Reklama

Reklama

Tenkrát v Hollywoodu

  • USA Once Upon a Time in Hollywood (více)
Trailer 3
USA / Velká Británie / Čína, 2019, 161 min

Scénář:

Quentin Tarantino

Hrají:

Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Emile Hirsch, Margaret Qualley, Timothy Olyphant, Julia Butters, Austin Butler, Dakota Fanning, Bruce Dern (více)
(další profese)

Obsahy(1)

V devátém filmu kultovního režiséra Quentina Tarantina se televizní herec (Leonardo DiCaprio) a jeho dlouholetý kaskadér (Brad Pitt) rozhodnou prosadit se u filmu na konci zlaté éry Hollywoodu - v roce 1969 v Los Angeles. (Falcon)

Recenze (1 760)

hopskulak 

všechny recenze uživatele

Láskyplný památník jednomu historickému období, jednomu žánru, jedné ženě. Překvapivě i velmi empatický a dojemný - povšimněte si, kolikrát se některá z postav (Cliff, Rick, Sharon, Rickova mladinká herecká kolegyně) zeptá jiné, jestli je ta v pořádku, nebo projevuje zájem o její dobré bytí. Nebo zkuste porovnat svoje pocity ohledně postav, když jste je poprvé potkali na začátku, s pocity při loučení na konci - hlavní hrdinové filmu (Booth, Dalton) nejsou takoví, jací se mohou na první pohled zdát. Tím, jak ve filmu rozšiřují reálný svět, se stávají na naší úrovni diváků hrdiny mytologických rozměrů. ()

maxxxim 

všechny recenze uživatele

Ako som pozeral, tak som pozeral, nič iné ako nablýskanú prázdnotu som nevidel. Najslabší počin od tohto majstra svojho remesla a že je to pán filmár. Lom svetla, kulisy či namasovaný záver to s určitosťou z jej pařátov nevytrhli. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Na druhej pokus mnohem lepší, než ten první v kině. Ne že bych upřednostňovala dabing, originál je originál. Ale tady mně to s dabingem sedlo mnohem víc. Pokud je v tomto filmu nějaká věta bez sprostého slova, tak se to dá spočítat na prstech jedné ruky. Klasicky vymazlenej Tarantino do posledního detailu. Nebudu srovnávat s jeho ostatními filmy. Je to pořád těžkej nadstandard. A hlavně pastva pro oči i uši Ale je důležité znát pozadí příběhu. Věřím, že kdo se na to dívá a neví o co jde, tak nemá šajnu to pobrat a je z filmu rozčarován. Musím tady vypíchnout Bradíka. Je to jeho film i když Leo je taky parádní, tentokrát je trošku v pozadí. Co se Brad zbavil té vyžilé, masochistické čůzy, co si hraje na matku Terezu, tak nabral svěží vítr do plachet a rozkvetl, jak májová louka. Tady mu to neuvěřitelně sekne a role Cliffa je jeho osudovka. Miluju scénu, kdy si vychutnává toho uřvanýho, šikmookýho trotla a taky tu, když chystá papů svýmu hafíkovi. Přeju mu ocenění, které si za tuto skvělou roli bezpochyby zaslouží a nejen on. Na finále se čeká celkem dlouho, ale stojí to vážně za to. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(8/10). 5. Zhlédnutý kandidát na Oscara 2020. Všichni čekali něco extra.. Je to přece jenom Tarantino.. A ono ne.. Teda aspoň z určitého pohledu ne.. Viděli jsme Quentinův vysněný film, který si z největší pravděpodobností zasloužil.. Je to přece Quentin.. Kdyby to nebyl jeho film, tak propadne. Já mám z filmu smíšené pocity.. A tak to i zůstane.. Nejsem zklamaný, ale ani nadšený.. Byl to prostě lepší průměr a na to u Quentina nejsme zvyklí. Potěšilo mě nespočet výborných cameí z předešlých filmů jak u Quentina bývá zvykem.. Vybírá si ty své vyvolené. ()

rasttea 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdu si u mě dělí herecké výkony s nostalgickou poslední roli Luka Perryho, téma a kamera, druhá je za soundtrack, třetí za konec a jen díky tomu jsem ráda, že jsem to vůbec dokoukala. Moc bych si přála, abych z toho byla odvařená... ()

ing.Frosty 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru by každý záběr a scéna ve filmu měly mít svůj smysl – posouvá příběh, prohlubuje charaktery, buduje atmosféru popř. lahodí oku diváka. Zde musíte vytrpět 2 hodiny ničeho, než se dostanete ke krvavému finále. Linka s Polanskimi je jen vata. Proč mám koukat 30 minut na scénu z jiného filmu jen proto, abych se dozvěděl, že postava DiCapria si nepamatuje text? Což následně vyústilo v docela vtipnou sebekritiku. Technická a herecká preciznost nezakryje fakt, že 150 minut zkrátka není o čem vyprávět a že pár měsíců nesmím doma vybírat film, na který budeme koukat (a za trest musím koukat na Twilight). Po Autu zabiják nejhorší Tarantinův film. 50% přinejlepším. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Je cítiť že toto si Tarantino vychutnal a spracoval presne podľa seba. Klasicky pomalé tempo, dej založený na dialógoch a niekedy až absudných situáciach. Ajkeď sa film opiera o skutočné postavy a udalosti stále ide o tarantinovku ako sme zvyknutí. Vyobrazenie danej doby je prvotriedné, Pitt sa mi páčil viac ako Dicaprio a koniec beriem ako masterpiece aký som ani trochu nepredpokladal. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Tohle je milostný dopis Quentina časovému období, kterému evidentně rozumí, miluje ho a obdivuje. Zapomněl však, že chce natočit film. Opomněl všechny své přednosti, které s něj dělají tak úžasného scénáristu. Nesoustředil se na hlavní dvojici, ale chtěl zachytit období tehdejší Hollywoodu a upravit ho tak, aby zapadl do jeho pohledu. Což by asi fungovalo jako dokument, ale ne jako celovečerák. ()

KanjiVital 

všechny recenze uživatele

Pohodlně se usaďte, vypněte si své mobilní telefony, a vychutnejte si podmanivou retro jízdu, z níž sálá čirá láska k filmařskému řemeslu. Společnost Vám na této cestě bude dělat dokonale sehraná dvojice svérázných kamarádů na ŽIVOT a na smrt. Odměnou za trpělivost budiž grandiózní finále a vzpomínka na pestrobarevný trip - jó, to bylo TENKRÁT V HOLLYWOODU. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Quentíno, fanoušek odschool snímků a westernů... si udělal věc pro sebe... s naprostým ohledem na svoje potřeby a chutě! A tak vznikla vůbec první neakční, každou minutu nevyhláškovaná a vtipem nehýřící něco, co nebylo špatné, jen prostě nové, ale né podle tarantinovského fanouška.. pro nefandu a neznalce 60tek naprosto navíc nijaké.. 70 % ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Dlouhatánská stopáž Vás dostane do konce šedesátých let a čím víc o nich víte, tím víc si to užijete. Porovnání dvojice DiCaprio-Pitt s Newmanem-Redfordem podle mne trochu kulhá, ale chemii mezi nimi nelze popřít. Největší radost jsem ale měla z "pohádkového" konce - tak strašně bych Sharon a Romanovi a jejich dítěti přála, aby to tak dopadlo v naší realitě! ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Hodně citlivý Tarantino (na něj). Stárne, měkne a je to dobře. Nenašel jsem v OUaTiH takový majstrštyk jako v Panchartech, neboť si razí zas malinko odlišnou cestu. Tenhle film je krásným zobrazením jednoho velkého kamarádského vztahu, kvůli jehož vyznění si QT ohýbá, co chce a jak chce. A stále mu to vychází. Dokáže mě zatlačit do sedačky i tam, kde se (na oko) nic neděje. Má to v paži, modlím se za Star Trek a prozatím si s pátou hvězdičkou počkám._ Dva dny od projekce. Trochu víc donačteno o Manson family, o situaci v USA kolem hipíků, nálady v Hollywoodu té doby a OUaTiH ve mně rezonuje čím dál víc. Tarantino mě opět dostal, jede na nezávislé vlně snad nejvíc od Gaunerů... Mňam. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Jsem z filmu hodně rozpolcený. Po Panchartech a Osmi hrozných jsem byl připraven na podobně spanilou jízdu, ale dialogy nemají tolik obsahu a písničkový soundtrack sází až moc na známé hity. Úcta k době a tehdejším hvězdám je znát a je chválihodná, ale právě proto nepochopím to potopení Bruce Leeho, které i pro mě bylo dost hořkou pilulkou. (ano, možná bylo potřeba Brada Pitta vykreslit jako úplně toho nej nej borce, ale stačilo by i míň) Pár scén (respektive rozhovorů) je nezapomenutelných, ale je jich opravdu jen pár (hlavně rozhovor s osmiletou hvězdičkou připomínající zapálení herců jako Damien Day Lewis a .... týjo, další nadupaný rozhovor mě nenapadá). No a závěr? Velká odvaha, trochu jsem byl spokojen. Ale divák, který nezná okolnosti, vidí jen (na Tarantina) trochu slabší rubačku. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

U zcela povedených filmů má člověk starost, aby všechny své pocity nacpal do co nejkratšího, přesto výstižného komentáře. Na druhou stranu u těch, které přijímá o něco vlažněji, je čím dál tím těžší sesmolit smysluplný názor, jasně vysvětlující nespokojenost s právě viděným kouskem. Trvá mi už léta přistoupit ke Quentinově tvorbě, ačkoli takového Djanga či Hateful Eight jsem si užil téměř majestátně. Bohužel snaha o přímočarou oslavu zlaté éry Hollywoodu mi úplně nekápla do noty. Tentokrát na to musím jít poněkud kriticky - tam, kde není děj, nebudou hvězdy. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Dlouhá brada Tarantino je setsakrametsky sebevědomej, že nechá diváka dvě hodiny civět na mdlej předkrm, aby mu pak poslal pečenýho holuba přímo do huby. ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Štýlová obhliadka Hollywoodu na konci 60. rokov a dobových reálií, ktorá popri skvostnej výprave necháva vyniknúť predovšetkým skvele zohratej dvojici DiCaprio - Pitt. V pamäti mi toho ale pravdepodobne zostane ešte omnoho viac - od epizódnych úloh viacerých známych mien súčasnej kinematografie, cez vynikajúco poskladaný soundtrack, ktorý som si hneď po zhliadnutí filmu musel zadovážiť, až po režisérom už v minulosti odskúšané svojské pohrávanie sa s alternatívnou históriu. Zrejme predovšetkým zásluhou ideálnej súhry týchto prvkov mi vo výsledku vôbec nevadilo umiernené tempo, v ktorom sa značná časť filmu nesie. Scenár v nej pritom nemá za úlohu ani tak pracovať s plnohodnotným príbehom, ale skôr nás prostredníctvom spomínanej exkurzie úspešne doviesť k očakávanému vyvrcholeniu. V týchto okamihoch som si paradoxne prvý a posledný raz počas celého sledovania v duchu vravel, že to Tarantino mohol naškrabať ešte o niečo lepšie, predovšetkým v zmysle rozsahu a údernosti záverečných scén. (90%) ()

flawi.f 

všechny recenze uživatele

Leo a Brad - "dědek v havajské košili" :-) :-) - splnil se mi sen vidět konečně tyto dva pohromadě a že jim to zatraceně klapalo. Quentin Tarantino má své řemeslo naprosto zvládnuté a kdo jeho tvorbu miluje, tak nemůže v tomto případě nic vytknout. Je to nahláškované, vtipné, úžasný soundtrack, obsazení pestré a potěšující. Luke Perry :-( , řemeslně dokonale odvedená práce. Jediné, k čemu bych mohla mít výtku, tak že téměř žádný prostor nedostal Damon Herriman, představitel Mansona. Vím, že film nebyl o něm, ale slušelo by mu více než jedna scéna :-) ....jinak prostě boží!!!!! ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Desne nudná quentinová samohonka. Myslim, že doposiaľ žiaden jeho film mi nerobil taký problém ho dopozerať, ako toto. Úplne tuctový príbeh zaobalený do prestrelenej minutáže a obsadený skvelými hercami. Žiadne kapitoly, ziadne polodementné dialógy o hovne trvajúce pol filmu, žiadne hektolitre krvi, nič, čo by mi utkvelo v pamäti. A presne o to mu išlo, lebo veľmi chce tú sošku. A ja ho chápem. Akademici si obstriekajú zarezané tangáče, utrú slzu a povedia si, že takto to presne bolo, na tých serialoch sme vyrastali, presne trafil dobu, dajme mu sošku. Aj keď tam absentovala černota? Ano, lebo je to hollywoodska samohonka, film, ktorý už tak skoro nevznikne. Pre nás ostatných, normálnych, len desná, dlhá, útrapná nuda. Bez nahej margotky a snáď keby sa Pitt nebil a celé to tam nedržal, dal by som ešte menej. Sošky to pobere, pre mna ale sklamanie. 3 z 5 ()

Související novinky

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

15.03.2023

Ačkoliv všichni pevně věří, že si režisér Quentin Tarantino (Kill Bill, Pulp Fiction) rozmyslí svůj plán na ukončení filmové kariéry se svým desátým snímkem, na jeho závěrečné rozhodnutí si budeme… (více)

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

13.01.2020

Předkrm v podání Zlatých glóbů máme za sebou, a tak přišel čas na hlavní chod. Tím budou stejně jako každý rok Oscaři, jejichž 92. ročník se bude vyhlašovat 9. února 2020 v Dolby Theatre v Los… (více)

77. Zlaté Glóby – výsledky

77. Zlaté Glóby – výsledky

06.01.2020

Kontroverzní moderátor a komik Ricky Gervais a spol. před pár hodinami rozdali v hotelu Beverly Hilton v Los Angeles poslední ze Zlatých Glóbů a 77. ročník prestižních ocenění byl tak oficiálně… (více)

Reklama

Reklama