Reklama

Reklama

Pán prstenů: Prsteny moci

(seriál)
  • USA The Lord of the Rings: The Rings of Power
Trailer
USA, (2022–2024), 17 h 57 min (Minutáž: 65–72 min)

Předloha:

J.R.R. Tolkien (kniha)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Začínáme dobou relativního míru a sledujeme společenství postav, které čelí znovuobjevení zla ve Středozemi. Od nejtemnějších hlubin Mlžných hor přes majestátní lesy Lindonu, dechberoucí ostrovní království Númenor, až po nejzazší kouty mapy, stvoří tato království a postavy dědictví, která přežívají ještě dlouho po jejich odchodu. (Prime Video)

(více)

Videa (10)

Trailer

Recenze (337)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno, stejně jako jsem nepotřeboval vidět, jak se z Anakina Skywalkera stal Darth Vader, nepotřeboval jsem vidět, proč byly vyrobeny první tři prsteny Moci a jak přesně vznikl Mordor. Ale nakonec to nebyla až taková hrůza, i když dějová linie s protohobity mě silně otravovala a na Elrondovu bradu by si Durin klidně mohl odložit korbel s pivem. Pohromadě to drží hlavně hudba, v Galadrielině tématu jsem zaslechl část ústřední melodie z válečného velkofilmu Příliš vzdálený most. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Je mi to vážně moc líto, ale výš dnes nepůjdu ani náhodou. Přes velkolepý trailer, velice dobrý první a poslední díl mně na konci zbyla taková lehce trpká pachuť promarněné šance. Jistě, je to určitě lepší, než namátkou Zaklínač z poslední doby, přesto se tvůrcům nepovedla hlavní věc. Přes spoustu peněz nedokázali seriálu vtisknout tu správnou a hlavně uvěřitelnou atmosféru, kterou tak všichni dobře známe z filmové trilogie. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

║Rozpočet $465miliónov (715miliónov to je vrátane práv)║ __1.séria__ No, zhrnuté, podčiarknuté ide jednoznačne o najväčší možný prúser. Dobojoval som to poctivo po posledný diel prvej série.... á ach jaj, tak nesympatické zlé obsadenie, kde si nedokážete obľúbiť ani len náznakom nejakú postavu, ktorá by aspoň trochu prirástla k srdcu a k tomu ohromne povrchné, nudné dialógy až hrôza. Nuž nemôžem ani kvitovať technickú stránku a vizuál, ktorá za ten rozpočet mala byť ohromujúca, málo záberov zaujme, či troška ako že strhne, neponúknu nám nič dechberúce, kopírovanie hudby Howarda Shore to fakt nezachráni, keď produkcia pôsobí vo všetkých smeroch zmatočne, nezaujato. Nesrší z toho žiadna sila, iskra, o atmosféru to neškrkne, skôr to poväčšinou pôsobí nechcene úsmevné. K tomu masky (okrem škretov) a vlasové dekorácie sú na facku ale že moc. Rytierska zbroj, brnenie príde strašne umelá akoby vojaci - komparz vybehli rovno z výpredaju od hračkárstva Dráčik. Nie som zrovna veľký fanúšik LOTRa ale rád si s chuťou pozriem vždy Spoločenstva prsteňa ale toto čo ponúkol Amazon je veľký zlý nepodarený vtip, ktorý radšej nemal uzrieť svetlo sveta. /20%/ ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Netvrdím, že to není zajímavé. To je a poměrně dost. Příběh se nejeví jako zlý. spíše mě zaráží ta nutnost za každou cenu z toho udělat multirasový koktejl. Jako chápu, že se v dnešním liberálním světě dává prostor všem rasám, ukazuje se jejich rovnost a podobně. Nebudu z de rozebírat to, že to tak ani být nemůže. Každý má své vlastní specifika. Ale nutné je říci, že to výrazně ubírá na kvalitě. Vidět černého elfa, nebo hobita, chluponoha, to snad museli si vzít několik gramů heroinu, aby tenhle název vymysleli. Ale aby i Isuldur byl čmoud, tak to je fakt síla. Fotr bílej a syn přičmoudlej. Tak to jako zdar. A postava Galadriel, no to je taky něco. Nesympatická a arogantní pizda. Vždycky jsem měl Galadriel za moudrou Elfku. No tady to tak nevypadá. Jako tyto věci jsou opravdu zklamání. Což  mě mrzí. Na stranu druhou, když tohle pominu, příběh je zajímavý. Ne moc výrazný, ale dá se to. První episody jsou takové neustálé kecání a omílání kravin, pak už to nabere nějaký spád. Myslím si že se na to koukat dá. I přes všechno tohle prznění. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Fakt jsem si přál, aby se mi to líbilo, ale ne, tady je prostě špatně úplně všechno. Ta jedna hvězdička je za vizuál, což je ovšem při rozpočtu miliardy doláčů spíš povinnost. No, teď už konkrétněji. Devět hodin první řady by se bezproblémově dalo sestříhat do jedné až dvou hodin, protože zbytek jsou tupé a nicneříkající dialogy o hovnech - že to bude taková nuda, jsem si nedokázal ani představit. Je neuvěřitelné, že vystříhání 3/4 scén by nevadilo. Seriál je objektivně plný vyložených nesmyslů - tři třicetimetrové lodě (zhruba jako vikingské drakkary) Númenorejců pojmou každá sto vojáků, sto koní, zásoby, výzbroj... - asi ne, že? Nehledě na triumfální příjezd do bitvy - kde se tam, kurva, jako vzali? Galadriel skočí doprostřed moře, protože je to bezva nápad, wow. Výbuch Orodruiny je sám o sobě taky nátěr. S vulkanologií toho moc společného nemám, ale jestli se smícháním lávy a vody vytvoří obří výbuch, tak sežeru svou paruku. Nehledě na to, že ten výbuch všichni celkem v pohodě přežijí. Co by na to asi řekli v Pompejích, hm? Hobiti (mimochodem extrémně nudná, nicneříkající a otravná linka) melou o soudržnosti, ale okamžitě pošlou na smrt týpka, co si rozfláká kotník. Ehm. Ze selky se stane vůdkyně odboje a skřetobijec, atd. atd. Casting mi taky nesedí, zejména Gil-galad a Galadriel, to je fakt hrůza. Úvodní titulky i hudební téma jsou čisté kopie Jeho temných esencí. A nakonec to, o čem jsem na začátku myslel, že bude největší průser, a sice mě to sralo, ale ve světle toho všeho ostatního je to vlastně nakonec prkotina. Tolkienův svět, stejně jako většina ostatních fantasy světů, je parafráze na náš starověk. Řídké osídlení, extrémně homogenní skupiny lidí (Řekové, Masajové...). K tomu je Středozemě velká jako polovina USA, takže nějaká velká šance na diverzitu moc není. Musel jsem se fakt smát, když jsem viděl tu "homogenní" skupinu hobitů, trpaslíků (jak asi pod zemí získali pigment proti Slunci, co?) nebo Númenorejců. Doba je, jaká je, ale tady už jde stranou i zdravý rozum, a to je prostě špatně. Z pozitiv musím ještě vyzdvihnout skřety, ti jsou špičkoví, ale jinak je to fakt kolosální průser. 25% ()

Galerie (810)

Zajímavosti (43)

  • Bronwyn (Nazanin Boniadi) řekne, že do bývalé elfské citadely se stáhli lidé ze všech vesnic až po Orodruin. Orodruin je sindarské (elfské) jméno pro horu, která je ve Třetím věku známá jako Mount Doom, kam jde Frodo vhodit prsten. Orodruin znamená něco jako „hořící hora“. (spacemaster)
  • Nabídka Amazonu na práva natočit seriál nebyla nejvyšší nabídkou, kterou Tolkien Estate přijala. Tuto čest má Netflix, který nabídl 250 milionů amerických dolarů za práva natočit několik seriálů o různých postavách z Třetího věku ve stylu MCU. Tato představa Tolkien Estate vyděsila a zvolili raději nabídku 200 milionů dolarů od Amazonu s příslibem originálního příběhu a možnosti tvůrčí kontroly nad seriálem. (spacemaster)

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

The Boys dostávají mexický spinoff

The Boys dostávají mexický spinoff

29.11.2023

Amazon sype peníze do všeho, co se alespoň trošku hýbe. U Citadely a Prstenů moci se rozhodně na ničem nešetřilo a v rozpočtech létaly obří cifry, že by se to ale promítlo do výsledných kvalit… (více)

Seriálový Fallout má datum premiéry

Seriálový Fallout má datum premiéry

25.10.2023

Seriálová nabídka streamovací služby od Amazonu se brzy rozroste po Pánovi prstenů o další slavnou značku. Už příští duben totiž na Prime Video dorazí adaptace kultovní herní série Fallout od… (více)

Reklama

Reklama