Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když si Lucas Bellu adoptoval, byla ještě malé štěně. Od té doby se stali nejlepšími přáteli. Jednoho dne však Bella zmizí a ocitne se více než 600 km od svého pána. Láska k páníčkovi je však silnější než nepřízeň osudu a Bella se rozhodne vrátit se domů. Cestou ji čeká mnoho dobrodružství, noví přátelé, ale i nebezpečí a nástrahy velkého neznámého světa… (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (123)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po sklamaniu z A Dog's Purpose ma tento film nadchol. Je natočený strašne pozitívne. Skoro až rozprávkovo naivne, ale napriek tomu film obsahuje dostatok zaujímavých a napínavých situácií, ktoré musí pes prekonať, kým sa znova stretne so svojím milovaným pánom. Celé je to podané z pohľadu psa, ktorý celý film aj neustále roztomilo komentuje. Najviac ma bavilo jak pes rozdielne chápe jednotlivé pánove povely. Čo trochu skúsený psíčkár pozná. Netradične pozitívne tu sú tentokrát vykreslené aj mačky. Jedna sa stane náhradnou matkou hlavného psieho hrdinu. A ešte je tu epizódka s pumou, ktorá už bola príliš rozprávková a aj CGI nebolo úplne top. Trochu mi vadil psov pán, ktorý bojoval za práva zvierat, ale zákony dodržoval len podľa toho jak sa mu to hodilo. Keď si raz zaobstarám psa, tak si zariadim všetky zákonné povinnosti, aby som ho nemusel jak debil schovávať, no nie? A potom je ešte pomaly urazený nad nespravodlivosťou, že mu ho chcú zobrať. Hláška o rasizme voči určitému druhu psov z huby černošky mi pripadala WTF. Multi kulti boj už natrepú aj do detského filmu o psoch. Ale tieto nedostatky vynahradzuje pozitívne ladenie filmu a tradične dojímavý koniec, ktorý sa zaobišiel aj bez toho, aby tu niekto zomrel. Ale na krívajúceho psa sa mi teda príjemne nepozeralo. Veľkú pochvalu si zaslúži skvelý CZ dabing s veľmi príjemne zvoleným ženským hlasom psa. 8/10. ()

applause 

všechny recenze uživatele

Krásný! Nemůžu říct, že by se mi to líbilo víc než Psí poslání, ale bylo to krásné, ale trochu jinak. Pejsek byl roztomilý a líbilo se mi, že tam byly také kočky a hlavně puma. I když jako mladě byla moc udělaná počítačově. Ale scéna s ní na ledě byla kouzelná. Nejhorší bylo loučení. To jsem celé obrečela a konec byl kouzelný. Film se mi líbil ještě víc než jsem čekala. Doporučuji. ()

Reklama

Dado 

všechny recenze uživatele

Snaha ísť v šľapajach Psej duše je zrejmá, v porovnaní s ňou však Návrat domov viditeľne ťahá za kratší koniec, či už z pohľadu komerčného úspechu, alebo samotných filmových kvalít. V porovnaní s predvlaňajším psím dobrodružstvom mu totiž chýba originálnejší nápad, prípadne väčšia odvaha v momentoch, kde scenár radšej len kĺže po povrchu (homosexuálny pár, bezdomovec), alebo prinajmenšom o niečo vyšší rozpočet, vďaka ktorému by aspoň trikové scény boli hodné kinofilmu z roku 2019. Odhliadnuc od týchto výčitiek však stále ide o celkom zábavnú cestu štvornohého chlpáča s mimoriadne naivným pohľadom na svet, ideálne ale určenú skôr detskému divákovi, prípadne niekomu, kto obľubuje prvoplánovo dojímavé príbehy so šťastnými koncami ako vystrihnutými z príručky o filmovom klišé. (50%) ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Psí Poslání mě hodně zklamalo, ale tohle mě sedlo. Nebýt toho patetického konce (je pěkné, že sloužily tam i tam, ale pořád tam byla většina z nich na vozíku proti zdravým mužům zákona bohatě mohly třeba zavolat tu ochranářku zvířat co ji volaly na začátku kvůli těm kočkám). Jo a jinak ten Avicii co je v traileru tam nezazní to mě též zklamalo na to jsem se těšil. Optimálně jsou to 4 hvězdy, ale za ten konec mám chuť jednu hvězdu stáhnout, ale i tak to nechám na 4. ()

Nathaniell 

všechny recenze uživatele

Lidé, kteří očekávali další film ve stylu Psího poslání museli být zklamaní. Ačkoliv podobnost tu je: Taky je zde dobře zachycená psí psychologie... Samotná cesta domů působí zajímavě, ovšem celkem i uvěřitelně. Nakonec proč ne? Postavy a celý příběh okolo jsou vyvedeny skvěle. Co by se naopak dalo vyčíst, je až přemíra digitálních efektů a občas i gest, která zvířata zkrátka nedělají. Ovšem osobně jsem to bral jako lehký přesah, který po Psím poslání představoval lehkou, nikoliv však nepříjemnou změnu... Vzhledem k nízkému hodnocení zde dávám plný počet. 5* ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Bellu hraje pes jménem Shelby. Jde o křížence rotvajlera a její věk se odhaduje na tři roky. Přesně to ale nikdo nemůže říct, protože Shelby žila na jednom ze smetišť v americkém státě Tennessee. Odtud byla odchycena do útulku, kde si ji našli filmaři. Po dokončení filmu Shelby pomáhá postiženým a opuštěným lidem. (mar48)
  • Puma, která se ve filmu objeví, je vytvořena digitálně. (mar48)
  • Kojoti, kteří se objeví ve filmu, jsou skuteční – obývají severovýchodní americké státy a východní Kanadu. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno