Reklama

Reklama

Tenkrát v Hollywoodu

  • USA Once Upon a Time in Hollywood (více)
Trailer 1
USA / Velká Británie / Čína, 2019, 161 min

Scénář:

Quentin Tarantino

Hrají:

Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Emile Hirsch, Margaret Qualley, Timothy Olyphant, Julia Butters, Austin Butler, Dakota Fanning, Bruce Dern (více)
(další profese)

Obsahy(1)

V devátém filmu kultovního režiséra Quentina Tarantina se televizní herec (Leonardo DiCaprio) a jeho dlouholetý kaskadér (Brad Pitt) rozhodnou prosadit se u filmu na konci zlaté éry Hollywoodu - v roce 1969 v Los Angeles. (Falcon)

Recenze (1 760)

DserCom 

všechny recenze uživatele

Tarantino se filmově pomstil rodině Charlese Mansona - V perfektně gradujícím finále, který prostě fungovalo skvěle. Jeho láska k filmu je zde více než očividná. Film, zároveň ukazuje i na to, že když už se člověk u filmu prosadí, je taky těžký se udržet. Nádherná kamera mého oblíbeného pana Richardsona. Skvělé stylizovaná atmosféra 60. let v Hollywoodu. Tehdejší muzika, která mě ještě víc vtáhla do děje. Suprově fungující hlavní dvojka, pes, hipíci a Sharon Tate. Film obdivující krásu filmu, krásu Ameriky, ale taky špatné stránky Hollywoodu na jeho pomyslném vrcholu. Zlatých let filmu. Let působících tak uvolněně. Mě se ten film hrozně líbil, byl to zážitek. Tohle je jeden z těch filmů, který mi zůstane v paměti. 85% ()

buddha_ps 

všechny recenze uživatele

VYHYPOVANÁ NUDA. Tarantino natočil svoju poctu kinematografii a poctu Sharon Tate (teda podľa jeho slov), jediný problém je že ju natočil pre seba a nie pre diváka. Väčšinu filmu sledujeme pekné obrázky bez väčšieho zmyslu, dej sa nikam neposúva. Chýba akákoľvek atmosféra, vrátane scény na ranči ktorá má byť asi zlovestná, ale viac pripomína nechcenú paródiu na zombie horory. Dialógy sú slabučké, nie je ani stopy po vtipe - ten sa zásadne nahradzuje nekonečným fuckovaním. Odkazy na filmovú klasiku sú samoúčelné - dobre, Maestro má tento film rád, a čo má byť?!? Herci nemajú čo hrať, čo je škoda hlavne u Lea, pretože vo chvíľach kedy mu scénár umožní viac než fuckovanie je skvelý. Záver je očakávateľný pre každého, kto videl Inglorious Bastards. A to je najväčší problém Once Upon... - posobí len ako homeopatický odvar z desiateho odvaru z Bastardov a vlastne všetkých Quentinovych filmov. Proste slabota. Dve hviezdičky za krásnu Margot (i keď v jej podaní je Sharon slaboduchá bábika, ale to je chyba scénára, nie jej) , neuveriteľne sexy Qualley a Leove chvíľkové exhibície. EDIT - po rozležaní v hlave za všetko uvedené len jedna hviezdička, pretože táto zlátanina mi doslova ukradla 2,5h života ()

Pcermis 

všechny recenze uživatele

Tarantina zbožňuji neznám jediný film který by se mi od něj nelíbil ale jak se říká všechno je jednou poprvé. ()

zdenyzdenyy 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem k žádnému filmu nenapsal komentář, protože jednoduše na to nemám čas a mám pocit, že to stejně nemá žádný význam. Ale tady prostě musím. Nejgeniálnější počin ve světě filmů. Tedy za mě. ()

KRAVKOID001 

všechny recenze uživatele

Do jisté míry super úlet do 60 let v Holywoodu, ale pak ty zdlouhavé komentáře postav co ve filmu dělají jen komparz, mě místy nudil. Mansonovi úplně mimo. Z vraždící rodinky udělají vyfetované trotly co se nechají na konci pobít jak prasata. 65 % ať nežeru. ()

Elanornegra 

všechny recenze uživatele

Oda zlatej ere Hollywoodu. Nadcasove spracovanie, putovave. Stopaz bola tak akurat. Skvely Leo aj Brad, ale dalsie obsadenie bolo skvostne. Dej menej podstatny aj ked s vela grandioznymi situaciami, hlavne pri tych, ktorych Leo plakal :D, kostymy dobova atmosfera prebila vsetko. Opat par zavecerenych scen bez ktorych by to nebol Tarantino. Klobuk dole urcite si to pozriem opat s chutou. Update, po precitatani sirsich suvislosti si to musim pozriet este raz coskoro :) 100%..........POzrete 30.8.20.2020. Pozrene s usmevom na perach. S dabingom a v TV to uz nema ten ceng, ale stale su tu citit nostalgicke sceny, skvele obsadenie, a taky pribeh, kde ide o pocit, clovek sa do tych 60tkoch musi zamilovat.... z toho obdobia, vyborna dobova hudba..... musim zniziit hodnotenie za dabing,,,, 90% ()

mato331 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne slabší Tarantino, než na čo sme zvyknutí. Ale je to perfektne natočené, napriek tomu, že celý film sa vlastne nič nedeje, to nenudí, herci podávajú životné výkony (hlavne Brat Pit) a Tarantinov footfetish je po tomto filme nepopierateľný. A finále je proste luxusné a je to Tarantino, na ktorého sme zvyknutí. Celé kino sa pritom ujebávalo jak banda školákov, keď sa učiteľka prekecne. ()

GesikCZ 

všechny recenze uživatele

Užil jsem si každou jednotlivou minutu, což se mi moc často nestává. Kdybych však měl napsat, o čem film je, tak vůbec nevím, co říct. Jenom bych vařil z vody, protože TvH je skutečně neobyčejným zážitkem, který se nedá jednoduše vysvětlit, ten si musí každý zažít sám. Výborný film. ()

cidla99 

všechny recenze uživatele

Po prvním zhlédnutí v kině jsem měl pět hvězd, po druhém jednu odebírám (třeba se po uncut verzi znovu změní). Pro mě (a zdaleka nejen) se jednalo o nejočekávanější snímek roku. Tarantinův nejsilnější kousek to z mého pohledu rozhodně není, což ale není pouze chyba filmu, ale obecného vyznění pro Čecha (Pulp Fiction to ale nepřekoná u nikoho). Šedesátkové vibes se společně s duem hlavních postav a dvěma miliony referencí (byl jsem rád, že se ke mně dostaly snad tak 3/4 nich, absolutní Tarantinolog rozhodně nejsem) dělí o nejlepší charakteristický rys filmu. Ale právě nálada 60. let není pro naše končiny tak blízká, protože nás rozhodně nedostane do takové nostalgie jako americké fanoušky (a už vůbec nepochopíme například odkaz na všechna kina, jímž Tarantino vzdává svůj hold). Obecně se film dělí na slabší a silnější scény, solidní gag ale snad nechybí v žádné z nich. Oblíbené scény: Bruce Lee, Fix it, McQueenův pokus o popsání životních lásek Sharon Tate, snad každá satirická ukázka westernů, Leovo vyběhnutí v županu s margaritou v ruce (a samozřejmě finále, které je senzační, takové, jaké od Tarantina chceme, přijde mi ale škoda mu dát snad všechny kredity filmu). A teď se jen modlím, aby Tarantino natočil ještě alespoň jeden film, kde obsadí L. Jacksona, Rotha, Madsena, Keitela, Thurman, Pitta, DiCapria, Waltze a Kurta Russella (to se asi nikdy nestane, ale ukončit svou režisérskou kariéru filmem se všemi svými hvězdy, tomu by se dalo říct velké finále skvělé kariéry). ()

Johnny88 

všechny recenze uživatele

Jako první mi tu vyjel verbalův komentář a už se mi děla blbě. Každopádně film byl naprosto suprovej. Upřímně? Moc jsem od toho nečekal, ale dostal jsem skoro 3 hodiny kvalitního materiálu v čele s Pittem a DiCapriem. A to finále to byla taková třešnička na dortu. 10/10 ()

tennis.rules 

všechny recenze uživatele

Vyborne herecke vykony, ale inak nevyrazny film, bez nejakej jasnej dejovej linie (iba si tak ide a ide 2 a pol hodiny) a na konci klasicky tarantinovsky krvavo-komedialny finish (ved ako inak). Clovek caka od Tarantina viac, toto bol zatial jeho najslabsi pocin. Bez Lea a Brada v hlavnych ulohach by to malo este o hviezdicku menej, ale jasne, film je stale lepsia volba ako drviva vacsina chobotin, na ktore v kinach lakaju, ked mam chut si vypytat naspat peniaze za listok do kina.. ()

Stanlynka 

všechny recenze uživatele

Tarantino jak má být. 5* dávám nejen za závěrečnou část filmu:D ... Výborná hudba, duo Pitt - DiCaprio spolu sice moc času nestrávili na scéně, ale pokud byli super spolupráce. Klasika odkazy na jiné Tarantinovi filmy, kamera, scénář atp. Jen mám obavu, že pokud divák neví nic o Mansonovi, že film nepochopí a bude se nudit. ()

Tomgunses 

všechny recenze uživatele

Za hipíky je to za 3*, jinak rozplyzle nudné zbytečné a únavné. Díval jsem se v kině na hodinky tolikrát, jako nikdy... A to QT jinak zbožňuji. ()

5tipes 

všechny recenze uživatele

Je to nejen odkaz milovanému Hollywoodu, ale i milované Itálii a westernům s. Leoneho. V závěru zní pěkná hudba. I když to není dějově nabité tak, jak známe treba z Djanga nebo Panchartů, vůbec se nudit nebudete. Mistr odbočky s vámi proletí takřka 48hodinovým příběhem jako král... a opět si tam Tarantino pomluvil své "oblíbené" mexikány :D ()

JJ23 

všechny recenze uživatele

Aj dospelí potrebujú svoje rozprávky! a tento film je určite jednou z nich. Je veľkým oživením konca 60. rokov v Hollywoode. Je ale aj filmom, ktorý rozdeľuje publikum na tých, ktorí ho po dopozeraní budú milovať alebo naopak nenávidieť!(avšak to je skoro pri všetkých "Tarantínovkách", však? :)) Obdobie, ktoré sa javí celkom poznané, ale je také odlišné od toho, čo môžeme zažiť dnes.Tento filmový kúsok je plný mnohých odkazov na kultúru tohto zváštne pre mňa krásneho obdobia úletu :D. Herci to zvládli na výbornú a až neuveriteľne sa vcítili do svojich rolí. Najmä Di Caprio, ktorý bol v skutočnosti Rick Dalton, a takisto postava B. Pitta. Ak mám vytknúť jednu vec, tak by to bola postava Margot Robbie, ktorá veľmi nevstúpila do hlavného dejiska, čo je podľa mňa veľká škoda. Násílie podobné presne Tarantinovi, nechýbalo a opäť príjemne prekvapilo :) Avšak o tom nie je vôbec film a len pomáha dotvárať hlavný odkaz filmu ... je to jednoducho skvelé! ()

jarmilek.hyn 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že právě tohle je jeden z filmů, který bych rád viděl podruhé. Hlavně, abych si srovnal myšlenky ohledně jeho hodnocení. Jasně, je to stylový, má to skvělý scénář a herce. Film tak nějak "plyne", což je dobře, je to prostě podívaná. Ale pořád si říkám, jaké by to bylo, kdyby postavy měly vyloženě nějaký cíl, za kterým by šly. ()

Související novinky

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

Quentin Tarantino odhalil svůj poslední film

15.03.2023

Ačkoliv všichni pevně věří, že si režisér Quentin Tarantino (Kill Bill, Pulp Fiction) rozmyslí svůj plán na ukončení filmové kariéry se svým desátým snímkem, na jeho závěrečné rozhodnutí si budeme… (více)

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

Vyhlášení nominací 92. Oscarů

13.01.2020

Předkrm v podání Zlatých glóbů máme za sebou, a tak přišel čas na hlavní chod. Tím budou stejně jako každý rok Oscaři, jejichž 92. ročník se bude vyhlašovat 9. února 2020 v Dolby Theatre v Los… (více)

77. Zlaté Glóby – výsledky

77. Zlaté Glóby – výsledky

06.01.2020

Kontroverzní moderátor a komik Ricky Gervais a spol. před pár hodinami rozdali v hotelu Beverly Hilton v Los Angeles poslední ze Zlatých Glóbů a 77. ročník prestižních ocenění byl tak oficiálně… (více)

Reklama

Reklama