Reklama

Reklama

Tenkrát v Hollywoodu

  • USA Once Upon a Time in Hollywood (více)
Trailer 1
USA / Velká Británie / Čína, 2019, 161 min

Scénář:

Quentin Tarantino

Hrají:

Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Emile Hirsch, Margaret Qualley, Timothy Olyphant, Julia Butters, Austin Butler, Dakota Fanning, Bruce Dern (více)
(další profese)

Obsahy(1)

V devátém filmu kultovního režiséra Quentina Tarantina se televizní herec (Leonardo DiCaprio) a jeho dlouholetý kaskadér (Brad Pitt) rozhodnou prosadit se u filmu na konci zlaté éry Hollywoodu - v roce 1969 v Los Angeles. (Falcon)

Recenze (1 760)

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Americký film režiséra Q. Tarantina podle jeho vlastního scénáře odehrávající se v USA v roce 1969. Děj filmu se zaměřuje na hollywoodského westernového herce Ricka Daltona (L. di Caprio), který prochází uměleckou krizí a jeho dlouholetého kaskadéra a přítele Cliffa Bootha (B. Pitt). Cliff se seznamuje s dívkou bydlící na opuštěném místě se skupinou podobně volnomyšlenkářsky cítících osob, vyznávající styl hippie a žijící v jakési uzavřené komunitě. Tato komunita je významná v závěrečné, zřejmě nejpovedenější scéně, kdy tři z těchto osob drze napadnou B. Pitta v jeho domě. Režisér chtěl tímto naznačit jakousi alternativní paralelu se smrtí nebohé S. Tate, která byla brutálně zavražděna podobně vymaštěnými stoupenci Ch. Mansona. V tomto případě ale sjetí hippieci nevykonali svůj čin podle plánu, neboť na připraveného Pitta s jeho vycvičeným bojovým psem si nepřišli. Postavu krásné herečky a modelky Sharon Tate, která se ve filmu objevila i se svým manželem R. Polanskim, si zahrála M. Robbie. Snímek odkazuje na mnoho filmů a herců z 60. let 20. století, avšak u neodborného diváka projdou bez povšimnutí. Kromě exkluzivní hlavní dvojice se ve snímku objevil také A. Pacino v malé roli producenta a filmového agenta. Tento film na rozdíl od jiných režisérových snímků se vyznačuje velmi pomalým tempem, dramatických scén je velmi málo, v podstatě pouze již zmiňovaná závěrečná scéna a Pittova návštěva v uzavřené komunitě někde na poušti. Režisér jakoby nostalgicky vzpomínal na dobu konce 60. let, avšak skutečný dramatický příběh snímku chybí. Je zde dobře vyjádřeno přátelství hlavních postav, avšak každá si žije svůj život a jejich postavy jsou popsány ploše a zejména Di Capriova role i nezajímavě. Pouze obsazení dvou top herců zachránilo v mých očích tento film před fiaskem. Není mi moc jasné, co tímto filmem autor sledoval, avšak pozoruji obrovský kvalitativní rozdíl mezi nejnovějším, zbytečně dlouhým Tarantinovým filmem a jeho dřívějšími snímky, které mám spojené s mimořádně poutavými dialogy, mnoha akčními až brutálními scénami a napínavým příběhem. V tomto filmu se z toho nevyskytuje nic a ploché nezajímavé postavy bez příběhu, byť obsazené špičkovými umělci, to nemohou napravit. ()

Dogfish 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy Quentina Tarantina a proto možná mé hodnocení není úplně nezávislé. Je to takový pohodový film, který volně plyne bez větších akcí a očekávaných hlášek, které mohli být kultovní. Z děje je třeba vypíchnout skvělé scény jako souboj Brada s Brucem Lee a Brad na ranči Mansnovic Rodiny. Závěrečná scéna je však na 7 * hvězd. Konzerva psího žrádla jen čekala, kde si najde cíl... ()

Patriot.X 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem přemýšlel, jestli udělit třetí hvězdu. Likvidace hippíků byla bezpochyby atraktivní, motivování hippíka k výměně kola taktéž, ale spojení Brad Pitt a hippíci bylo to jediné, co mě na filmu bavilo. A to je dost málo u takhle dlouhého filmu. Plusem je a to velice překvapivým plusem, že v žádné hlavní roli nevystupuje žádný Tarantinův typický čacký super trouper cool černochoameričan. Nakonec to teda s odřenýma ušima tři hvězdy jsou, ale stejně se mi zdá, že to jde s milým Quentinem (aspoň v mých očích) pěkně z kopce. ()

Dvoja 

všechny recenze uživatele

Quentin se tu pořádně vyřádil :-) Vzal pro jistotu dva nejznámější herce, vyzkoušel si tu snad všechno možné, co pravý režisér chce vyzkoušet, poslepoval to dohromady (tím nehaním jednotlivé scény) a na konci se podepsal. Tvorbu si ale užil podle mě víc než ve finále divák (já). ()

aR3Zz 

všechny recenze uživatele

Nuda. Roztahané a rozvláčné, bez děje. Linka je rozdrobená, drobky samotné smysl moc nedávájí a dohromady také nepůsobí celistvě. Hvězdní herci podali vynikající výkon, o tom není pochyb. A několik pasáží bylo výjimečných. Ale nebylo jich dost a ani to finále za moc nestálo (takové splašené, uvřískané a až příliš zběsilé). 40% ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Jak už mnozí psali, 2 hodiny se nic moc neděje, jen tak se tlachá a jezdí odnikud nikam (i když i to je zpracování svým způsobem moc dobře) a pak je posledních 5* brutálních 30 minut Tarantina, což vás zaručně vytrhne z letargie. Zatím dávám 4*,  tohle se těžko hodnotí ()

kluzo 

všechny recenze uživatele

Takový docela zbytečný film. Jestli čekáte Tarantina, tak nečekejte. 2:35 minut z celkových 2:41 minut nuda, nuda, šeď, šeď... Být na tom v kině, střelím se v půlce do hlavy. ()

Dienzenhofer 

všechny recenze uživatele

Všechno skvělý, až do samotného finále, které mi přišlo, že bylo až moc přes čáru, i v kontextu Tarantinovi tvorby a dle mého názoru to bylo přehrocený, narozdíl od předchozích snímků jako Osm hrozných, kde finále funguje naprosto perfektně. ()

NorseSword24 

všechny recenze uživatele

V roku 2019 som si Tarantina zamiloval a o to viac ma potešilo, že hneď v ten rok ide do kín už jeho 9. film. V kino sále nás bolo do 10 ľudí lebo všetci chodili a stále chodia hlavne na marvelovky. Tarantino vie písať scenáre takže tu nie je pochyb ani o scenári ani o réžii. Kamera bola excelentná a stará 60ková hudba urobila svoje čaro. Hercom tiež nemôžem nič vytknúť, predsa len ide o Dicapria, Pitta a Robbie. A síce Tarantinove filmy sú dosť obľúbené tak tento je trochu výnimka. Film nemusí sadnúť každému a verím že dnešná generácia (do ktorej patrím bohužiaľ aj ja) by povedala, že to je „dlhé a nudné“. Ale Tarantinoví a filmoví fanúšikovia si tu vychutnajú dlhé, ťahané, spomalené zábery, už Tarantinové klasické dialógy alebo aj niekoľko filmových odkazov a narážok. Možno keby som film nevidel v kine tak si ho natoľko nezamilujem. To sa však nestalo a film sa stal jeden z mojich najobľúbenejších a každé leto si ho musím pustiť bez výnimiek. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Nejedná sa o Tarantinov najlepší film, no napriek tomu mu nemožno uprieť isté kvality a Quentinov rukopis. Tempo je pomalé, pre mňa podobne ako v Divokom Djangovi, a koniec mierne divoký a zaujímavý. Leonardo aj Brad hrajú skvele, ale Brad má v tomto filme predsalen lepšiu úlohu. Margot mi najprv pripadala navyše a a jej dejovú linku som nejako nechápal, ale to bola moja nevedomosť, že kto Sharon Tate bola. Mansonová skupina creepy a dostatočne pošahaná. Ako som napísal, koniec prekvapí, aj keď divák asi niečo podobné čaká, len nie to, že sa Quentin tak pekne pohrá s udalosťami. Tak snáď sa pán Tarantino rozhodne natočiť aj posledný desiaty film a bude to ešte o kúsok lepšie. 7,5/10. ()

Warhaus 

všechny recenze uživatele

Očekávání vysoké, film snad ještě lepší. Stylově hodně podobné Osmi hrozným, to znamená parádní audiovizuální zážite (zde je podtržen vynikajícím soundtrackem) a vyvrcholením na konec. Opět výborný casting, Brad Pitt plní skvělou roli stejně jako v Hanebných panchartech a DiCaprio podává skvělí výkon. Možná trochu chybí příběhovost, ale ke škodě to vůbec není. 95% ()

Klajondr 

všechny recenze uživatele

Konečně nám vyšel 9. film od úžasného Tarantina a musím říct, že se čekání rozhodně vyplatilo. Once upon a time in Hollywood je naprostá pecka, pro kterou by se měl speciálně vytvořit filmovej žánr, jelikož vám stoprocentně zaručuji, že nic podobného jste v životě neviděli. Mistr opět vykonal svou práci a nám nezbývá nic jiného, než se klanět. ()

Pilník 

všechny recenze uživatele

Není to pro všechny, ale kdo zná QT, tak má jasno a to nemluvím o konci filmu, to je prostě filmařina tohle !! Btw... Bréda Pitů v TOPu, na 11/10 🤣 ()

Raijin 

všechny recenze uživatele

Radšej by som to hodnotil iba ústne a nie hviezdičkami, mam pocit, ze sa to uplne nedá hodnotiť stupnicovo. Film sa musí do pozeraní nechať rozlezat a nerobiť si hneď závery. Co sa tyka cinematickej stránky, je to fantastický natocene a poskladané do seba. Ú postáv si tam výborne vysvetlene ich životné situácie a trable. Bavilo ma to, až na Margot, ta tam hádam bola iba kvôli pekným nohám. Hrala svoju linku správne, nie ze nie, ale jej sekvencia bola pre mňa najnudnesia a vždy som dufal, aby už skončila. Inak Brad Pitt dostal vdacnejsiu rolu, rolu, ktorá mu padne a chcel by som s nim spinoff, strasny badass. Inak poskladané do seba jedinečným spôsobom, a je to proste Tarantinovske, ibaže nie pre každého. Často sa budete pýtať, aký presne mala zmysel táto scéna, preco tam bola, ako to dotvarnuje. Odpoveďou bude často, že zbytocne. Ale je to proste netradičný film, skúste to, a ak vás to po prvých 10 minut nebude baviť, tak vedzte, ze ďalších 90 percent bude presne taká a bez jasne vyznačené ho cieľu. Co avšak nemusí vadiť. ()

Katy.nka 

všechny recenze uživatele

Krásná oslava herectví, se všemi jeho pozitivy i negativy, osvěžující sonda do minulosti (jak úlevné, když nikde nevyzvání mobil, nikdo nepoužívá PC atd atp.), barevná podívaná, lahodná poslouchaná...Byla to prostě jízda (i když ne úplně rychlá .-)), která končí typicky po Tarantinovsku. Myslím, že není úplně nutný znát dobový reálie ani všechny odkazy, kterými se to tu (asi) hemží, i tak si film užijete, pokud dokážete ocenit poctivou filmařinu. Brad a Leo jsou opravdu skvělí... A nečekejte, až to bude ke stažení, tohle je jednoznačně film na velký plátno! ()

swiss 

všechny recenze uživatele

Co když není potřeba, být úspěšný a slavný? Co když je někdy důležitější být? Tarantino a jeho pravda o Bruce Leem. ()

vikino1 

všechny recenze uživatele

Nelehký úkol mě čeká. Jak napsat plnohodnotný komentář aniž bych vyzradil jediný spojler ? Snad jen, že Tarantino si vzal těžký, přetěžký úkol natočit film o tragické události tak, aby byly všichni spokojeni. Když o tom ted tak přemýšlím, tak si myslím, že ono to ani vypadat nemohlo. Quentin to prostě pojal po Tarantinovsku a vyšel z toho se ctí, i když ty rozporuplné pocity, co ve mě ted dřímají, z filmu bude mít asi každý. Možná se mi to rozleží a zítra tu hvězdu přidám, ale to se teprve uvidí. Každopádně si myslím, že na tohle může nadávat snad jen Bruce Leeho dcera :-). Dlouho jsem se v kině tak nenasmál, když se tam objevil i Bruce. K filmu - vidět na plátně duo Kapr a Pitt trousící Tarantinovské hlášky je záruka kvality ale tentokrát si moje sympatie získal na plné čáře Pitt. Asi je to proto, že jeho postava měla tu zajímavější dějovou linku. Soundtrack filmu je perfektní (ale to se u jeho filmů už opakuju) . Jak je to možné, že 162 minut uteklo zas tak rychle ? ()

Dzvandzi 

všechny recenze uživatele

Celé dvě hodiny prakticky o ničem, plno prázdných scén a hlavně jsem se skoro vůbec nesmál, na což u Tarantinových filmů nejsem zvyklý. Poslední půlhodina byla suprová, ale to prostě nesmaže 2 hodiny nudy, ani protože je to Tarantino. Brad Pitt jako vždy největší frajer i ostatní herecké výkony super, ale to je tak vše dobré. Takže víc jak průměrnými 3* hodnotit nemohu, bohužel... ()

Související novinky

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

15.03.2023

Ačkoliv všichni pevně věří, že si režisér Quentin Tarantino (Kill Bill, Pulp Fiction) rozmyslí svůj plán na ukončení filmové kariéry se svým desátým snímkem, na jeho závěrečné rozhodnutí si budeme… (více)

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

13.01.2020

Předkrm v podání Zlatých glóbů máme za sebou, a tak přišel čas na hlavní chod. Tím budou stejně jako každý rok Oscaři, jejichž 92. ročník se bude vyhlašovat 9. února 2020 v Dolby Theatre v Los… (více)

77. Zlaté Glóby – výsledky

77. Zlaté Glóby – výsledky

06.01.2020

Kontroverzní moderátor a komik Ricky Gervais a spol. před pár hodinami rozdali v hotelu Beverly Hilton v Los Angeles poslední ze Zlatých Glóbů a 77. ročník prestižních ocenění byl tak oficiálně… (více)

Reklama

Reklama