Reklama

Reklama

Terapie

(seriál)
  • angličtina In Treatment (festivalový název)
Trailer 1
Drama / Psychologický
Česko, (2011–2019), 48 h 6 min (Minutáž: 21–29 min)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(116)

Obsahy(1)

Terapie je český seriál věnující se terapii lidem s psychickými problémy. Psycholog Marek Pošta (Karel Roden) se každý týden setkává s pěti klienty – pacienty, kterým se věnuje od pondělí do pátku. Formát seriálu je převzatý z izraelského seriálu BeTipul, ze kterého vycházel i americký seriál V odborné péči. (sator)

Recenze uživatele Tosim k tomuto seriálu (2)

Série 1 (2011) (S01) 

Kaju se, ale nikdy jsem si nepomyslel, že úsloví "přehodit na českou výhybku" bude platit i v pozitivním slova významu. Petr Zelenka a Marek Najbrt (ti dva minimálně!) jsou zárukou kvality, ale znáte to. Jemný, náznakový kus, jehož kvality jen tak neodhalíte, emoce totiž často bývají velice skryty a mistři nepotřebují přehrávat. Užili jsme si také těch, kteří kvalitní televizní role moc nedostávali (Lukáš Hejlík, Martin Hofmann, oba dva vynikající) a nepotěšil mě snad jen příliš doslovný závěr. Americký remake miluju, české změny ničemu neublížily. Takže jak dál, přátelé? :-) ()

Série 2 (2013) (S02) 

Druhá řada už je "jen naše," líbila se mi podobně, jako ta předchozí, styl Terapie, to mluvení a přemýšlení o lidských osudech mám zkrátka rád. Navíc se jeden z problémů Marka Pošty (otec), dotkl i mě osobně. Nejvíc jsem si užil postavu Charváta, jak kvůli Jiřímu Ornestovi, který v posledních letech života moc dobrých rolí v televizi nedostával, tak proto, že jeho charakter je v podstatě protipólem tohoto herce. Tomu se říká protiúkol! 70%. ()

Reklama

Reklama