Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detroit v blízké budoucnosti. Policie stávkuje proti svému zaměstnavateli, společnosti OCP, a obyvatelstvo je sužováno řáděním ozbrojených gangů, navyklých na silnou drogu zvanou Nuke. Kybernetický organismus Robocop se svojí partnerkou Lewisovou pokračují v boji proti zločinu a snaží se především dopadnout gangsterského šéfa Caina, s nímž má ale OCP naprosto jiné plány... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak já teda nevím, ale ten velkej rozdíl v hodnocení se mi oproti jedničce nějak nezdá. Dvojka je na opakovaný shlédnutí u mě úplně stejná pecka jako jednička. Jasně změnil se režisér, ale Kerschner určitě nebyl žádný packal. No a Peter Weller i tady dokázal, že on je tím jediným pravým Robocopem. Jinak mi to přišlo stejně šťavnatý, stejně brutální i kapku ujetý jako jednička. Někdo tu kritizuje, že se údajně vytratil humor, ale já se při některých hláškách nachlámal neskutečně. Jediný co má jednička lepší jsou záporáci. Tady holt tak kvalitní nebyli i když to s tím zlým malým parchantem je cool nápad. Za mně 85% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velmi hloupé a špatné. Na tenhle film nemůže být hrdý snad ani jeden ze zúčastněných - dokonce ani animátor Phil Tippett, který sice robotického záporáka rozpohyboval výborně, ovšem výsledek jeho práce i tak působí směšně, protože režie zkrátka neznala míru. Z Robocopa se navíc vytratil satirický podtón a stala se z něj pouhopouhá přeplácaná akční nesmyslnost, která si na styl původního filmu akorát hraje. ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

S prvním dílem je to samozřejmě naprosto nesrovnatelné - i když se Frank Miller scénáristicky a Idvin Kerschner režisérsky (!) snaží vkládanými reklamami o satirický tón, tak nějak z toho leze jen přímočaré akční béčko. Ale lepší. Na druhém Robocopovi je totiž vidět vysoký rozpočet a přinejmenším závěrečná půlhodina, ve které se perou Robocop 1 a Robocop 2 je vlastně naprosto fascinující - střídají se tu záběry mechanických loutek, herců v kostýmech, stop-motion, zadní projekce atp - a to skutečně ve vrcholné formě, těsně před nástupem CGI, a tedy koncem jedné holywoodské éry. Na toto pokračování se tedy nemusí nahlížet jen jako na slabší odvar jedničky - není to bohužel nic víc, ale ani nic méně, než slušné akční řemeslo ze sklonku 80.let, s mistrovskou trikovou stránkou. (satira, přesah, Ježíš... to tu nemá smysl hledat). ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Peter Weller - (Robocop) +++ Nancy Allen - (Anne Lewis) +++ Belinda Bauer - (Dr. Juliette Faxx) +++ John Glover - (Magnavolt Salesman) +++ Mario Machado - (Casey Wong) +++ Leeza Gibbons - (Jess Perkins) +++ John Ingle - (Surgeon General) +++ Tom Noonan - (Cain) +++ Roger Aaron Brown - (Whittaker) +++ Produkcia: John Davison +++ Scenár a námet: Frank Miller +++ ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně povedené pokračování prvního dílu, při jehož sledování se ani nechce věřit, že na něm nepracoval již Verhoeven. Detroit zažívá stávku policistů a je zamořen kriminalitou všeho druhu. Robocop dostává pomocí intrik zprvu trochu na frak a film se zlehka dotýká i úvah ve stylu "Ghost in the Shell", aby se nakonec rozjel v brutální akční jízdu plnou neuvěřitelně ulítlých, absurdních, komických, metaforických, varujících, ale hlavně zábavných scén, kdy ve finále Robocop vyrve rukou nepřátelskému robotovi živý mozek z kovového těla a rozbije jej o silnici. Snad nejšílenější scéna mi přišla transplantace gangsterova mozku, kdy se mozek, na něm oči a mícha v lahvi s roztokem dívá na svoji lebku a obličej, který drží lékař stojící naproti němu... Prostě úlet a nářez, každopádně "Robocopa 2" považuji již jen za pokračování úspěšné jedničky, která měla být zejména kritikou než komerčním trhákem. A z toho i vychází moje hodnocení u obou dílů. /65%/ ()

Galerie (77)

Zajímavosti (26)

  • Speciální efekty byly vytvořeny pomocí počítače Commodore Amiga. (HellFire)

Reklama

Reklama