Reklama

Reklama

Jumanji: Vítejte v džungli!

  • USA Jumanji: Welcome to the Jungle (více)
Trailer 2

Když čtveřice školáků objeví starou videoherní konzoli se hrou, o které nikdy předtím neslyšeli - zvanou Jumanji - ocitají se všichni vzápětí v džungli, v níž se hra odehrává, a zcela doslova se stávají postavami, které si pro hru zvolili: z počítačového hráče Spencera se stává odvážný dobrodruh (Dwayne Johnson), náruživý sportovec Fridge přijde (dle svých slov) "o horního půl metru těla" a stane se z něj drobný génius (Kevin Hart), ze všemi oblíbené Bethany se stává profesor ve středním věku (Jack Black) a zamlklá samotářka Martha je proměněna v drsnou bojovnici (Karen Gillan). Společně zjišťují, že Jumanji není hra, kterou si můžete jen tak zahrát - musíte ji přežít. Aby hru pokořili a mohli se vrátit do skutečného světa, musejí se vydat na nejnebezpečnější dobrodružství svého života, objevit, co před 20 lety opustil Alan Parrish a také se naučit sami sebe vnímat zcela odlišně - jinak ve hře uvíznou navěky... (Falcon)

(více)

Recenze (936)

Ampi 

všechny recenze uživatele

Pěkný oddychový film, který chce pobavit a nemá žádné umělecké ambice. Nicméně skládá poctu prvnímu Jumanji a není remakem a je zajímavým pokračováním. Kvarteto herců hernich postav je vybráno dobře a dokáže pobavit. Jsou tam i drobné vtípky na videoherní stereotypy. Asi jsem laskavý divák, ale bavil jsem se. Dávám čtyři hvězdy. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Skvělá oddechovka, která mi dala více, než jsem očekával. Původní snímek neznám, tudíž nemohu srovnávat a směle se mohu pustit do chvály tohoto pojetí. Námět je sám o sobě slušný a správně namíchaný žánrem sci-fi, resp. fantasy, akční a dobrodružné komedie. Prostor pro nudu tu není a byť je mnohá akce velmi ulítlá, což však v obdobně koncipovaném počinu neškodí, dokáže značně pobavit i díky hercům v hlavních rolích. Dwayne Johnson zaujal možná nejvíce. Těším se na Další level. ()

juta 

všechny recenze uživatele

První letošní návštěva kina, které zase díky "skvělému" a narvanému cinestáru kazí dojem už od začátku. To ale odbíhám a přejdu rovnou k filmu. :P Navázání na první film a přeměna deskovky na videhru byla docela fajnová, stejně tak převtělení do charakterů bylo vtipné, i přidání životů a je to příběhově zajimavé. Tentokrát je více kladen důraz na problémy jednotlivých hráčů než na plnění úkolů, ale to vůbec nevadí, protože i díky tomu je to opravdu zábava a člověk se nenudí. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Postavy sú vtipné obzvlášť v prvej polovici, kde je na to viac priestoru a divákov čaká nejedna trefná hláška. V druhej časti je viac akcie a príbeh musí prirodzene spieť k svojmu záveru. Hrdinovia rozvíjajú svoje vzťahy, ale spoznávajú aj samých seba. Sú to predsa len vydesení pubertiaci. To sa podarilo stvárniť aj hercom, ktorí často dávajú najavo, že jednoducho nie sú vo svojej koži. Tejto dobrodružnej komédií sa podarilo nájsť svoju vlastnú cestu, aj keď nie vždy prekvapujúcu. Tu neprichádza nebezpečenstvo po hode kockou, ale podľa toho, v akom leveli sa nachádzate. Hrdinovia sa ocitajú v iných telách a objavujú svoje schopnosti, to všetko pri trúsení sarkastických poznámok. Humoru aj akcie je tak akurát a dej je v rámci žánru rozumný aj zábavný. Pristúpme teda na hru a urobme si výlet do džungle. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Vlastne celkom fajn, nemal som nejaké očakávanie od toho, pretože trailery nič moc nesľubovali, ale nakoniec ma to prekvapivo bavilo. Jumanji nakoniec ponúkne slušný príbeh a predovšetkým dobrý humor a hercov, to je to na čom stojí Jumanji. A je to sranda. 75% - 4* ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"Martha, come look at my penis!" ___________ Svěží, originálně modernizovaný a dozajista neméně zábavný upgrade původního námětu, který svému legendárnímu předchůdci určitě nedělá ostudu. Samozřejmě, jde o standardní blockbusterovou podívanou, ale casting je natolik charismatický a samotná zápletka jako taková disponuje tak rozmanitou plejádou nápaditých gagů, že superlativa zcela zastiňují jakákoliv negativa. Taneční scéna Karen Gillan ženiální. Robin Williams by si nové Jumanji bezpochyby užil. Nečekal jsem to, ale královsky jsem se bavil. Těším se na sequel. Biology, bitch! ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Robin Williams je mrtev. Je jedno jestli jste se s tím smířili nebo vám stále tak moc chybí je ale mrtev. Naštěstí když zazní jeho jméno v jeho odkaze zní kultovní filmy jako Táta v sukni, Dobrý Will Hunting, Společnost mrtvých básníků nebo právě původní Jumanji. Fantastická pohádka ve které z deskové hry v Americe objeví všelijaká africká havěť je dodnes populární a v dnešní době kdy se pokračuje ve všem/vše se restartuje/vše se rebootuje muselo dojít i na Jumanji. Williams u toho tentokrát není ale je u toho třeba Dwayne Johnson nebo Jack Black. A koncept je tentokrát opačný tedy, že se čtveřice středoškoláků z dostane do a snaží se jí vyhrát. A jak toto ´´pokračování´´ dopadlo? Překvapivě dobře. Z traileru to sice vypadalo fajn avšak nebylo jisté, že z toho bude dobrý film a hlavně nebylo jisté jestli nebude dělat originálu ostudu. Ono tady nejde tolik o skládání pocty jako třeba v případě Jurského světa nebo nových Star Wars (i když třeba odkaz na Williamsova Alana Parrishe zahřeje u srdce) ale spíše opravdu pokus o něco jiného. Původní Jumanji mám hrozně rád ale ty efekty jsou na tu dobu příliš rušivé. Nové Jumanji má ty efekty parádní a tudíž to neruší. Geniální na tom filmu jsou také postavay: Čtyři mladí (šprt, outsider, borec a fešanda) se přesunou do hry každý obdrží nějaký typ postavy: Ze šprta Spencera je najednou silný archeolog, z borce Fridge inteligentní prcek, z outsiderky se stane fešanda a z fešandy se stane obtloustý chlap. Při tom ale zůstávají sami sebou. A každý z herců si rolí užívá: Dwayne Johnson, Karen Gillan, Kevin Hart a Jack Black jsou ve svých rolí úžasní a například Black ukazuje, že na to stále má a scéna kdy se snaží naučit postavu Karen Gillan flirtovat s muži (protože jako outsiderka s nimi nemůže ani mluvit!) je prostě komediální zlato. Celkově je ten film hrozná švanda a objeví se spousty výborných nápadů. Především jsem si ale u filmu vzpomněl na něco na co jsem ani nepomyslel: Na filmy s Indianou Jonesem a už jenom kvůli tomu, že si nejsem jistý jestli se Indiana Jonese 5 opravdu dočkáme (A i kdyby, věk Harrisona Forda je na překážku) to bylo příjemné překvapení. Dopadlo to výborně a to čekal málokdo a zvláště překvapil režisér Jake Kasdan (režisér fajn komedie Zkažená úča a trošku méně fajn komedie Sex Tape) který dokázal něco takového utáhnout. Viděno v kině:2x ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Tohle se povedlo. Jak je úvod hodně tuctový a všechny postavy (snad kromě sexy Bethany) jsou vykresleny nenápaditě a nudně, tak pasáž uvnitř hry má velké grády a takřka neustále baví tím, jak cpe nově vytvořené avatary do kontrastu s jejich reálným předobrazem. A tak se stalo, že mi vůbec nevadil ani The Rock, který hraje ještě víc nadneseně než jindy, ani Kevin Hart, který byl ve většině případů fakt vtipný, a samozřejmě ani Jack Black, jenž mi jednak nevadil nikdy a navíc si tu střihá svou snad nejzábavnější roli ever. Tempo je správně nabušené a nehorázně se mi zamlouvalo celkové pojetí vyprávění, které dokonale evokovalo videoherní svět a působilo svěže a nápaditě (postavy roboticky prohlašující své herní repliky, postupné ubírání životů a systém několika levelů s novými překážkami, který nepůsobil vůbec repetitivně, čehož jsem se přitom dost obával). Jasně, občas je to srandovně digitální a špatně sestřihané a humoru by mohlo být ještě víc, ale stejně jsem se prostě výborně bavil a musím ocenit, že Kasdan si hlídá vývoj příběhu i postav a nestrhává to pouze k bezduché adrenalinové jízdě napříč digitálním prostředím (tedy k tomu, co zčásti zabilo Valeriana). Jedno z nejmilejších překvapení letošního roku... ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Původní Jumanji si už nepamatuji, ale v kolonce "nenáročný zábavný blockbuster" tohle vede! Nápad s přenesením dětí do dospělých těl v džungli tomu dodal patřičný šmrnc a základ pro komické situace. Ale bez Rocka a Blacka by to nebylo ono. 75 % ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle byla další ,,simply escort mission'' u které jsem se sám párkrát usmál. Každopádně ta červená čísla moc nechápu. Je to taková dobrodružná blbůstka, bohužel jsem neviděl první z filmů, na který tohle evidentně navazuje, takže tam bylo i místo, kde jsme se nechytali. Koncept dostat se do počítačové hry a procházet tam jednotlivé levely je dost zajímavý a nějakou myšlenku to mělo. Kdo hraje počítačové hry, přijde mu to určitě vtipnější než těm co hry nehrají. Koukám že Dwayne se usídlil v dětskýchfilmech coby akční hrdina!  Omladina se bavila a tak to u cílovky splnilo to co mělo a bez násilí což velmi kladně hodnotím. Mně udělal radost ten Huey :-). Dávám tedy za 3 životy na zápěstí. * * * ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ukážkový popcorn s riadnou dávkou humoru a skvelým castingom. Pre mňa lepšia pocta videohrám a nostalgii za analógovým svetom než Ready Player One. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení. Trailer se mi líbil, ale že to bude takhle vyvedená ztřeštěnost jsem fakt nečekal. Nový Jumanji hezky navazuje na původní film tím, že se desková hra transformuje do videohry, takže hráči budou v jakési virtuální realitě. Na tom je vystavěno pár vtípků, ale v tomhle ohledu bych klidně přitvrdil, víc parodoval a odkazoval na herní estetiku, ale to je bohužel ve filmu minimálně... Naopak se ale hrozně moc povedlo to, jak každý problémový teenager dostane odlišnou herní postavu, díky níž si pak charaktery projdou nějakým tím vývojem. Ten je sice dost předvídatelný, ale v tomhle filmu taky překvapivě funkční. Postavám se dá fandit a jsou zábavné, a to především díky hercům, kde se sešla fakt super partička, která velmi slušně hraje ty svý archetypy, co jsou v těle jiných archetypů... i tohle fakt funguje. Nejvíc jsem si užíval Jacka Blacka jako blonďatou puberťačku posedlou sociálními sítěmi - nezvrhne se to v lacinou parodii a je to překvapivě milé. Jumanji: Welcome to the Jungle je zábavný dobrodružný akčňák. Dokonce jsem u něho občas cítil až spielbergovskou atmosféru. Skvělý. (8/10) ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Panečku! Já myslel, že tomuhle filmu namastím vodpad a začnu se tu rozčilovat nad tím, jak nějakej debil zmrvil moji oblíbenou jedničku. Oops! Tak ne. Protože Jumanji Vol. 2 je přes moje sejčkování docela zábavná věc a to i přes to, že tu hrají Hart s Blackem! Tuhle hru bych si rád zahrál a ve výběru postav se chci stát Madison Isemanovou. Taky by mi ale trvalo, než bych si osvojil techniku čůrání. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Plus tohoto filmu vnímám jako to, že to není pokus o reboot, ale pokračování, které se snaží trochu vzdát poctu původnímu filmu. Taky se mi líbilo, že se nepokoušeli nijak ten původní film vykrást a zápletka byla úplně jiná. I bylo ve výsledku dobře, že místo toho, aby se ta hra promítla v reálném světě, vtáhla všechny dovnitř. Tím ale všechny plusy končí. Jako největší mínus musím snad vyzdvihnout strašně nesympatický hlavní cast, ač separátně pár z těch herců můžu, tak dohromady se mi to vůbec nelíbilo, nemělo to žádnou dynamiku. Když se nad tím filmem zpětně zamyslím, tak z něj mám spíš negativní emoce. Žádná jedinečná zápletka, vtipné to nebylo. Jednou se na to podívat dalo, ale víckrát ne. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Lepší hodnocení než originál?!? No to jsme to dopracovali... Ve srovnání s jinými americkými komediemi je to vcelku ucházející (i přes přítomnost Jacka Blacka film neobsahuje fekální humor), těžení z devadesátkové klasiky (*****) mě ale neskutečně irituje. Ano, pořád lepší než katastrofální "Zathura" (především díky vcelku logickému napojení na originál), znovu už to ale vidět nemusím. Nesedl mi vnitřek hry ani demoliční závěr. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Jedno z mála pokračování které je citelně lepší než první díl. Parádní dobrodružná komedie, která dokáže bavit libovolnou věkovou skupinu. 8/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Chcelo to trošku zaujímavejší príbeh a viac humoru, keď už to tak bolo poňaté. Jediný čo ako-tak naplnil mieru zábavnosti bol ten černoch s batohom na chrbte. Sem-tam sa k nemu ešte pridal J. Black, no ale to ostatné... šedivé dobrodružstvo s veľmi jednoduchou príbehovou líniou, kde nebolo toľko zaujímavých a napínavých situácií ako by som si želal. Skrátka v tomto smere to bol úplný opak jednotky. Na druhú stranu však sa na to aspoň dobre pozeralo, vizuálna stránka bola pekná, škoda že tam nebolo viac všakovakých príšer a bytostí z džungle. Aj v tomto ohľade mala jednotka navrch. Tiež ma trochu zamrzelo, že sa zmenil herný princíp hry, ale chápem, doba pokročila a stolové hry už vážne nikto nehrá... alebo áno?... Lepší priemer. 65/100 ()

Související novinky

Dwayne Johnson chystá herní návrat

Dwayne Johnson chystá herní návrat

02.02.2022

Ačkoliv na filmovou adaptaci akční hry Doom z roku 2005 s Dwaynem Johnsonem v hlavní roli jen málokdo vzpomíná s láskou, Johnson samotný se herních filmů ale tak úplně nezřekl. Vedle Dooma má na… (více)

Dvojka Jumanji nabírá posily

Dvojka Jumanji nabírá posily

06.01.2019

Dvojka k hitu Jumanji: Vítejte v džungli! s Dwaynem Johnsonem (Rychle a zběsile 5) a Kevinem Hartem (Night School) se pomalu ale jistě řítí a tento týdne jsme se dozvěděli o dvou nových hereckých… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Dwayne Johnson jako lidový hrdina

Dwayne Johnson jako lidový hrdina

11.10.2018

Herec Dwayne „The Rock“ Johnson (Rampage Ničitelé, Pobřežní hlídka) si zopakuje spolupráci s režisérem Jumanji: Vítejte v džungli! Jakem Kasdanem (Zkažená úča), aby společně natočili příběh… (více)

Reklama

Reklama