Reklama

Reklama

Ztraceni ve vesmíru

(seriál)
  • USA Lost in Space
Trailer 1
USA, (2018–2021), 23 h 18 min (Minutáž: 39–66 min)

Hrají:

Mina Sundwall, Molly Parker, Toby Stephens, Parker Posey, Maxwell Jenkins, Taylor Russell, Ignacio Serricchio, Amelia Burstyn, Raza Jaffrey, Ajay Friese (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(28)

Po nouzovém přistání na neznámé planetě se rodina Robinsonových navzdory všemu pouští do boje o přežití a šanci na útěk. Kolem ale číhá plno nebezpečí. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (175)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Pro mě rozhodně nejlepší guilty pleasure roku. Seriál splnil má očekávání zábavné rodinné sci-fi, kterou nesmí brát divák vážně a jen se bavit. Jiný účel ani nemá. Nutno dodat, že jsem si připadala, jako bych se vrátila do dětských let a náramně si to užívala. A můj oblíbenec Toby Stephens rozhodně nezklamal. Takže šup sem s druhou řadou. 1. série - 90% ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Desetihodinový, únavný prolog, prokládaný nesmyslnými zvraty, absencí logiky, genericky nudným (nutno dodat špatně zahraným) záporákem, který v funguje až samotném závěru, kde konečně nabízí to, co od začátku sliboval. Lost in Space je přesně takové, jako jeho kultovní předchůdce z 60. let. S tím rozdílem, že divácká percepce se posunula sloním krokem dopředu, zatímco LIS zůstalo obsahově stále kdesi v 60s. Nebýt parádního vizuálu a ještě lepší hudby případnou druhou sérii bych asi nezvažoval. ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mimoriadne kvalitný, výpravný a technicky perfektný seriál so sympatickým castingom na čele s perfektným a charizmatickým Tobym Stephensom. Dejová linka podriadená čistému survival žánru potešila, cliffhanger na konci maximálne navnadil na ďalsiu sériu a v podstate to celé klapalo ako hodinky. Málokedy sa pristihnem, že uznávam, ako na seba jednotlivé časti naväzujú, že sa neviem odtrhnúť od obrazovky a pozrel by som to aj na jeden záťah. Preborníkom je v tom GoT a Stranger Things. UPDATE po sezóne č.2: Za 3 a pol dňa som dopozeral prvú aj druhú sériu Lost in Space v CZ dabingu. Momentálne je to u mňa topka, čo sa týka sci-fi seriálov vo vesmíre, ďalej ako Star Trek Discovery. V druhej sérii urobili pár "maličkých" úprav: skrátili časti na cca 40 minút, pridali akcie, pridali postáv, pridali dramatických momentov a nie zdvoj ale rovno zniekoľkonásobili rozpočet, lebo prvá séria bola taký "obyčajný" survival, toto bolo regulérne vysokorozpočtové sci-fi aspoň na pomery seriálov. Pre mňa skončila tak, že sa neviem dočkať, kedy bude ďalšia séria a ak by to teraz Netflix zatrhol, tak budem nasraný neskutočne, ako som nebol ani pri postupnom rušení Marvel seriálov. Tie sa na toto technicky neťahajú ani z kilometrovej diaľky. Vynikajúci dabing, pre mňa sa to stalo fakt normálne peckou, pretože si už ani nepamätám, kedy som takto v jednom slede zhliadol nejaký seriál, v podstate len Stranger Things. Od každého som sa vedel odtrhnúť aj od GoT, tomuto som obetoval aj čas na učenie na skúšky a teraz budem musieť riadne makať... ale neľutujem to... :) UPDATE PO TRETEJ SÉRII: Čo k tomu dodať. Z Lost in Space vyrástol seriál, ku ktorému môžu dobrodružstvá vesmírnej lode Enterprise len a len vzhliadať s obdivom. Po technickej stránke topka, či už efektami, kulisami, výpravou, celkovým dojmom. Castingovo špičkové od prvej do poslednej postavy, samozrejme na čele s Tobym Stephensom, napriek tomu, že hlavná postava je samozrejme Will. Opäť sa putovalo, opäť sme riešili to isté, ale opäť to bolo pútavé, neotravovalo to, ale dokonca to posúvalo ďalej aj samotný dej. Navarenej kaše resp. vaty tu bolo extra minimum. Dostali sme síce neuveriteľný, ale pritom dokonalý vesmírny survival, aký nemá konkurencie, aspoň mňa teda nenapadá. Lúčenie sa s postavami bolo ťažké, pretože toto by som dokázal sledovať xy sezón. Jeden z majstrštykov a to nielen Netflix tvorby ale seriálovej všeobecne. ()

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nový LOST IN SPACE to se mnou měl snadné, protože jsem z těch, co milují příběhy z vesmíru a co se spokojeně usmějí pokaždé, když robot zahlásí "Nebezpečí, Wille Robinsone!" Nic náročného, originálního nebo překvapivého nečekejte, tady se servíruje pohodové rodinné sci-fi dobrodružství se sympaticky napsanou, obsazenou a zahranou rodinkou, před kterou scenáristé učebnicově vrší jednu překážku a dilema za druhým a každé rozhodnutí a čin mají své následky. Je to přiměřeně napínavé, akční, dojemné i vtipné, vypadá to výpravně a má to zajímavou záporačku. Snad jen škoda, že se to odehrávalo na planetě, která vypadala jako dvojče Země. Hodně příjemná oddechovka. ()

Sharpooter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ztracení ve vesmíru určitě není seriál k zahození, ale taky nepatří k těm nejlepším, které nám může dnešní svět nabídnout. První série je nejslabší, některé díly v ní jsou opravdu odpad, rozjezd mohl být zpracován lépe. Druhá řada už je lepší a asi i nejlepší, má dobrý příběh, je i trochu napínavá, připomíná Trosečníka, nebo Marťana. Třetí řada je něco mezi první a druhou řadou kdy hlavně poslední dva díly byly nic moc, ale úplné zakončení seriálu (asi posledních 5 minut) bylo dobré. Celkově je seriál mířený hlavně na starší děti a teenagery. Jde spíše o rodinné sci-fi, takže žádné hvězdné války nečekejte. Je to v podstatě taková pohádka, která ale neurazí ani dospělé publikum. Co mi celkem vadilo, byla zápletka asi třetiny dílů, kdy se něco pokazilo, respektive nešlo podle plánu, nebo prostě selhaly motory, atd. Příběh je na takovýchto nehodách/náhodách vystavěn a občas to bylo až do očí bijící, jak je to neoriginální. V každém seriálu jsou nějaké náhody, které pomáhají vystavět příběh, ale tento seriál je na nich postavený kompletně. Efekty byly skvostné, měl jsem pocit, jako bych na různých planetách, nebo ve vesmíru opravdu byl, takže za tohle obrovský palec nahoru. Herci byly sympatičtí, některé jsem znal i z jiných projektů a jejich postavy byly dobře napsány. Doporučil bych tento počin? Ano, ale nesmíte od toho nic čekat, jinak budete zklamáni. 7/10 ()

Galerie (711)

Zajímavosti (6)

  • V 33 minúte má Peny (Mina Sundwall) v rukách za chrbtom obálku. Keď sa otočí, má ruky prázdne. V ďalšom zábere už opäť obálku drží. (Kuzlo)

Reklama

Reklama