Reklama

Reklama

The Purge

(seriál)
Trailer 1
USA, (2018–2019), 14 h 6 min (Minutáž: 41–51 min)

Tvůrci:

James DeMonaco

Hudba:

Tyler Bates

Hrají:

Gabriel Chavarria, Jessica Garza, Hannah Emily Anderson, Colin Woodell, Reed Diamond, Lili Simmons, Amanda Warren, Paulina Gálvez, Jessica Miesel (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Totalitní politická strana vládne alternativní verzi Spojených států, kde je zavedena dvanáctihodinová akce nazvaná Očista. Dvanáct hodin explicitního a neodůvodněného násilí, rabování v té nejsyrovější formě, bez jakéhokoli postihu. Tímto extrémním způsobem se snaží politici vyřešit konstantní násilí a kriminalitu. Doufají, že se potenciální kriminálníci za krátké období vybouří, nebo za tím vězí něco jiného? Každopádně se tím spojí osudy lidí, které by se jinak nikdy nepropojily. Navíc jsou aktéři této události nuceni řešit, kam až jsou schopni zajít, aby přežili noc. (geklon)

(více)

Recenze uživatele Likan7 k tomuto seriálu (3)

The Purge (2018) 

Seriálová očista nepřinesla mnoho zajímavého. Jen zoufale nudnou první řadu, která v 10 dílech odvyprávěla méně, než jakýkoliv filmový díl za 90 minut, a druhou pojatou trochu jinak, a určitě zajímavěji, sledující následky očistné noci. To bylo fajn, ale jen v určitých fragmentech, většinou jsem se nudil stejně jako u jedničky. Seriálová Očista nemusela být špatný seriál, kdyby tu ale existoval lepší scénář, který i na prostoru pouhých 10 dílů nemá co vyprávět. ()

Season 1 (2018) (S01) 

V libovolném filmu série Očisty se toho stane více, než v první řadě té seriálové. Neuvěřitelně natáhnutá nudná řada, která prvním dílem solidně připraví atmosféru, aby jí rozvětvením do 3 linek zakopala až někam pod zem. Během několika málo dílů si k postavám nevytvoříme absolutně žádný vztah, proč by mě pak mělo nebýt jedno, co se s nimi na konci stane? Notabene kdyby ty postavy a jejich příběhy měli alespoň něco zajímavého. Místo toho tu máme pár, co se snaží získat kontrakt a fiflenu šéfa, ženskou, kterou nemá rád šéf a bratra, co se snaží získat sestru z nějakého úchylného kultu. Nakonec jich pár zemře a je konec. První série Očisty je ale příšerná uňouňaná nuda. ()

Season 2 (2019) (S02) 

Druhý pokus seriálové Očisty dopadl mnohem lépe. Díky bohu,  tvůrci opustili všechny postavy z první série a vydali se úplně jinou cestou. Neukazovali nám po několikáté očistu samotnou, ale tentokrát její následky. Následky na prostoru celého následujícího roku, až po očistu další. Nápad určitě zajímavý, několik dílů a scén fajn, jen škoda závěru, který vlastně nic nepřinesl. Po první sérii ale určitě krok správným směrem. ()

Reklama

Reklama