Reklama

Reklama

Cobra Kai

(seriál)
  • USA Cobra Kai
Trailer 1
Akční / Komedie / Drama / Rodinný / Sportovní
USA, (2018–2025), 37 h 29 min (Minutáž: 22–49 min)

Hrají:

Ralph Macchio, William Zabka, Xolo Maridueña, Mary Mouser, Courtney Henggeler, Tanner Buchanan, Peyton List, Jacob Bertrand, Vanessa Rubio, Gianni DeCenzo (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(65)

Pár desítek let po turnaji, který jim změnil život, na sebe znova narazí soupeři Johnny a Daniel. (Netflix)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (220)

Remedy 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejpovedenějších sequelů, co znám. Navázat po více než 30 letech takhle důstojným a zcela plnohodnotným pokračováním se skutečně jen tak nevidí. Seriálový formát navíc logicky umožňuje mnohem důkladnější prokreslení obou hlavních charakterů, kdy v příběhu po 30 letech ukazuje Daniela a Johnnyho v mnohem komplikovanějším světle než dříve, kdy byly jejich charaktery v podstatě černobílé. Sluší se říct, že Cobra Kai hraje hodně na nostalgickou notu (což se mj. projevuje častými prostřihy z původních dvou filmů), na druhou stranu si tuhle sérii užije i divák neznalý prvních dvou filmů. Scénář je navíc poměrně bohatý na konflikty nejen mezi oběma hlavními představiteli, ale také mezi jejich ratolestmi, do kterých si ti staří pardálové samozřejmě často projektují vlastní představy o tom „správném přístupu ke karate a k životu“. Celkově se jedná o pozoruhodnou aktualizaci původního osmdesátkového příběhu (pro který mám stále slabost a je to hodně silná vzpomínka na moje vlastní dětství), která je dostatečně vtipná a ve správný moment dovede být i dostatečně dramatická. Po prvních dvou sériích hodně silné 4*. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série: Upřímně řečeno, ze začátku slušná jeba. Seriál, který má základ v kultu a neotřele s elegancí dokázal na svého předchůdce navázat. Samozřejmě se silnou formou nostalgie v zádech. Nicméně hlavním problém někdy zůstane to, že se to točí kolem toho samého problému, a co hůře, moc to připomíná seriály, co jsme tu měli už tisíckrát. Obecně, na YouTube hodně dobrá práce a něco, co si zaslouží nějakou tu sérii navíc i její pozornost. Ale jinak nic extra nového. Bohužel. 2. série: Druhá série se vyznačila jednoduchý okopírování konceptu první série, nicméně nyní už nešlo vyloženě o vtipný a originální pojetí, ale o pubertální vypětí a rozhodnutí hodné dvouciferného IQ. Obecně se to váže na nelogická rozhodnutí, pubescentní éter dodává tomu všemu svou glanc ničeho, kdy se řeší naprosté kraviny, a jelikož jde vlastně o show pro takovou cílovku, tak to i stejně končí v tom, že se podobně chovají i dospělý. Třetí série v tomto úhlu pohledu by mohla být už drásačka nervů, ale kdo ví. Třeba se ještě víc projeví můj masochismus. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Schematické a předvídatelné jak prase, sluníčkové ještě víc. Kupodivu ale to moc nevadí, ten pohled "z druhé strany" je i tak zajímavý a zábavný - návrat ke klasice tak postmoderní, jak jen to jde, ale přitom pořád zábavně cheesy. Otázkou ale je, jestli to vůbec může bavit někoho, kdo na Karate Kidovi nevyrostl. /// Druhá řada pokračuje v ještě lepším stylu a je radost se na to dívat, třetí řada naopak většinu dobrého v seriálu solidně pohřbívá a nestojí za vidění vůbec... a když už, tak z ní bohatě stačí její poslední tři díly, všechny předchozí jsou úplně zbytečné. /// Čtvrtá řada - první série byly svým přístupem k původně filmovým postavám a příběhu zdaleka nejzajímavější a od té doby se už jede spíš na volnoběh, opakují pořád stejná schémata bez velkých překvapení - prostě se jen u půlky postav točí že kdo byl za kokota minule je teď v pohodě a obráceně, s povinným přírůstkem dalšího starce z originálních filmů, a teď už i s novou generací děcek která jede zase to samé co ta starší... ale vlastně mi to moc nevadí, jako příjemná odpočinkovka s místy dost zábavnými momenty to pořád funguje dobře. 8/10 ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

i když Karate Kid patří k mému dětství,stejně jako milion dalších karate filmů,nikdy sem nebyl jeho velký fanoušek a nedávná připomínka to jen potvrdila.O existenci Cobra Kai sem tak sice věděl,ale nijak mě nelákalo se podívat.Chyba.Cobra Kai je totiž výborná nostalgická pecka,která strčí svého předchůdce do kapsy s velkým přehledem.Ne snad,že by přinášela něco objevného,ale i díky formátu se tu pořád něco děje a (snad až na finální megafight na konci druhé řady) to dává smysl a hlavně baví.A baví hodně.Plusem jsou i celkem dobře napsané postavy,kdy ani jedna není čistě kladná a nebo záporná a prakticky každý je tu napůl hrdina a napůl úplný kretén.Přičemž jsou schopny mezi těmito polohami přepínat i v rámci jednotlivých dílů a upřímně jsem si užíval,to,že je mám skoro všechny rád a zároveň je nasnáším protože se chovají jako idioti.Ale přesně takhle to funguje i v reálu a moc lepších oddechovek z posledních let bych asi jen tak dohromady nedal...80% ()

Lima 

všechny recenze uživatele

80.léta stále žijou a Ralph se Zabkou jsou pořád sympaťáci. Není na TV scéně v současnosti jiný seriál (zejména jeho 1.série), který by tak vkusně a chytře pracoval s NOSTALGIÍ, jako právě Cobra Kai. Ale i bez ní je to pořád skvěle odvyprávěný příběh, který stojí na svých nohách, dílem jako absolutní osmdesátkové béčko a zároveň jako depresivní (ale přesto svým způsobem vtipná) sebereflexe mužů středního věku. Pro mě nejpříjemnější seriálové překvapení posledních let, a to se mi původně do něho vůbec nechtělo. ()

Galerie (933)

Zajímavosti (33)

  • Väčšina študentov Cobra Kai trénuje bojové umenia po mnohé roky a sú držiteľmi čierneho pásu. Ostatní sú profesionálni tanečníci. (martincba)
  • Epizoda je věnována pamatáce Jeffa Kaye (1965–2021), který pracoval jako první režisérův asistent na této epizodě a také na epizodě Extrémní opatření (2022). (Rominator)

Související novinky

Studio Sony odsouvá plánované premiéry

Studio Sony odsouvá plánované premiéry

27.04.2024

Pokud jste fanoušky komiksových filmů a těšili jste se toto léto na pořádnou porci akční zábavy, máme pro vás špatnou zprávu. Sólovka spider-manovského záporáka ze stránek Marvel Comics, dlouho… (více)

Nový Karate Kid přivítá staré známé

Nový Karate Kid přivítá staré známé

25.11.2023

Legendy z plátna jen tak nemizí, zvlášť když je nostalgie v kurzu. Přibližně za rok a pár dnů, tedy 13. prosince 2024, by měla do kin dorazit nová reimaginace klasiky Karate Kid od studia Sony… (více)

Kdy se vrátí Zaklínač a Stranger Things?

Kdy se vrátí Zaklínač a Stranger Things?

22.04.2021

Šéf Netflixu Ted Sarandos na nedávné konferenci potvrdil kromě rozpočtu, o kterém jsme informovali dříve, kdy se taky diváci mohou těšit na pokračování největších hitů streamovací služby. Druhá řada… (více)

Reklama

Reklama