohy nejlépe, jak se to dalo. Herecké výkony suprové, děj se s nima krásně rozvíjí od prvních minut k lepší a akčnější podívané. ()

Filas 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější díl z celé série. Film mě pohltil od začátku do konce. Jackson odvedl vynikající práci, podle Tolkienovi knihy natočil strhující příběh boje dobra se zlem. Děj se odehrává v nádherném prostředí krajiny na Novém Zélandu. Sledujeme zde pouť Froda, kterému byl svěřen těžký úkol dopravit a zničit Sauronův vládnoucí prsten zla do Mordoru. Jedině tak může být Sauron poražen. V cestě mu pomáhá 8 společníků, kteří tvoří Společenstvo prstenu. Velmi dobře se prolíná příběh s bojovými scénami. Pro mě nejlepší film všech dob.10/10 ()

mechulice 

všechny recenze uživatele

Skvělá trilogie z pera J.R.R. Tolkiena. Již v knižní podobě jsem ji přečetla jedním dechem. Jednou s předností zfilmované trilogie je bezpochyby skvělá režie Petera Jacksona. Největší předností je skvělé vizuální zpracování, které mi místy až vyrazilo dech. Krásně je vyobrazena například Roklinka, kdy si divák přeje projít se po cestičkách jako herci. Děj je strhující a dobře pochopitelný. Výkonů herců nemohu kritizovat, role jako by jim byly ušité na míru. Trilogii jsem viděla vícekrát a mohu ji jen doporučit. ()

Treue 

všechny recenze uživatele

První díl trilogie Pána Prstenů, je asi nejslabější. Nechci tím určitě řící, že je to špatný díl i tak si pořád ode mě zaslouží plný počet hvězdiček. Ale je zde teprve rozjezd, který pak vrcholí ve druhém a třetím díle. To co mě na tom to filmu tak fascinuje je ten fantasy svět, který dokázál Tolkien vytvořit ze své hlavy. Popravdě takových lidí, kteří by to dokázali je opravdu málo. Nechci nijak podceňovat jiné druhy filmů, ale fantasy filmy jsou podle mého ty nejsložitější a nejtěžší na realizaci. A tak proto, jsem rád, že i přes všechny tyto obtíže, dokáže někdo vymyslet, či natočit tak kvalitní fantasy film a to hned 3x po sobě :-) ()

JoKeR1 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľný príbeh ktorý dostane azda každého.Film ktorý má 3 hodiny ale ani na chvíľu sa nenudíte.Muselo byť naozaj ťažké natočiť niečo také takže si to žiada veľký obdiv. ()

Kozohlaf 

všechny recenze uživatele

Pro mě zatím (týká se celé trilogie) největší perla kinematografie vůbec. Občas si rád dám celý maraton znovu a znovu. ()

Dhanill 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si již letitý výrok mého kamaráda: "Kámošovi...když viděl poprvé Hobitín..vyhrkly z očí slzy"....Tolkien by se dle mého usmíval "pod fousy":) ()

Související novinky

Nový Pán prstenů na cestě?

Nový Pán prstenů na cestě?

24.02.2023

Poté, co se koncem minulého roku podařilo švédské korporaci Embracer pořídit veškerá zbývající práva na značku Pána prstenů (seriálová koupil předtím za nemalé peníze Amazon), uzavřela nyní studia… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Reklama

Reklama