Reklama

Reklama

Dobrá znamení

(seriál)
Trailer 1
Velká Británie, (2019–2023), 10 h 30 min (Minutáž: 45–60 min)

Tvůrci:

Neil Gaiman

Předloha:

Neil Gaiman (kniha), Terry Pratchett (kniha)

Kamera:

Gavin Finney

Hudba:

David Arnold

Hrají:

David Tennant, Michael Sheen, Frances McDormand, Sam Taylor Buck, Daniel Mays, Sian Brooke, Jon Hamm, Jack Whitehall, Michael McKean, Amma Ris, Alfie Taylor (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Blíží se konec světa. Armády Dobra a Zla se shromáždily, vynořila se Atlantida, všude to vře, čtyři jezdci apokalypsy jsou připraveni vyjet. Vše se zdá být předurčeno ke svému konci. Anděl Azirafal (Michael Sheen) a démon Crowley (David Tennant) žijí na Zemi mezi smrtelníky již od Počátku a za tu dobu si na svůj životní styl zvykli, tedy zpráva o blížícím se Konci je příliš nepotěší. Kdyby jen nezašantročili nově zrozeného Antikrista, pak by možná ještě byl čas zvrátit Osud... (LenkaStr)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (174)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Na čistých pět hvězd to sice není, pocit, že je to až moc dlouhé, jsem měl až nepříjemně často, jinak ale není co vytknout. Předlohu jsem nečetl (ale v tomto případě to velmi rád napravím), takže jsem neměl potřebu řešit, co všechno je jinak a špatně. Celý seriál je krásně britský. Úžasný humor, jak slovní, tak vizuální, výborný a správně ujetý (a správně temný) příběh, perfektní vizuál, geniální soundtrack (jak ten obsahující Queeny, tak původní hudba) a zejména fantastické herecké výkony. Tennant a Sheen jsou geniální a mají mezi sebou neskutečnou chemii, a všichni ostatní do jednoho včetně dětí taky válí na výbornou. A kromě toho jsou všechny ty postavy tak nádherně milé a ujeté, takže není co řešit. Všechny flashbacky, závěrečný soud a zejména celý třetí díl (Hard Times) jsou klenotem celého příběhu. A Tennant a Cumberbatch jsou konečně (jakž takž) spolu v jedné věci. Dobrá znamení jsou rozhodně mými oblíbenými. 90%. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Lehké a hravé, chemie mezi teploučkým andělem a ďáblem, co marně ukrývá dobré srdce, fungovala stoprocentně. Dokonce tak dobře, až mi bylo líto, že nefungovala stočtyřprocentně. Ale postupem času vyprávění ztěžkne. Začne se řešit příliš mnoho problémů, příliš mnoho dějových linek a jiné zase navždy zapadnou. Prostě to přestane být taková sranda. SHRNUTÍ: S Armagedonem těžko hrát. ()

Reklama

uiu 

všechny recenze uživatele

Na seriál jsem se těšila, byl to vážně hype a všichni kolem mě ho vyzvedali do nebes. Po shlédnutí ale musím hodnotit hodně slabých 2,5-3 hvězdy. Proč? Terry Pratchett rozhodně není můj nejoblíbenější autor a jeho rukopis ze seriálu vystupuje do popředí. Viděla jsem spoustu jiných filmů na motivy jeho knih a vážně by 6 dílů této série mohl být televizní film o dvou částech. CGI efekty jsou levné a trapné a číší z toho typicky britská podívaná. Kromě anděla a ďábla, kteří jsou nejlepší přátelé, tu jsou další vedlejší postavy a je jich celkem dost, což v knize asi funguje, ale v seriálu fakt ne. Nechci být hnusná, ale při sledování mi to několikrát připomnělo českou vánoční pohádku Anděl páně a jediné plus je asi to, že Bůh je žena s hlasem Frances McDormand a Adam s Evou byli černoši. ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele

Geniální Tennant a tradičně dobrý Sheen si kradou celý seriál pro sebe. Bez jejich atypické buddy vztahovky by se jednalo jen o neúnosně natahovanou a vlastně dost přihlouplou anekdotu na téma Přichází Satan, ke které je přilepená další úplně zbytečná vyprávěcí linka s čarodějnicemi, lovci čarodějnic a knihou pitomých neomylných proroctví. Typický pratchettovský humor působí v těchhle reálných kulisách mírně rušivě, naopak finální Apokalypsa je bohužel směšná nezáměrně. Trochu to naštěstí napraví nebesko-pekelná soudní dohra, která přijde po konci světa, aneb dvojití agenti to nikdy nemají lehké. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

To je tak keď démona milujete už dávno a do anjela sa behom sledovania seriálu zamilujete, no hodnoďte potom aspoň trochu objektívne! Ak k tomu ešte podávajú herecké výkony aké podávajú. Okrem toho skvelý humor a príbeh, ktorý nepustí. Knihu som nečítala, ale už som si ju zaobstarala a idem sa do nej pustiť a to sa stáva málokedy... ()

Galerie (115)

Zajímavosti (9)

  • Když se v restauraci setkávají čtyři jezdci, Smrt hraje vědomostní hru. V žebříčku nejlepších skóre Smrt zaujímá každé místo kromě prvního, to drží Terry Pratchett. (jandastlouky)
  • V čase 43:29, kdy Gabriel (Jon Hamm) řadí knihy, se objeví tři tituly – „Vraní ulice“ od Iaina Bankse, „Pýcha a předsudek“ od Jane Austen a „Dobrá znamení“, tedy kniha, na níž je celý seriál založen. (Sominius)
  • V epizodě si voják hlídající vojenskou zakladnu čte knihu „American Gods“ od spisovatele Neila Gaimana. (Evra)

Související novinky

Dobrá znamení se dočkají další série

Dobrá znamení se dočkají další série

30.06.2021

Populární seriál Dobrá znamení podle knihy spisovatelů Terryho Pratchetta a Neila Gaimana se dočká druhé série. Ta vznikne pod dohledem samotného Gaimana, jenž prý s Pratchattem kdysi dávno vymyslel… (více)

Reklama

Reklama