Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anglický pár s malým nemluvnětem se plaví na lodi u afrických břehů. Loď ztroskotá, sice se všichni zachrání, ale záhy jsou napadeni tygrem. Rodiče umírají, miminko ukryté pod dekou zachrání gorila Kala. Odnese ho mezi členy své tlupy, dá mu jméno Tarzan a vychovává ho jako vlastního. Jeho dobrodružný život v korunách stromů obrátí naruby expedice profesora Portera, který přijel do africké džungle studovat život goril. Tarzan si poprvé uvědomí, že je člověk, a zamiluje se do profesorovy dcery Jane. Čeká ho velké rozhodnutí. Zvolí život po boku krásné Jane, nebo zůstane se svojí gorilí rodinou? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (201)

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Klasická Disneyovka - pěkné kreslené postavičky, skvělá hudba a písničky, spousta vtipných scén, až se při takovýhle filmech ptám na co potřebujeme 3D animáky, když takováhle klasická kreslená pohádka je sama o sobě krásná. (Když vemu takové 3D Želvy Ninja nebo Garfielda, tak to byl fakt průser oproti jejich kresleným bratříčkům, ale to sem až tak nepatří :) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Animáky já hodně rád, ale nemůžu si pomoct, Tarzan mě fakt moc nezaujal. Slabý příběh, nevtipný humor, přehršel nudných písniček, strašně pomalá gradace děje... Všechno se tu sází jen na prostředí a skákání po liánech, ale to je dost  málo na to, aby mě to zaujalo. I kvůli tomu všemu jsem se u toho dost nudil a taky kvůli tomu z toho žádné další dojmy nemám. Animace je hezká, pár zajímavých scén to je, ale jinak to šlo dost mimo mě. 2* ()

Reklama

Mary19 

všechny recenze uživatele

"Co to bylo?" - "Ayah, já to nebyl, přísahám!" Do setkání Tarzana s Jane se odehrává opravdu úžasná vtipná jízda. Pak už se ale jedná jen o obyčejnou disneyovku, která se možná až příliš zavděčuje těm nejmenším... Navíc sice pěkné, ale bohužel časem stále více ohranější písničky Philla Collinse vám v emotivním závěru budou spíše lézt na nervy... 75% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ten úvod! Výbuch, ľudská rodina, čln, rozbúrené vlny! Noc, tajomný ostrov!! V džungli skupina opíc, prestrihy na ľudskú rodinu, gepard, mŕtve opičie mláďa, mŕtvi ľudskí rodičia!!! Brilantné vtesnanie desiatok Burroughsových knižných strán do takmer až trailerovito poňatého prológu. Síce sa nejedná o detailnú adaptáciu románovej predlohy a scenár si nezaslúži veľa kladných poznámok, ale tempo, do slovenčiny (Vašom Patejdlom) nadabované nadupané pesničky Phila Collinsa (nespútaná „Strangers Like Me“), svižná akcia, zeleno-hnedá krása obrazu, texty pesničiek a dunivá atmosféra bubnov z hĺbky džungle, robí z disneyovky TARZAN majestátny kus filmárčiny. Nie všetci bývame v džungli, ale džungľa je v každom z nás. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Emocionální bomba. Sice s několika flíčky v podobě hlušších míst ve druhé polovině, ale i tak s nejvyšším hodnocením. Infantilní úlitby typu tajtrlíkujících opic nevadí, naopak překvapivě k duchu vyprávění sedí. A scéna Tarzanových hrátek zakončená jeho přechodem do dospělosti je jednoduchá a zároveň fascinující. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (26)

  • Aby tvůrci získali zkušenosti a film vyzněl autentičtěji, vydali se před začátkem natáčení pozorovat gorily a přírodní prostředí do africké džungle. (ctirlistek)
  • V původním románu Edgara Rice Burroughse je Tarzan adoptován šimpanzi, jedinou zmíněnou gorilou je Bolgani - nepřítel Tarzana a jeho tlupy. Tantor je v knize starým, obyvateli džungle neoblíbeným slonem, Sabor lvicí, a Terk pomstychtivým šimpanzím samcem. Kerchak je pak vrahem Tarzanovy rodiny. Producenti předlohu pozměnili, aby byl film přijatelnější pro celou rodinu a nebyl příliš krutý. (D3VIL)
  • Ve filmu jsou Jane Porter a její otec z Londýna, v knize jsou obyvateli New Yorku. (D3VIL)

Reklama

Reklama