Reklama

Reklama

Pán prstenů: Prsteny moci

(seriál)
  • USA The Lord of the Rings: The Rings of Power
Trailer 3
USA, (2022–2024), 17 h 57 min (Minutáž: 65–72 min)

Série(2) / Epizody(16)

Začínáme dobou relativního míru a sledujeme společenství postav, které čelí znovuobjevení zla ve Středozemi. Od nejtemnějších hlubin Mlžných hor přes majestátní lesy Lindonu, dechberoucí ostrovní království Númenor, až po nejzazší kouty mapy, stvoří tato království a postavy dědictví, která přežívají ještě dlouho po jejich odchodu. (Prime Video)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (335)

KarelR 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(Po 1. sérii) Vlastně... docela hezká průměrná fantasy? Některé linky šlapaly, některé bolely, u herců to samé. Nakonec jsem se ale zvládl soustředit spíš na pozitiva, a jelikož Bear McCreary po hudební stránce opravdu nezklamal, přinejmenším něco Prsteny moci trefily na jedničku. Radši si ale nechci představovat, jak mohly vypadat, kdyby je napsal a natočil někdo výrazně schopnější... ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. séria - 65%. Čítal som všetky príbehy zo Stredozeme, milujem Jacksonové trilógie (áno aj Hobita, ktorého po tomto seriály oceňujem ešte viac), no Prstene moci majú ďaleko od dobrého seriálu. Teda, zlý seriál to nie je, akurát je to zlý "Pán prsteňov". Zatiaľ čo knihy mi prišli zaujímavé, toto sa prvé diely dosť vlieklo a ak by som nečítal knihy, tak by som bol v tomto svete úplne stratený a vôbec by som nevedel o čo ide. Chápem niektoré zmeny oproti predlohe, veľa si toho tvorcovia museli aj vymýšľať, keďže druhý vek je popísaný iba v bodoch čo sa stalo, takže o kvalitné dialogy ako Jackson sa scenáristi oprieť nemohli. No prišlo mi, že je tam strašne veľa vecí a dejových liniek naraz a tak nejako si človek nič s toho fantasy sveta nestihol zamilovať. Linka s Hobitmi a jedným s Istari mi prišla úplná zbytočná a celú by som ju vynechal, aby to malo lepší spád. Ďalší veľký mínus je postava Galadriel, ktorá v knihách a vo filmoch pôsobila uveriteľne sympaticky, zatiaľ čo tu som jej nevedel prísť na chuť. Čo sa týka tých vymyslených odbočiek tak je tu hromada vecí, ktorá by tu nemusela byť, alebo ktorá by sa dala spraviť lepšie (tmavú pokožku pleti nekomentujem, keď to zvládol Jackson nevidím dôvod sa prispôsobovať za každú cenu dnešnej dobe, nič proti hercom, tí to zahrali dobre). Napríklad čarodejnice, či čo to bolo, ktoré prišli k hobitom, ani neviem čo vlastne boli a o čo im išlo. Stručne a jasne príbeh je pomalý, zbytočne prehustený a postavy si nedokážu získať vaše sympatie. Čo musím pochváliť, sú kostýmy, masky, vypráva alebo hudba, ktorá je asi to najlepšie čo seriál ponuka. Howard Shore tento krát zložil iba úvodnú znelku pre titulky, no Bear McCreary sa blysol ďalším dobrým soundtrackom, ktorý k seriálu zo stredozeme vynikajúco pasuje. Zopár ľudí čo pracovali na filmoch sa vrátilo aj do tohto seriálu, takže aspoň to pekne vyzerá. Zatiaľ sklamanie, najlepší diel bol asi len šiesty a ôsmy. Som zvedavý čo bude ďalej. Pomaly úvod už máme za sebou, teraz by mali prísť tie zaujímavejšie udalosti. Otázka je ako ich tvorcovia spracujú. ()

Reklama

Algernons 

všechny recenze uživatele

Po velmi příjemných úvodních dvou epizodách to byl trochu porod, hromada linek, které se ještě víc a víc větvily, hromada postav ke kterým si divák nestihá udělat vztah a je prostě nemožné se zajímat o 10 linek a 50 postav. V tomto ohledu mohla být první série o dost osekanější a učesanější, avšak poslední 3 díly to začalo zapadat do sebe a utvořilo to vlastně dost uspokojivou první sérii, která je solidním úvodem. Má to hromadu problémů, ať už střih některých scén, logika některých předmětů nebo událostí, slabší postavy i dialogy. To vše je , ale vyváženo momenty která naopak excelují. Ve spoustě věcí je to tedy hit & miss strategie. Možná se ten scénář a preprodukce mohla péct o půl roku déle. Určitě se ale nejedná o průser jak si všichni mysleli, navíc ten krásný vizuál a hudba to krásně pozvedá. Nakonec dávám tedy 6,5/10 trochu tomu nadržuji, ale vlastně se těším na to, jak to bude pokračovat. Přišlo i dojetí, tak co vlastně člověk může chtít víc? ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Velký seriálový návrat do Středozemě mohl být působivější, ale většinu fandů nejspíš zklamal, já se přesto budu řadit k těm spokojenějším divákům, protože ikdyž to nedosahuje kvalit Jacksonovy trilogie, pořád je to lepší než jakékoliv jiné fantasy poslední doby. Amazon se práskl přes kapsu a natočil jeden z nejdražších seriálů, sice by člověk očekával, že peníze šly na akci a té tu překvapivě moc není, což je pro mne jediná taková větší výtka, ale jinak jsem se výborně bavil a každý týden těšil na každý díl, což je u mne pozitivní vizitka. Lore od LOTRA je v jádru hodně cool a všechny ty rasy, postavičky, názvy měst, jména, zbraně, creatury mě hodně fascinují a velmi baví. Některé dějové linky byly slabší . Chluponozi na tom se shodnem všichni, nejméně zajímavá linie. Hodně mě bavil Arondir ( kritizovaný černý elf je paradoxně jedna z nejlepších postav) a záporák Adar je vynikající ( byť neměl tolik prostoru, kolik se žádalo). Galadriel i Halbrand hlavně v Numenoru pecka, Durin a Elrond velká paráda taktéž, takže postavy mi k srdci přirostly a žádná mě vyloženě neotravovala. Nejlepší díl je Údun, jedna velká akční nálož se skřety, tam jsem si rochnil blahem a potěší i fakt, že to je překvapivě brutální, což LOTR byl odjakživa PG-13. Bavily mě dialogy, vizuál, výprava, herci, temnější atmosféra a spousta easter eggů. Já osobně s tím neměl žádný velký problém a věřím, že s dalšími řady to půjde vše razantně ještě k lepšímu. Tedy větší příslib akce, temnoty i lore. 7.5/10. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vůbec neřeším, jestli je nebo není seriál věrný předloze nebo vizi Tolkiena (filmy Jacksona taky miluji, i když o předloze nevím vůbec nic a knížky rozhodně nebudu nikdy číst), ale hodnotím ho pouze a jenom podle toho, jestli je zajímavý. V tomhle případě jde o ten typ seriálu, který si můžete pustit na pozadí a občas nakouknout, když se děje něco moc zajímavého, aniž by vám cokoliv podstatného uniklo. Postavy jsou až na výjimky nezajímavé a nesympatické, dialogy prkenné a vizuál ani hudba neoslní. Amazon se nezapomněl na každém kroku chlubit tím, že produkce stála přes 1 miliardu doláčů (první sezóna údajně schramstla 462 milionů USD) a můžeme se „těšit“ na elfy, trpaslíky a lidi jiné barvy pleti, ale po cestě se jaksi zapomnělo na fanoušky a hlavně na poctivou filmařinu. Celé je to strojené, mdlé, bez tvůrčí vize, moc se to ukájí snahou o osudovost a přitom tomu chybí to hlavní – srdce. Když přivřu všechny tři oči, je to průměr. Mimochodem, nemůžu se zbavit pocitu, že Amazon přidal do seriálu Harfooty jen pro, to že připomínají hobity. Kdyby vystřihl všechny jejich scény, vůbec nic by se tím nezměnilo. ()

Galerie (808)

Zajímavosti (43)

  • Tvůrci schválili druhou sérii, a to ještě před natáčením první série. [Zdroj: Novinky.cz] (Leopard105)
  • Děj se odehrává ve Druhém věku, jenž trvá 3 441 let a končí Sauronovým pádem, jenž je vyzobrazen v úvodu Společenstva prstenu (2001). [Zdroj: Filmtoro.cz] (Geralt z Rivie)

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

The Boys dostávají mexický spinoff

The Boys dostávají mexický spinoff

29.11.2023

Amazon sype peníze do všeho, co se alespoň trošku hýbe. U Citadely a Prstenů moci se rozhodně na ničem nešetřilo a v rozpočtech létaly obří cifry, že by se to ale promítlo do výsledných kvalit… (více)

Seriálový Fallout má datum premiéry

Seriálový Fallout má datum premiéry

25.10.2023

Seriálová nabídka streamovací služby od Amazonu se brzy rozroste po Pánovi prstenů o další slavnou značku. Už příští duben totiž na Prime Video dorazí adaptace kultovní herní série Fallout od… (více)

Reklama

Reklama