Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film vypráví neuvěřitelný příběh pařížského kasaře Henriho „Motýlka“ Charriera (Charlie Hunnam), který je falešně obviněn z vraždy a odsouzen na doživotí. Trest si odpykává v nechvalně známé trestanecké kolonii na Ďábelském ostrově u Francouzské Guayany. Motýlek je odhodlaný dostat se na svobodu, a tak nečekaně spojuje síly se spoluvězněm Louisem Degou (Rami Malek), usvědčeným padělatelem, který mu výměnou za ochranu nebezpečný útěk financuje. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (231)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Dlouho trvalo, než sem se odhodlal k tomuhle rejmejku. Jako originál je jeden z nejlepších "Vězeňských" filmů ever. O to mi asi trvalo dýl, než sem se na tohle mrknul. Co mě naopak lákalo hodně, tak ústřední dvojice- Hunnan a "Fredie" Malek. A můžu říct, že tihle dva sou fakt borci. Proradný jeptišky opět nezklamaly :o). Oproti původnímu filmu tohle dopadlo vlastně celkem dobře. Bylo tady víc akce a dobrodružství, ale na origoš tohle nemá, leč se tomu aspoň kousek přiblížilo... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Nemám nic proti remakům a nejsem ani žádnej uctívač originálu s McQueenem a Hoffmanem. Od týhle nový verze jsem si sliboval, že bude třeba trochu svižnější, akčnější a prostě bude aspoň trochu jiná. Ale těch změn proti originálu je naprostý minimum, takže ve finále mi celej film přišel akorát zbytečnej. Neřikám, že je ten film špatnej, ale pokud originál znáte, nevidim jedinej důvod, proč se dívat na tohle. A pokud originál neznáte a váháte, na kterou verzi se podívat, tak ten originál je podle mě o něco lepší. ()

Reklama

janesX 

všechny recenze uživatele

Opäť by sa hodila jedna hviezda medzi treťou a štvrtou. Bolo to už dávno, ale Motýľa som čítal a je to jedna z najpútavejších kníh, pamätám sa, ako som ju, ako pomalý čitateľ rýchlo zhltol a nechcel som, aby skončila. Film taký zážitok samozrejme nedosiahol, ani ho dosiahnuť nemôže. Ani tento, ani ten s McQueenom. Musím povedať, že postava Charriéra si žiada herca s charizmou, aspoň ako mal Steve McQueen, ale to nie je všetko. Toľko pocitov z knihy sa skrátka nedá napchať do dvojhodinového filmu a ani ich žiadny herec nezahrá. Ale aj tak dávam štyri, keďže tri a pol sa nedá. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem si chtěl pustit Motýlka z roku 1973 a o existence téhle verze jsem neměl ani tušení. Když jsem ale zjistil, že v ní hlavní roli dostal Charlie Hunnam, nakonec jsem jí šanci dal. Film zaujme skvělou výpravu, charismatickým sympaťákem Papim a už ničím jiným. Dlouho jsem čekal až Hunnam narazí na své herecké limity a tady se to konečně stalo. Psychologická drobnokresba tak vyvanula do prázdna a s ní i část zamýšleně silné atmosféry. Prostředí věznice a velice slušná režie, zejména bitek a akčnějších scén, podržela film ve slušném nadprůměru. O žádný Útěk ze Sibiře ale nejde. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Nepovažoval by som to za prerábku staršieho filmu s Hofmanom, ale za celkom iný film. Nie síce lepší, ale aj tak výborný. Je tu dosť menej beznádeje, keď sa päť rokov na samotke skráti na pár sekúnd a už sme z nej vonku. Zato Diablov ostrov ako pekné dovolenkové miesto sa mi celkom páčilo. –––– Ako sa mohol syn dvoch učiteľov dostať na takéto miesto? ()

Galerie (58)

Zajímavosti (11)

  • Písnička, která hraje na začátku filmu, je „Bei Mir Bist Du Schoen“ od The Hot Sardines. (Duoscop)
  • Po prvej noci vo väzení má Louis Dega (Rami Malek) na ruke veľké pohryznutie. V ďalších záberoch je jeho ruka zdravá a potom znova poranená. (chesterko)

Reklama

Reklama