Reklama

Reklama

Tenkrát v Hollywoodu

  • USA Once Upon a Time in Hollywood (více)
Trailer 3
USA / Velká Británie / Čína, 2019, 161 min

Scénář:

Quentin Tarantino

Hrají:

Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Emile Hirsch, Margaret Qualley, Timothy Olyphant, Julia Butters, Austin Butler, Dakota Fanning, Bruce Dern (více)
(další profese)

Obsahy(1)

V devátém filmu kultovního režiséra Quentina Tarantina se televizní herec (Leonardo DiCaprio) a jeho dlouholetý kaskadér (Brad Pitt) rozhodnou prosadit se u filmu na konci zlaté éry Hollywoodu - v roce 1969 v Los Angeles. (Falcon)

Recenze (1 761)

Leuan 

všechny recenze uživatele

Při sledování filmu mi několikrát přišlo na mysl - Tarantino dělá filmy, na které se ON rád dívá. Resp. chce se na něj podívat. V Hatefull 8 jsem zjistil, že se pan Tarantino vydal do filmových vod, kde už neumím plavat, resp. nevydržím sedět a sledovat plátno. Once upon a time in Hollywood? Slepené filmové sekvence, které Tarantino považuje pro sebe za důležité, aby byly natočeny. Z toho důvodu považuji jakákoliv hodnocení kohokoliv za zbytečná. Možná jako spotřebitelský návod, zda na to jít či nikoliv. Moje kritika vychází pouze z faktu, že pobavení komediálně dramatické se dostavilo v poslední závěrečné velké scéně a tedy zbytečně vynaložených 600+ Czk za lístky. Nejsem na úrovni pana Tarantina, proto jsem film naprosto nepřijal, proč je udělán z 90 % tak jalově, zbytečně, únavně. Na jedné straně hlavní postava je kompilát několika herců, má fiktivní jméno, ale vykrádá známá schémata a obrazy z reality. Na straně druhé tam vystupuje Bruce Lee, Steve McQueen. Proč? Linka pana Polanského a paní Tate, mansonova maniakální skupina. Je jim věnováno naprosto zbytečné množství času. Tarantino si to svým způsobem vyřídil s hippies, bandou kolem Ch. Mansona, se skupinami osob, které i dnes zastávají přiblblé rozjařené názory, co je dobro/zlo, resp. odkud se bere "zlo v lidech". Celkové zdejší hodnocení (82 %) je pro mě varováním, že poslední film Tarantina nenavštívím, pokud nebude mít alespoň 132 %. ()

kritkMd 

všechny recenze uživatele

V 3/4 filmu to vůbec nevypadá jako standardní "Tarantinovka". Je zde spoustu dialogů, zajimavý děj a hlavně prakticky žádné násilí. Je to ale tak skvěle zahrané a všelijak udělané že vás to i bez většinového násilí bude bavit a budete se strachovat o osud hlavních postav. Ve finálním aktu neboli ve 4/4 se to pořádně rozjede, začnou se brát pořádné drogy, mlátit hlavami o stůl, kousání do nohou od psa a zatraceně i zapalování plamenometem! HELL YEAH! Jak už je v "Tarantino Universu" normální, hlavní postavy změní "dějiny". Ve filmu samozřejmě nechybí spousty narážek an předchozí "Tarantinovky". Je to prostě další super film! ()

AlDelon 

všechny recenze uživatele

Úžasný film po snad všech ohledech. Megadílo v tom, kolik film obsahuje skutečných předloh, provázaností, zajímavostí a detailů. Podívaná. Podívaná která ale hodně baví. Ne že by měl Quentin neumělecké filmy ale tohle je majstrštyk. Tarantino jak ho neznáme a vůbec bychom nečekali -někdo úplně změněný, kteréhožto ale přesto naprosto jistě poznáváme a cítíme že to je on. Tarantino doteď neznámý a jinakstejný než kdykoli předtím, Tarantino jenž udělal něco nečekaného. Myslím, že nic takového tu předtím nebylo, a nic podobného se tomu v budoucnu nevyrovná. Co se mi nelíbilo: přespříliš surové zobrazení hippies a Bruce Leeho jako primitiva (který by ten souboj jednoznačně vyhrál, ani v jeho prohře není poselství), inu jeho dceři se není co divit. Mrzí mě, že Lee s ikonickým Stevem McQueenem (obzvlášť, ztvárněni tak podobnými herci -napadá mě jen už obsazení Roberta Kovacse jako Charlese Bronsona) nedostali více prostoru. Ale film vás stejně ani na sekundu nepustí a každá je naplněná doopravdy až po okraj. A možná tyto věci dokáží filmu ubrat hvězdičku. Rozhodující je ale něco jiného: ještě se mi nestalo, že by mi 2 hodiny 40 připadaly skoro jak hodina. A to je všeříkající. Doufám tedy v delší verzi, než o deset minut prodlouženou, a těšim se na (padnoucí) dabing, na tohle se dá totiž koukat fakt dlouho. ()

marrrrian 

všechny recenze uživatele

Tarantinovky extra nemusím, aj keď vidím ich kvality. Akurát mi nikdy neprirastajú k srdcu a sám od seba jeho tvorbu nevyhľadávam a nedoháňam. Tento film ma ale dostal! Nemám čo viac povedať, odporúčam, ak ste na tom tak, ako ja. Je to presne také, ako sa dá očakávať - dlhé a ukecané. Ale má to v sebe aj niečo viac, než len kinozážitok. Herecky mimoriadne a nekompromisný záver ma odpálil do vesmíru. ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Pre mňa ohromná škoda, že nepoznám podrobnejšie dobové amerikánske reálie, je tu kopec odkazov na osoby a situácie, ktoré dotvárajú košatý príbeh, je to typický Quentin, umorí nás dialógmi, ktoré si vychutnajú len jeho prívrženci, aby zrazu posunul dej skokom a surovo vpred a pripraví nám rozuzlenie, ktoré nikto neočakáva, nemá to atribúty najlepších majstrových kúskov, ale priaznivci sa dostatočne ukoja, takže 80%. ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Tarantino jak vyšitej. Od začátku až do konce to je hodně fajn. Brad se ukázal parádně a myslím, že svojí rolí a i výkonem, drobet zastínil Lea. Ale třeba to tak mělo bejt. Každopádně je to další super počin do QT ságy a určitě to nechávám ve svý filmotéce oblíbených filmů. Je dobře, že až tolik do podrobna nevěnoval Quentin vraždám Mansonova kultu a i tak o nich něco prozradil. Akorát na akorát. Za mě super 4* a ROZHODNĚ DOPORUČUJU ()

taibrek 

všechny recenze uživatele

Super vyvrcholenie filmu. Jediné čo mi vadilo, bola tá dĺžka, ktorá by sa dala hocikedy skrátiť. Ešte že to bolo sprevádzané fajn hudbou. Okrem toho fakt super zahrané. :) ()

Arcisit 

všechny recenze uživatele

Film absolutně bez děje, dokonce ani pověstné Tarantinovské kecačky v něm nejsou, nebýt poslední závěrečné scény dal bych 2 hvězdy, takhle tři a to s odřenýma ušima. ()

Vajnlich 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejslabší Tarantinuv film. Děkuji panu bohu, že jsem na něj nakonec nešel do kina a nemusel vydržet celi ty tři hodiny skoro naprosto o ničem. Zlatej serial Aquarius pokud tedy už někdo chce vidět něco o Mansonovi. Mám Tarantina moc rád, ale tohle bylo opravdu na mě asi moc intelektuální a až na scénu na ranči a pak finální scénu kdy byl dobrý nápad použít psa jako zbraň mě to dost minulo. Za mě je to rozhodně velké zklamání. ()

Facik. 

všechny recenze uživatele

Margot alias Sharon miluju a chci sní kopu dětí. Především ty špičatý cecky maji něco do sebe. Hvězda, možná i dvě ale dolů za finále filmu. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Na nové dílo od Tarantina jsem byl moc zvědavý, zvlášť když tam hraje Brad Pitt a můj oblíbenec Leonardo diCaprio. A nemohu říct, jestli jsem zklamán nebo nadšen. Po celou dobu se totiž v podstatě neděje vůbec nic, nicméně nad celou scénou stále visí meč v podobě závěru, který je vzhledem k souvislostem očekáván. Rozuzlení nakonec přijde s velkými obavami, ale je obráceno úplně jinak, než by divák znalý historie šedesátých let čekal. A to bylo nakonec velmi příjemné, kvůli čemu si film budu pamatovat. Protože jinak by zapadl. Nicméně natočeno je to na výbornou a je radost sledovat každou scénu. A k tomu ještě nostalgické prostřihy a jako vždy skvělá hudba, kterou jsem si chvílemi pobrukoval. ()

jirka25 

všechny recenze uživatele

Má to takovej ten kouzelnej nádech opravdovosti starých poctivých filmů, ale bohužel jen nádech. A je to moc dlouhý... ()

Franki69 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem úplně nepropadl kouzlu americko/asijské brakové kinematografie jako celku a také nejsem patřičně vzdělán ve finesách všech disciplín, nutných pro natočení filmu (kamery, svícení, ozvučení, střihu…atp) pak úplně nesdílím často bezbřehé nadšení z posledního počinu QT. A přitom jsem jeho filmy viděl opravdu skoro všechny, většinou při premiérách. A jsem často až nekritický fanoušek jeho tvorby. Vždy mě v režii QT dostal nejen samotný příběh, i s jeho zvraty a odbočkami, ale také originální filmová řeč, v každém snímku v drobnostech odlišná, ale přesto rozpoznatelná. Ovšem tímto, dejme tomu svým trademarkem, nyní Tarantino ve své poctě životu ve filmovém Hollywoodu na konci šedesátých let zatraceně šetřil. Záměrně jsem nečetl recenze a ani zdejší komentáře. Při Osmi hrozných se mi to vyplatilo, teď jsem se ale ošíval. Sledoval jsem totiž pro mne, běžnějšího diváka, překvapivě obtížně uchopitelný filmový kus, složený především z fragmentů života hereckého představitele seriálových kovbojů nebo agentů (Di Capria) a jeho oddaného přítele a kaskadérského dubléra (Pitt). ** Oba mě dostali, jsou neskuteční. Výprava je, včetně kostýmů a rekvizit, fantastická! Jednotlivé etudy B.Pitta (Kato, pes) i Leonarda DiCapria (knír, plamenomet) si budu pamatovat dlouho a postupně mi dochází, jak rafinovaně na sebe navazují a jsou důležité pro dění v příštích minutách. A vyústění příběhové linky Sharon Tate a Mansonova gangu mě v závěru přibilo do sedačky. Nakonec se přikláním k vyššímu hodnocení a dávám 80%. A jelikož se k filmu vrátím, je možné, že ještě přidám. Přidám jen takovou doušku…Je mi jako turistovi, který si na túře objednal běžný oběd. Zprvu obyčejné jídlo se mu ale po dalších soustech v ústech měnilo v pokrm lahodný, s probouzejícími se dalšími chutěmi. A teprve později se dočetl, že v tu dobu na dotyčné chatě vařil michelinský šéfkuchař. Film Once Upon a Time in Hollywood ve mně stále rezonuje a připomíná se mi dalšími detaily…prostě ho doporučuji, ale dejte mu čas. ()

Merenre 

všechny recenze uživatele

Považuju Tarantina za přinejlepším průměrného rejžu a žádný jeho film (z těch, co jsem viděl) mě nějak zásadně neoslovil ani mi neutkvěl v paměti. Ale většinou (neřku-li pokaždé) šlo o docela svižné jednohubky, které se daly zkonzumovat, aniž by se člověk nudil. Tentokrát je to jiné. Film je nabubřelý a svou formou začíná připomínat snahu o radoby "vážný" snímek. Výsledkem je nevěrohodná a ukrutně protahovaná nuda. Tarantino by se měl radši držet svého braku, který mu v rámci žánru docela jde. ()

ZetDaElO 

všechny recenze uživatele

Fetišistické vizuálne 60's orgie s prekvapivo nevypointovanými dialógmi, ale neprekvapivo skvelou hlavnou filmovou dvojicou. Po Osem hrozných druhý Tarantinov film, ktorý si sám od seba opäť nepustím. ()

Kushina 

všechny recenze uživatele

Bohužel, tímto filmem mě Tarantino nijak nezaujal, spíše naopak. Film trval 160 min a během toho se člověk dostal do nějakého napětí asi 2. Ruku na srdce, kdyby v něm nehrál legendární Dicaprio a Pitt a nerežíroval ho právě Tarantino, tak by po takovém filmu neštěkl ani pes. Jediné co za něco stálo bylo bojová scéna Pitta a "Bruca lee", rozbití rypáku hipíkovi a solidní řezničina hipíků na konci. Vlastně co si budeme, nebýt hipíků, tak se tam vlastně nic nestalo. Tady se dají opravdu hodnotit jen tyto 3 scény a 2 herci, to je tak vše. Možná tomu houby rozumím, ale film mě prostě musí bavit a bavil mě max 1/6. 35% ()

furrec 

všechny recenze uživatele

...to bola panečku nuda. Ak náhdou počas filmu zaspíte (prvé 2 hodiny sa vlastne nič nedeje) a zobudíte sa na 10 minútové finále, o nič neprídete, kuknete si zaujímavú záverečnú Gore scénu a môžete ísť spokojne (dobre vyspatý) domov. Pre mňa jedno velké sklamanie, dlhé, nudné, o ničom. ()

Související novinky

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

15.03.2023

Ačkoliv všichni pevně věří, že si režisér Quentin Tarantino (Kill Bill, Pulp Fiction) rozmyslí svůj plán na ukončení filmové kariéry se svým desátým snímkem, na jeho závěrečné rozhodnutí si budeme… (více)

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

13.01.2020

Předkrm v podání Zlatých glóbů máme za sebou, a tak přišel čas na hlavní chod. Tím budou stejně jako každý rok Oscaři, jejichž 92. ročník se bude vyhlašovat 9. února 2020 v Dolby Theatre v Los… (více)

77. Zlaté Glóby – výsledky

77. Zlaté Glóby – výsledky

06.01.2020

Kontroverzní moderátor a komik Ricky Gervais a spol. před pár hodinami rozdali v hotelu Beverly Hilton v Los Angeles poslední ze Zlatých Glóbů a 77. ročník prestižních ocenění byl tak oficiálně… (více)

Reklama

Reklama