Reklama

Reklama

Rédl

(seriál)
  • Slovensko Rédl
TV spot
Česko, 2018, 4 h 35 min (Minutáž: 66–72 min)

Režie:

Jan Hřebejk

Scénář:

Miro Šifra

Kamera:

Martin Šácha

Hudba:

Ivan Acher

Hrají:

Ondřej Sokol, David Novotný, Martin Hofmann, Roman Polák, Petra Hřebíčková, Martin Pechlát, Ján Bavala, Přemysl Bureš, Kryštof Bartoš, Oskar Hes, Ján Sedal (více)
(další profese)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Čtyřdílný seriál odkrývá kriminální pozadí podivného příběhu organizovaného zločinu v porevolučním Československu. Komu lze vůbec ještě věřit? Československo v roce 1992 - teprve nedávno padl komunistický režim a sovětská okupační armáda se ve spěchu po železnici stahuje zpět do východní Evropy. Vagony odjíždějící ze země jsou napěchovány zbraněmi, náhradními díly, municí a dalšími cennými věcmi. Dva mladí studenti, testující nový železniční sledovací systém, zjišťují, že některé sovětské vagony se cestou na východ v evidenci nepochopitelně ztrácejí. Oba muži se rozhodnou přijít problému na kloub. O několik dní později je jeden z nich nalezen mrtvý a druhý je pravděpodobně na útěku. Nadpraporčík Roman Rédl se s týmem vyšetřovatelů snaží přijít na to, co bylo důvodem k vraždě a kam až sahají nitky zločinu, který možná překračuje hranice Československa až někam daleko na východ. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (186)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mé průměrné hodnocení se po čtyřech epizodách sice dostalo na pět hvězdiček, ale je tam jedno výrazné mínus. Převelice mě zklamal závěr, to už jsem ale popsal dostatečně v komentáři ke čtvrtému dílu. Opravdu nemám rád Ondřeje Sokola (neptejte se proč, ani já to nevím), ale jako Rédl mi vlastně vůbec nevadil, David Novotný a Martin Hofmann byli ovšem naprosto skvělí, nejlepší byla ale perfektní atmosféra, díky které jsem si vzpomněl na spoustu zajímavých zážitků z devadesátek. 5*- ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Z české tvorby za poslední roky jedna z nejlepších detektivek a dost mě překvapuje, že za ní stojí zrovna Hřebejk. Rédl sází na pesimismus a špinavé vyobrazení doby pár dní před vznikem České a Slovenské republiky. Fakticky je tento 4dílný počin dost atmosférickou podívanou s excelentní kamerou, ten devadesátkový feel z toho číší na každém kroku. S hlavní rolí se Sokol popral statečně, v některých momentech to nebylo úplně ono, na druhou stranu převážně toho samotného Rédla ztvárnil obstojně. Nejlepším aspektem tohoto seriálu bezesporu duo Hoffman a Novotný, jejich gangsteři byli správně slizcí, zejména Novotný se ukázal. Poslední díl na českou tvorbu dost adrenalinový (scéna s ruskou ruletou jednoznačně vede). Závěr asi nemusel být tak uspěchaný, to mě ve výsledku malinko mrzí. Jinak kvalitní práce. 7,5/10 ()

Reklama

kagemush 

všechny recenze uživatele

Nadhodnocuju jak už dlouho ne. Ovšem v kontextu všech těch neuvěřitelných seriálových srajd, co tu různé TV v posledních letech produkují se tohle vymyká (ovšem jen v rámci naší kotliny). Navíc Hofman a Novotný-moc hezky odehraný party , Sokol skvělej hlavně při diaolozích, sem tam dobrá atmoška a konec jak má být. Jenže ta poplatnost tzv. TV produkci-ohromná spousta chyb - slečna leze ze sprchy v kalhotkách???, Sokol a Novotný opravdu nemají ani vzdáleně podobné figury-že se ale ten Novotný v pohodě vešel do Sokolova kabátu...,atd. , - no a té vaty a až moc TV looku.... . Škoda. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

No není to Pustina, ale kdyby to někdo sestříhal na dvě hodiny, mohla vzniknout nejlepší česká kriminálka od Ondříčkova Ve stínu. Takhle jsem viděl neúměrně natahovanou a místy klopotnou detektivku, která doplácela na svou snahu být co možná nejvíc vypovídající. Některé ze zamýšleně přitažlivých a nebo objevných dějových linek bych s lehkým srdcem vyškrtl a možná i přeobsadil hlavní postavu. Ondřej Sokol nezahrál špatně, ale vím minimálně o třech lidech, kteří by byli v roli mnohem lepší. O čtyřech, když počítám Ivana Trojana, který je skvělý ve všem. Zbytek postav je ovšem vynikající, včetně skvělého a odpudivého dua Novotný a Hoffman, kteří rostli s každou svou scénou. Roman Polák mě překvapil a Petra Hřebíčková jako vždy nezklamala. Hlavním tahákem je ovšem studená a nepříjemně syrová atmosféra, podpořená ambientní hudbou. Hřebejk ustál gradaci a čím dál se postavy nořily do zápletky, tím je děj napínavější. Což zní jako samozřejmost, ale v českých seriálech se to často nestává. Byl bych rád aby na látku v ČT nezapomněli a třeba se k postavám vrátili v nějakém navazujícím filmu. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Mistr "Tvář se známým hlasem", nejistý Hřebejk, který skáče od skvělé Nevinnosti a Učitelky k lejnům typu Zakázané uvolnění nebo Zahradnictví, několikrát dokola recyklovaný Novotný,.a že mají dát dohromady kriminálku, kterou všichni přirovnávají k Temnému případu? To přece nemyslíte vážně.....nebo ano? ()

Galerie (111)

Zajímavosti (24)

  • Ve scéně před hotelem září na střeše hotelu bílá venkovní jednotka klimatizace. Tyto malé a levné klimatizace se v ČR rozšířily až po roce 2000. (lukas.kohout)
  • Motorest, který se v epizodě objeví, je Motorest Ohio Plus Kersko. (hendrich6)
  • Záběry v televizi krátce před novoroční půlnocí, kdy skončila československá federace, obsahují logo, které Česká televize používala až později. Projev Jana Stráského, předsedy federální vlády, a Michala Kováče, předsedy Federálního shromáždění, odvysílala tehdejší F1 bez loga. (L_O_U_S)

Související novinky

Zemřel herec Martin Havelka

Zemřel herec Martin Havelka

03.10.2020

V dopoledních hodinách dnes přišla zpráva o úmrtí filmového, televizního a divadelního herce Martina Havelky. Zemřel v Brně ve věku 62 let. Informaci na svém twitterovém účtu zveřejnil režisér Jan… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama