Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina filmu Tonda Blaník ohlásil prezidentskou kandidaturu, v kampani slíbil například máslo a lithium do každé rodiny nebo korupci dostupnou pro všechny a sehnal i sto tisíc podpisů. Kandidaturu na Hrad však nakonec nepodal, když se jeho asistentovi Žížalovi nepodařilo doručit včas podpisové archy na ministerstvo vnitra. Přesto Tonda Blaník pokračuje ve snaze zachránit českou zemi a ukázat jejím obyvatelům, jak se mít líp. Celovečerní film navazuje na úspěšný seriál Kancelář Blaník. (Falcon)

(více)

Recenze (496)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Osmdesátiminutový celovečeák sluší Tondovi možná ještě víc než streamovské čtvrthodinky. Skvělý pirát Bartoš a zajímavé zapojení Topolánka, Drahoše a Horáčka. ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Pro mě, jednoho z prvních nadšených Tondových obdivovatelů a rozhodného podporovatele jeho kandidatury, je dosti nepříjemné být tak nesmlouvavě konfrontován s jeho limity. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Od Prezidenta Blaníka samozřejmě nelze čekat nadčasovou, obecně platnou politickou satiru (něco takového vzhledem k okolnostem vzniku snad ani nešlo vytvořit) - je to ryze aktuální a hlavně lokální záležitost, která s přibývajícími roky velmi pravděpodobně bude působit méně a méně vtipně... Nicméně, takhle dobře jsem se u české komedie hodně dlouho nepobavil (což ale není ani tak pochvala filmu, jako spíš postesk nad tuzemskou komediální tvorbou posledních let). Vtipných a zábavných scén a narážek je tam opravdu hodně, těch lehce trapných a "přes čáru" (močení z pódia) je naštěstí zanedbatelné množství. Z lásky k Tondovi dávám téhle celovečerní epizodě kultovního seriálu 7 pravdoláskařských lobbistů z 10. ;-) Btw to, že vyzobaná slunečnice, notorička a volička Zemana Mirka Spáčilová dává 30 %, je pro ten film vlastně pochvala... ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Poučení, že Zeman je piča jak v reálu, tak i ve filmu, funguje. Jen ten mravní motiv v druhý polovině neměl vyšší smysl, než papirovej podtacek. ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Ač jsem velkým fanouškem seriálu, tento film pro mě takovým zážitkem nebyl... Přitom potenciál měl obrovský, ať už tématem a nebo jen tím, že jde o Tondu a tým výborných tvůrců. A právě o to jde, o ten nevyužitý potenciál, který se smrsknul pouze na pár vtipných scének (zapojení Ivana Bartoše do "osobního života" hlavních představitelů je geniální!), bez úderně trefné kritiky, kterou nabízí seriál a kterou by s o něco větší snahou nemuselo být tak těžké přenést i na plátna kin. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Přestože se pár vtípků skutečně vydařilo a já se upřímně zasmál, tak jsem měl s celým tímto počinem několik problémů. Seriálem jsem doposud nepolíbený, takže jsem skočil do vod zcela neznámých. A jak už to tak v neznámých vodách bývá, dlouhou chvíli mi trvalo, než jsem si zvykl na teplotu vody. Na co jsem si nezvykl za celou stopáž byli tři hlavní vodní obyvatelé. Neskutečně nesympatické trio neherců, ze kterého se mi zvedal můj odborný žaludek. Taktéž mě obtěžovalo, že byl snímek pojatý formou krátkých scének, které se zoufale snažily útočit na bránici. Chyběl tomu celistvý děj a nějaký nosný děj. Jednu hvězdu za pražskou kavárnu a druhou za čínskou delegaci. Myslím, že byl v rukou tvůrců podstatně větší potenciál. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Nakonec docela rozporuplné pocity. Film je dost proměnlivý. Chvíli je super a potom zas divný. Každopádně je to super počin. Vtip mu taky nechybí. Člověk, který nezná seriál, nebo nesledoval prezidentské volby, to ale moc nepochopí. Film staví hlavně na velkém množství cameí známých osobností české scény. Účel splňuje. "Ten schod hanobí hlavu státu!" :D ()

boshke 

všechny recenze uživatele

No jo, je to v podstatě dlouhej díl Kanceláře Blaník, reagující (jako vždy) na aktuální dění, takže jeho nadčasovost může být sporná. Prezidenta Blaníka ale nikdo nenatočil, jak mám dojem, že se tu někteří domnívají, pro dalších x generací, ale pro nás, aktuálně postižené politickým děním. A i přes jistá slabší místa se povedl na výbornou. Hlavní devízou je dle mého vykročení mezi lidi, ať už vlastní prezidentskou kampaní či vstupováním do té skutečné. Prostě Tonda Blaník ve skvělé formě... 90% ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

2* za pár pravdivých scén, jinak jsem se ani jednou nezasmál a ta kopa sprostých slov mi přišla občas dost trapná. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Natočit dneska v České Republice, film který neni debilita sama, je docela i obtížné a člověk u toho musí pořádně zamakat. Tvůrci tohle filmu, makali a makali hodně, to jim upřít nelze a byť film, působí a vlastně i je sérii desetiminutovek, tak jako seriál. V polovině mást a působit, nesouvisle, zmatečně a chaoticky, ale zároveň do jisté míry zvěstuje co nás potkalo a co nás ještě potká. Ale víte, jak poznáte, že film si zaslouží pozornost a tohle vysoké hodnocení ? Poznáte to podle toho, že se určitá sorta lidi (voličů) bouří, prskají, mlátí se gumovou tyčí po hlavě, chodí hlídat hranice a nebo jenom píšou vulgární a mnohdy i rasistické výroky, na dresu tvůrců, tak podle toho poznáte dobrý film v ČR. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Sem tam nějaký vtípek, drobná narážka či zajímavé cameo (dá-li se to takhle nazvat), ale jako politická satira je to hodně bezzubé. Tonda Blaník mluví sprostě, ale na rozdíl třeba od britského kolegy Malcolma Tuckera (Je to soda), to funguje jenom občas. Pobavila mě tedy hlavně lumpenkavárna, zato scény s Václavem Havlem jsou už snad humoru zcela prosté. Jinak řečeno, na začátku to chvíli docela jelo, ale vzápětí tomu začala docházet šťáva, až se to tak nějak dobrodilo k závěrečným titulkům. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem neviděl. Je to hrozná blbost, ale slušně natočená a moc dobře sestříhaná. Seděla mi kamera i celý autovizuální dojem. Hodně sprostých slov. Hodně lidí, kteří by potřebovali vysadit na oběžné dráze bez možnosti návratu. Marek Daniel je tlustý jak prase, snad za to může Tonda. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vcelku vydarená satira, ktorá sedí k miestnej politickej situácií a takýto buran a vulgárny kandidát by si určite našiel miesto nielen v Čechach, ale i na Slovensku. Vôbec by som sa nedivil, keby bol dokonca zvolený. Zaujímavý nápad, originálny film. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slušná politická satira, která dokáže rozesmát, ale slušně rozjeté tempo nedokáže udržet po celou dobu. Marek Daniel se do role arogantního, vulgárního hajzla hodí a poprvé je docela snesitelný. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Místo komedie a satiry moralita. Je to produkt určený k okamžité spotřebě, za hranicemi neprodejný. Časem jsem se ve smyslu děje ztrácel a počal zívat. Průběžně dochází ke změnám žánru od grotesky přes psychologické drama k lacinému akčnímu thrilleru. Je třeba ocenit, že je to politicky vyvážené. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Ideální stopáž, mnoho trefných momentů a hlášek, bohužel i přesto potenciál celého projektu zůstal podle mě nevyužitý. Je to škoda, něco tomu chybělo. Podíl na tom, že dávám jen 4 hvězdy, je i to, že Blaník na můj vkus moc kurvoval a nadával. Já vím, že je to jeho styl, ale není třeba to hnát do extrému. Kdybych to chtěl pustit ve škole jako vtipnou politikou satiru, tak bych měl smůlu kvůli těm vulgaritám. 75% ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

První třetina, kdy Tonda Blaník kandiduje na prezidenta, naprosto senzační; druhá třetina dost divná a slabá, aby to závěrečná třetí třetina, když už se odkryjou všechny karty, vytáhla zpět do pater skvělý zábavy. Já se zasmál, pobavil se, to u komedie považuju za podstatný. U politický satiry obzvlášť. Jistě, film moc nefunguje jako film, to je vidět - vznikal narychlo a aktuálně reagoval, takže to ani jinak nešlo. Hodně problematická je i aktuálnost/nadčasovost Prezidenta Blaníka, protože už při premiéře v únoru byly některé říjnové volební vtipy ("lithium do každý rodiny" nebo babišovská pusa Prchalovi, resp. Blaníkova Žížalovi) dost passé. Jinak je to ale starý dobrý Tonda Blaník, jeden až dva díly seriálu roztažené jako celovečerák. Což je fajn - vždy mi vadilo, že kraťoučký díl má sedm osm minut a hotovo. Sice to znamená, že úroveň vtipů trochu kolísá, ale povětšinou jde o klasického Najbrtova Blaníka. Docela mě mrzelo, že Václav Havel zasáhl a Blaník nedotáhl svůj životní plán k dokonalosti... ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Prvních dvacet minut bylo super, gag za gagem. Fungovalo to. Kadence vtipů se ovšem vyčerpala a jakmile musel film stát na příběhu, začala to být nuda. Kromě toho autoři jsou dost sluníčkoví a ne z každého se dělá stejný typ legrácek. A třeba Sedláček tu působí vyloženě trapně. Autoři to měli dát jako půlhodinový speciál. ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Až takhle Marek Najbrt od Mistrů klesl? Celovečerní reklama na boty s kýblem sprostých nadávek? A to je všechno? Tohle se ani jako film nedá hodnotit a kdekterý Troškův Kameńák tomuhle dílu dá v pohodě na prdel kdykoliv a kdekoliv. Kdybych to měl hodnotit jako film, musím se ptát po kameře, po střihu nebo dramaturgii, scénáři, zvratech a vrcholech. Jakože fakt má být zvrat, že republika je rozprodaná Rusům? Nu, když si vybavím německé a rakouské majitele novin a časopisů, německé majitele škodovky, francouzské majitele našich již rozprodaných a zbouraných cukrovarů nebo francouzské majitele vodních zdrojů, fakt mne tohle má posadit na zadek? A proč je zpočátku Blaník představen jako strašný a neotesaný buran s havajskou košilí, který vyhodí i mistra etikety Špačka (mimochodem, jediný slušný herecký výkon, tedy ještě Kalousek docela slušně hrál, jak ho jinak nemám moc rád), a najednou nosí kravatu a sako, a my nevíme proč, když je nosit nechtěl? Proč ten fetišismus bot? Fakt netuším, kdo s mozkem v hlavě do téhle studentské hříčky dal prachy a proč. Podobné umění je důvodem, proč je pořád Zeman na Hradě a Babiš vítěz voleb, vy burani. Za mých mladých let se podobným filmům říkalo politická agitka, a podle toho byly taky tenkrát "oblíbené". ()

Reklama

Reklama