Reklama

Reklama

Jurský svět: Nadvláda

  • USA Jurassic World: Dominion (více)
Trailer 5

Příběh filmu Jurský svět: Nadvláda se odehrává čtyři roky po zániku ostrova Isla Nubar, původního domova oživlých jurských tvorů. Ti se mezitím začali kontrolovaně i nekontrolovaně rozmnožovat a v důsledku toho jsme si museli zvyknout na jejich přítomnost v našem ekosystému, i na to, že už patrně nestojíme na vrcholu potravního řetězce. Existují lidé, kteří chtějí tuhle novou ohromnou sílu zneužít pro svůj prospěch, a na druhé straně lidé, již jim v tom chtějí zabránit a snaží se udržet svět v maximální možné rovnováze. K nim patří i Owen Grady (Chris Pratt) a jeho přítelkyně Claire (Bryce Dallas Howard), kteří nabyli patřičné zkušenosti v prvních dvou filmech. Doplňují je pak hvězdy Jurského parku, paleontologové Alan Grant (Sam Neill) a Ellie Sattlerová (Laura Dern) a teoretik s nadhledem Ian Malcolm (Jeff Goldblum). Ti všichni se pustí do dechberoucího souboje s časem, lidskými i ještěřími nepřáteli, aby se v situaci, která je nikoliv za pět, ale za minutu dvanáct, pokusili o nemožné. (Cinemart)

(více)

Videa (15)

Trailer 5

Recenze (655)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Colin to opět dokázal ... aneb jak ze zajímavého námětu na kulervoucí blockbuster vykřesat nudné 2 a půl hodinové hovno, kde je jedna pořádná akční scéna => svěřte to rutinérskému čučkařovi jménem Colin Trevorrow (nebo Shawnu Levymu). Jedna hvězda za tu jedinou akční scénu v Maroku a druhá za sympatický cast z původní trilogie, bo jako jediní tady jsou to dobří herci a hlavně sympaťáci, všechny ostatní charaktery jsou na přesdržku a hlavně mladá přechytračelá piča ... kam se poděli normální dětští herci, a proč v každém filmu vidíme jen přechytračelé mladé pičuse, co ve volném čase popíjejí pumpkin spice latte a filozofují o tom, že v 10 letech jsou více dospělí než jejich rodiče? Tohle je fakt nehorázná kokotina bez jiskry a jestli tohle dá přes miliardu tak si lidstvo, stejně jakou dinouši, zaslouží vyhynout. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Třetí Jurský svět je kupodivu zábavná dinosauří jízda s velice dobrou režií Colina Trevorrowa, která ale doplácí na přeplácaný scénář, utahanou stopáž a taky pocit jisté zbytečnosti. Kdyby se nic z toho nestalo, svět by byl pořád stejný. Na druhou stranu i nastavovaná kaše může občas chutnat celkem dobře. Lidé tíhnoucí ke zvířatům a přírodě si užijí poselství o tom, jak je lidská existence ve výsledku nicotná, ostatní pak z filmu dostanou nejvíc, pakliže zkrotí svá očekávání na minimum a racionální uvažování nechají před sálem. 7/10 ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Steven Spielberg před téměř 30 lety začal něco, co se stalo absolutním fenoménem. Ságu zakončil pouze řemeslný třetí díl z roku 2001, aby o nějakých 14 let později přišel se svým týmem režisér Colin Trevorrow, který okoukal mnohé ze Spielbergova umu a uhnětal poměrně svěží zábavu. U o dost slabšího pokračování si pak připsal pouze kredit za scénář, aby aktuální třetí díl zase i odkoučoval. Znovu platí, že (naštěstí) nejde o nějakou přiblblou popcornovou šílenost, ale i tak mi (stále) chybí dravá a hlavně krvavá podívaná, protože dinosauři draví a nebezpeční jednoduše jsou. A velké plátno jim prostě zatraceně sluší. Pár záblesků nepásové výroby spatřuji kupříkladu v parádní honičce na Maltě, v hejnu hořících kobylek či v tom, že pár postav by mohlo mít zajímavé vlastní dějové oblouky. Jenže ouha. Je tu totiž ještě druhá polovina. A tam už toho moc k radosti úplně není. Protože se začneme opakovat a recyklovat. Pokud jednou hrdina na poslední vteřinu uskočí před masožravým velikánem, vzápětí zas a o pár minut později znovu, už to prostě nebaví. Velké herecké návraty také zrovna nepotěší, protože trio Dern, Neill a Goldblum prostě jen patří mezi jasně definované loutky, které proplují přepláceným (ano, zase ta druhá polovina) předlouhým příběhem. Znovu chybí opravdové překvapení, zoufale pak humor a emoce. Takže za sebe myslím, že na čas stačilo. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Je těžké mít rád film, který svůj vrchol (Malta) nabídne v půlce a pak se utopí v recyklaci a nostalgii. Snaha o fanouškovský servis je tam cítit hodně, dokonce občas funguje i takovým tím až spielbergovsky sympaticky naivním pohádkovým způsobem (jako když T-Rex pořád platí za hlavní dino-hvězdu), ale z konce jsem měl nijaký pocit, že toho zkrátka, minimálně v rámci zavíráku velké série, bylo málo. Přitom ten příslib velkých věcí, kdy je nastaven nový řád, je hlavně v první polovině hrozně moc. Ale pak to celé vyšumí do ztracena. 60 % ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Jednička se mi svou jednoduchostí líbila a dvojka byla přes příšerný scénář místy roztomilá. Trojka je jen úmorná. Colin Trevorrow neumí točit a Colin Trevorrow neumí psát. Nechápu, jak se v čele udržel, protože nemá jakoukoliv vykupitelskou kvalitu - film příšerně vypadá, je nepřehledný (i v dialogových scénách, natož v akci) a dějí se v něm nesmysly. Ale ne zábavné nesmysly, jen nudné nesmysly. Trojka legacy herců je fajn, ale ten film neví, co s nima... ()

Galerie (73)

Zajímavosti (28)

  • První trailer byl vydán v den 55. narozenin Laury Dern (Ellie Sattler), tedy 10. 2. 2022. (PaTeXx)
  • V poslední fázi filmu se T-Rex projde za kulatou fontánou. To je odkaz na logo Jurského parku/světa. (Hovadin)

Související novinky

Nový Jurský svět je v přípravách

Nový Jurský svět je v přípravách

23.01.2024

Dinosaurům v kinech rozhodně ještě neodzvonilo. V roce 2015 odstartovaná trilogie Jurský svět sice v létě 2022 oficiálně skončila, ale přestože druhý díl s podtitulem Zánik říše a zejména pak třetí… (více)

Super Mario zdolal 1 miliardu

Super Mario zdolal 1 miliardu

01.05.2023

Snímek Super Mario Bros. ve filmu od společností Nintendo a Illumination oficiálně po 26 dnech od premiéry překonal hranici 1 miliardy dolarů. Dohromady to je 490 milionů ze Severní Ameriky a 532 ze… (více)

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

23.01.2023

Každý rok se v předvečer velkého finále oscarové sezóny sejdou v Los Angeles členové nadace Zlatá malina, aby „ocenili“ ty nejhorší filmy uplynulého roku. Hlasování o tyto ceny se účastní zhruba 700… (více)

Druhý Avatar pokořil miliardové tržby

Druhý Avatar pokořil miliardové tržby

29.12.2022

Po pouhých dvou týdnech v kinech se snímku Avatar: The Way of Water podařilo světově překročit miliardové tržby, díky čemuž si tento sci-fi spektákl zároveň může připsat jedno prvenství letošního… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno