Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Operace Entebbe je politický thriller inspirovaný skutečnými událostmi z roku 1976 o únosu letu Air France na cestě z Tel Avivu do Paříže. 248 pasažérů, 12 členů posádky, 4 teroristé. Němečtí radikálové Brigitte Kuhlman (Rosamund Pike) a Wilfred Bose (Daniel Brühl) společně se dvěma členy lidové fronty pro osvobození Palestiny přinutí letoun přistát v Entebbe v Ugandě. Požadují výkupné ve výši 5 milionů dolarů a propuštění palestinských vězňů v Izraeli, jinak začnou zabíjet rukojmí. Operace Entebbe byla jedna z největších a nejnákladnějších záchranných akcí v historii. (Bioscop)

(více)

Recenze (217)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistý, jestli tvůrci věděli, co chtějí vlastně točit. Na jedné straně je tu věnován velký prostor izraelskému politickému zákulisí a jednání, které předcházelo záchranné operaci. To mě bavilo. Počínání špiček židovského státu působilo věrně a výbornému obsazení vévodil Eddie Marsan v roli Šimona Perese, byť mu typologicky vůbec neodpovídal. Na druhé straně tu je linka teroristů a ta mi přišla hodně nevyvážená. Cítil jsem tu snahu Boseho a spol. polidštit, ale s tím si Padilha nevěděl vůbec rady. Rosamunde Pike s Brühlem pak neměli pořádně co hrát, protože jejich postavy byly nedotažené ve všech směrech. Samostatnou kapitolou je pak osobní minilinka jednoho z izraelských vojáků, která byla naprosto zbytečná. Asi měla sloužit jako protiváha Brühlově linii, ale to se vůbec nepovedlo. Každopádně jestli jsem se na něco těšil, tak to byl samotný zásah a režisérovo jméno mě v tom jenom povzbudilo. Jenže tady narazila kosa na kámen. Prostřihy s židlovým tancem byly na pěst a zpomalené tempo, ve kterém se téměř celá akce odehrávala, ten zmar jen dokonalo. Neheledě na to, že to celé trvalo asi dvě minuty. Škoda. Celkově nemůžu říct, že by mě to nebavilo, ale očekával jsem tedy mnohem víc. 60% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Snímek 7 Days in Entebbe se opírá o dramatické události roku 1976, což by logicky mělo vyústit v hutnou podívanou se svižným spádem. Bohužel, výsledek je všechno možné jen ne dobrý. 7 Days in Entebbe se totiž po většinu času věnuje přípravám na únos a poté "hloubavým" úvahám na téma smrti a nakládání s unesenými lidmi. Celý tento filmový "guláš" obsahuje pochybnou třešničku na dortu v podobě prostřihů na nějaký skupinový umělecký tanec. Upřímně, po většinu stopáže jsem nevěřícně kroutil hlavou nad tím, jak moc jde zkazit tak zajímavá a poutavá látka. „If your government does not cooperate, I will kill two children every twenty-four hours.“ ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu pozoruhodná rekonstrukce nabízející i pár pohledů do zákulisí a snažící se do značné míry o nezaujatou interpretaci myšlenek a činů všech zúčastněných, na druhou stranu s ohledem na sílu tématu prekvapivě docela emočně sterilní odvyprávění, a to včetně podání finální akce zvláštně prostříhané se scénami z uměleckého ranku. 65 % ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nevidel som predosle verzie spracovania tejto udalosti, ale aj tak som mal cely film dojem jak keby som tento typ pribehu videl uz milionkrat. Unos lietadla a finalne vyslobodenie su natocene totalne nezazivne. Trochu zaujimave je len to politicke zakulisie v Izraelskej vlade, ktora sa snazi vymysliet ako to vyriesit. Rozmyslal som ci dam aj tretiu hviezdicku, ale imbecilne tanecne vsuvky pocas scen vyslobodenia uplne znicili akekolvek naznaky napätia. Ked som po skonceni filmu zistil, ze to reziroval José Padilha, tak som neveril vlastnym ociam. Je to jednoznacne jeho najslabsi a po kazdej stranke nevyrazny film. 4/10. ()

mirekem 

všechny recenze uživatele

Nechápu tak nízké hodnocení, Padilha to pojal zajímavě a originálně, vždyť filmy podle skutečných událostí nemusí být jen převyprávěné tupé střílečky. Ano, chybělo mi hlubší prokreslení postav hlavních aktérů, včetně rukojmích, kteří byli nakonec zabiti. Jinak jsem byl spokojen, včetně závěru a skvělou Echad Mi Yodea. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Technicky slušné řemeslo, ale celé je to napsané takovým tím neosobitě mdlým způsobem. Skáče se tam z místa na místo, film se na žádný aspekt, postavu či dějovou linii dostatečně nesoustředí a ještě se plýtvá místem na afektovaný taneční pseudoart. Nekompromisní a nekomplikované finále potěšilo, byť celkově rozpačitý dojem z filmu už moc nezachránilo. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Žádná velká pecka to není, no na druhou stranu ani bezobsažný průšvih, světlé chvilky se najdou, z mé strany v podstatě jen lehké zklamání.. Silný námět inspirovaný skutečnou událostí o únosu letadla Air France v roce 1976, k tomu slušní herci, zejména Daniel a Rosamund to popotáhli, oba byli bezvadní, ovšem ten střih, moje nervy.. Ten, kdo tohle stříhal, zasloužil by klečet na struhadle, tím závěrem zničil můj celkový dojem.. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Sice podle skutečné události, ale hodně nezáživně natočené. Zahrané to je celkem dobře, ale chybí mi tu jisté napětí a vtáhnutí do děje. Za mě 40% :) ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Lehce nemastné neslané drama co má pár vskutku nebanálních dialogů, pár fajn psychologických momentů a hezké i když ve vztahu k ději zcela mimoidní taneční pasáže.. Od Padilha jsem asi očekával syrovější a radikálnější přístup. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

7 různých lidí v sále chrápalo a určitě víc jich spalo tiše. A vůbec se jim nedivím. Taky jsem od pochrupování neměla daleko. Takhle nezáživný film jsem už dlouho neviděla. Dějově dost nezajímavé a hlavně už ohrané. Velice pomalé tempo a herecky teda taky průšvih. Jinde geniální Brühl to tady táhne velice průměrným výkonem. A Pike tady byla tak nesympatická, že jsem jí měla chuť vrazit facku. Bohužel. Tenhle film je pro mě jeden z nejnudnějších. A vůbec nechápu to propojení s tancem. Choreografie pěkná a hudba super, ale vůbec se to nehodilo. Jak kdyby se jim tam zamotaly scény z jiného filmu. Bohužel 2* ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Herecky i příběhově slušné zvládnuté téma (Eddie Marsan je docela slušně děsivý), které zvládá vytáhnout i docela zajímavou atmosféru místy, nicméně celá ta snaha provázat film uměleckou vložkou úplně nefunguje a byť je střih na hudební složku ve finále docela slušně zvládnutý řemeslně, nicméně jako film to úplně nefunguje a výsledek je tak trochu rozpačitý. Film zkrátka neví moc čím chce být a ve výsledku díky tomu docela trpí nesourodostí a ten závěrečný střih finálního útoku a hlubokomyslných tanečních scén je fakt úplně mimo. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

S teroristy se nevyjednává. 1)  Český dabing (nebo to tak je i v originále?) ze začátku mazal rozdíly mezi mluvou - hebrejsky, německy, anglicky, francouzsky - все ровно. Později najednou všichni začali mluvit přirozemě. Nedošlo mi, proč._____ 2)  Skutečné rozpaky ve mně vzbudily samy o sobě výborné taneční vložky, které jen odváděly pozornost a snižovaly tempo._____ 3)  Rovněž závěrečné osvobození rukojmích bych čekal detailněji zpracované a přehlednější. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

další Baader Meinhof komplex se sice nekoná,ale vzhledem k tomu,že mě tahle doba celkem zajímá se mi 7 days in Entebbe i přes svou nekonzistentnost líbilo.Padilha je zkušený režisér a jeho filmy mám rád,ale tady jako by nevěděl jestli chce mít spíš akční film,nebo politické drama.Díky tomu tu tak ani jednoho není dost,ale zároveň to pořád není průšvih a 7 days baví po celou dobu...teda aspoň mě bavilo.Finále prostříhané s tanečním číslem mi nevadilo ba naopak mi přišlo jako zajímavý nápad,který finále dodal šmrnc...70% ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Moc jsem chtěl, aby se ČSFD pletla, ale neplete. Není to ani akční thriller o záchraně rukojmích, ani psychologické drama očima únosců, ani sonda do izraelsko-palestinského problému. Je to něco mezi, a není to moc zajímavé. Revolucionáři pořád říkají, že musí dělat revoluci, Izraelci pořád říkají že nemůžou vyjednávat, a to se mele furt dokola. A až konečně dojde na finále filmu, na které se těšíte poslední hodinu, prostříhají vám do toho nějaký conteporary dance a skoro nic nekukážou: Je to škoda, takovej to byl super námět. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, nicméně hrozně nezáživný a pomaloučký... I přes supr obsazení, pan Padiha s tím moc né a né naložit na stopro. Jak vždycky píšu, že jsem rád za autentický záběry a za něco skutečnýho k té dané story, tak díky "bohu" to téhle operaci zachránilo prdel a tři hvězdy! Průměr jak vyšitej! 50% ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Pro mě hodně podhodnocený snímek. Je sice pravda, že režisér se trochu hledal v žánru a proto v jeden okamžik tu máme politické drama, následně válečný a pak zas tanečný film. Zkombinovat taneční vystoupení a k tomu útok na teroristy nebylo nejmoudřejší a vážně to nefunguje. Filmu taky neprospívají nesympatické hlavní postavy, i když herci zahráli dobře (čest izraelcům). Samotný příběh, autentické záběry a zajímavost příběhu se mi líbila a proto jsem rád, že jsem film mohl vidět. Jen ho trochu jinak pojmout! ()

Abes 

všechny recenze uživatele

Možna kdyby tvůrci vystříhali perfomens, podařilo by se zachytit více reálií, které sice nejsou až tak důležité ale určitě zajímavější než variace na Martyho taneční recitál. Výtečný chorál, kterým tanec doprovázeli by v nepřerušované akční scéně rozhodně stačil. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Je strašně vysilující tohle v pozdním večeru vydržet a neusnout.Vždy,když sleduju tenhle druh filmů,vzpomenu si na Mnichov,jak se to má dělat.Padilha bude asi v překladu patlal,protože podle filmografie má patent na nudu.nesnesitelnou nudu.30%. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím, co se na tom všem nelíbilo, protože já viděl špičkově natočené, svižné, napínavé a emotivní drama, kdy člověk samozřejmě fandí těm rukojmím, ale zároveň tak trochu chápe teroristy. Prostřihy reálných záběrů tomu navíc dodaly punc opravdovosti, takže jediná výtka je to zkurvené divadlo. 90% ()

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama