Reklama

Reklama

Jumanji: Vítejte v džungli!

  • USA Jumanji: Welcome to the Jungle (více)
Trailer 4

Když čtveřice školáků objeví starou videoherní konzoli se hrou, o které nikdy předtím neslyšeli - zvanou Jumanji - ocitají se všichni vzápětí v džungli, v níž se hra odehrává, a zcela doslova se stávají postavami, které si pro hru zvolili: z počítačového hráče Spencera se stává odvážný dobrodruh (Dwayne Johnson), náruživý sportovec Fridge přijde (dle svých slov) "o horního půl metru těla" a stane se z něj drobný génius (Kevin Hart), ze všemi oblíbené Bethany se stává profesor ve středním věku (Jack Black) a zamlklá samotářka Martha je proměněna v drsnou bojovnici (Karen Gillan). Společně zjišťují, že Jumanji není hra, kterou si můžete jen tak zahrát - musíte ji přežít. Aby hru pokořili a mohli se vrátit do skutečného světa, musejí se vydat na nejnebezpečnější dobrodružství svého života, objevit, co před 20 lety opustil Alan Parrish a také se naučit sami sebe vnímat zcela odlišně - jinak ve hře uvíznou navěky... (Falcon)

(více)

Recenze (936)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Je to k nevíře, ale Jumanji i po dvaceti letech funguje na jedničku. Možná ještě líp než jednička. Už to není stolní hra, ale je to dobrodružná videohra, co vás vcucne a nepustí. Je tu nebezpečný svět, neohrožení hrdinové a čtyři skuteční hrdinové, kteří se musí naučit, že spolupráce vede k úspěchu. Mně se to strašně líbilo a to nemusim ani Jacka Blacka (jako Bethany je výborný!), ani Dwaynea Johnosona. Tady jim to ale šlo pěkně od ruky a já jsem se několikrát hodně nahlas zasmála. PS: Vzpomínka na Robina Williamse mě potěšila. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

hmm-Asi jo-proč ne? První film to sice překonat nemůže, už jen proto, že mi není 12, ale díky tomu posunu do analogového digitálu který přináší nové nápady a taky díky příjemnému castingu, je to ve výsledku zábavná a nezávadná popkornovka, vhodná na takové to jednorázové vypnutí mozku.. ()

depony 

všechny recenze uživatele

Upřímně mě to bavilo. Mělo to nápad, myšlenku, ponaučení (sice obligátní a již mnohokrát ohranou) a akci. Nic jsem nečekal, dostal jsem zábavu a příjemné dvě hodiny filmu. A protože mám slabost pro Karen, bylo fajn ji vidět i jinde než v Dr. Who :) ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Preferuji deskovku. To teprv byla hra! Ach ta nostalgie! Staré dobré Jumanji bylo hrou mnohem vynalézavější (obměňovalo hrozící nebezpečí), testovalo i jiné kvality než jen rychlost v nohou a sílu v pěstech (respektive muskulatura DJ by nebyla ničemu nápomocná), kladlo na své hráče nepoměrně vyšší nároky (kolikrát že si to můžete dovolit zemřít?!). Být hráčem (čemuž bych se rád vyhnul; můj život bude úspěšný, pakliže mi tahle hra nezkříží cestu), nerozlišoval bych (noční můra zůstává noční můrou, ať už má jakoukoliv podobu), jako nezainteresovaný divák však diferencuji, a tak summa summarum: "Welcome to the Jungle" tahá za kratší konec provazu. ___ Avšak umím si představit, že bych udělil i čtyři hvězdičky (má to šmrnc, přes všechny výhrady je to jedna z těch lepších popcornovek); učinil bych tak, nemít pocit, že "Jumanji 2" opisuje, kde se dá a že v něm není ani zbla něčeho původního! 1) Minimálně Dwayne Johnson a Jack Black jsou značky, postavy, které hrají napříč filmy, si jsou mnohdy velice podobné, v jednotlivých filmech se od nich nikdy nedočkáte něčeho překvapivého. 2) Že jednou z postav "Jumanji 2" je ve hře 20 let uvězněný Alan Perrish (!) bych mohl brát jako pomrkávání na fanoušky původního filmu, ale nikdy jsem nebyl nějaký extra fanoušek recyklování, tak to beru spíš jako nedostatek nápaditosti (i když mě takhle příběhová linka nikterak neiritovala; jde spíše o princip). 3) A poslední věc, ta linka okolo Bethany s vtipkováním "ha ha, mám penis" zas moc připomíná "Žábu k zulíbání" (děsně vlezlý film). 65% ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Sice 120 minut, ale i tak mi to celé vyznělo, sice fajn, ale pokrácené, osekané, jak kdyby sestříhané a chyběl tomu nějaký vývoj, Jako jednohubka fajn, ale to je všechno. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Každý očekával asi pěkný průser, podle traileru jsem z toho taky nebyl nikterak odvařený, říkal jsem si, že film bude naplněný situacemi, které by měly působit vtipně, ale v konečném výsledku se budou jevit spíše trapně. Mýlil jsem se na plné čáře. Podotýkám jednu věc, a to, že by to nikdo neměl srovnávat s originálem z roku 1995. Zde tvůrci vytvořili svět Jumanji mimo ten náš, zároveň hrdinové vstoupili do tohoto světa prostřednictvím videohry, nikoliv deskové hry. Ale dá se zde najít pár narážek na originál. Herecké obsazení filmu neskutečně pomáhá, dvojice Hart-Johnson si užívá své role, střílí na nás jeden gag za druhým, všechno šlape jak má. Když k tomu přičteme neuvěřitelnou roli Blacka coby Bettany coby doktora Oberona a roli Gillan coby drsňačky Marthy, máme zde zaděláno na nejpodařenější komedii roku. Ale film válí i po stránce dobrodružné. Vizuál je slušný (dal by se vylepšit, ale pořád se na to hezky dívalo), akční scény taktéž parádní. Film se podle mě dá zařadit do kolonky povedených, protože si z něj pamatuji nepřeberné množství vtipných situací (taneční scéna v podání Gillan, či scéna s hadem, nebo i momentka s buchtami :D ). Konec sice s tradičním vyústěním, že záporák prohrál, ale zde by se ani nic jiného nedařilo. Perfektní film, skvěle doplňovaný soundtrackem a chytře vymyšlenými zábavnými dialogy. Za mě dávám 85 % ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Neskutečně zábavná pecka, která mi sedla jak prdel na hrnec. Esence devadesátých let a naprosto geniální Jack Black. Snad jen horším triky a uřvaný Hart. Jinak totální luxus oddychovka. 88% ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Jumanji z pětadevadesátýho je klasika, o tom žádná. Nové Jumanji jsou ovšem něco jiného, podlehlo blockbusterovému trendu. A blockbuster to vskutku je. A je povedenej! Škoda, že film.. respektive příběh.. nenabízí víc herních prostředků (něco ve stylu původního filmu, kdy jste potřebovali hodit jedničku). To ale dokážu odpustit. Mrzí mě jen příběh a záporák, protože ze 2 hodin jsem těchto dvou nedostal potřebné množství. Ale abych jen neremcal. Dwayne je momentálně asi nejžádanější herec světa a tvůrci jeho "sympatičnosti" náramně využili.Ale nebyl to Johnson, kdo si mě získal. Jako jo, s Hartem mu to šlapalo a měl několik dobrých momentek, ale tahounem byl překvapivě Jack Black. Co ten tam předvedl, to nemá obdoby - BOMBA! (tím se asi názorově rozcházím s Enšpíglem, ale pro mě byl jedničkou tohoto trháku, nepotřebuju totiž dvě rajdy na uspokojení, navíc Madison s Karen úplně stačily). A ani bych se nestyděl mu za jeho výkon napálit plnej počet. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Předem mého hodnocení musím říct, že jsem viděl spoustu lepších filmů, kterým jsem dal menší číselné hodnocení, ale asi žádný nevycházel z opovrhování a žádný nikdy tak neskutečně nepřekvapil. Původní Jumanji jsem asi kdysi viděl ale nepamatuji si ani ň. Dwayna chci vidět hlavně v rolích kde kosí nepřátelé a zachraňuje svět trošku jinak, než je viděno zde. Co se Rockovi nedá upřít je odvaha. Nebojí se sáhnout po roli, která by ho klidně mohla i odepsat. Navíc pod tou horou svalů je i komediální talent. A ono když se to spojí tak z toho může být právě Jumanji. Nesourodá, ale luxusně poskládaná a od všech skvěle zahraná parta, kde fandíte úplně všem. Vizuál jedna radost a to včetně akčních scén. Komediálnost i v těch nejbizarnějších scénách nepůsobí otravně což často bývá u podobných snímků problém. Celé si to prostě sedlo a ať už je to dílem náhod, nebo snad fakt tvůrci od začátku věděli co dělají, tak já musím dat 85 procent. Kdyby jste se mě zeptali v den premiéry jestli Jumanji někdy uvidím myslel bych si, že jste padlí na hlavu.... ()

Baronne 

všechny recenze uživatele

Pojatý sice úplně jinak jako první díl, dost přizpůsobený době, a pro mě taky o dost vtipnější. Hlavně to spojení herců a postav funguje skvěle, o dost líp než většina DC splácanin. Nick je tam teda trošku mimo mísu, jinak ale fakt moc příjemná komedie. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Na pokračování slavného Jumanji, jsem se ani moc netěšil, pač jsem věřil, že to bude strašně špatný. Ale dostal jsem za uši, protože to byl největší zvrat v roce 2017. Hrozně moc jsem si to užil, pro hráče videoher to musí mít přidanou hodnotu. Jumanji, se upgradovalo a vytvořilo vskutku pěkný svět, ve kterém platí vlastní pravidla a k mému údivu je drží po celou dobu. Jsem tam je samozřejmě akce přitažená za vlasy až příliš, ale zde to nevadí, vždyť je to přeci videohra. Musím, říci že chemie mezi hlavními protagonisti videoherního Jumanji funguje na výbornou! Banda školáků je vhozena do hry, kde se stanou postavami absolutně odlišnými než jsou v reálném životě a to prostě diváka baví! Pro mě rozhodně největší překvápko loňského roku! ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu: zábavnej akčňák, u kterého rádi vypnete mozek, protože je to prostě nekomplikovaná roztomilá srandička. Druhá povolina sestává převážně z následujícího dialogu: "Nedokážu to!" - "Dokážeš, věř si. Máš na to přece ve hře schopnost." - "Aha, dokázal jsem to!" - "Nedokážu to!" - "Dokážeš, máš na to přece ve hře schopnost. Věř si" - "Aha!" - ... nedokážuto.veřsimášnatoschonost.aha.. nedokážumášnatoschopnst... nedokažumašaha ...nedořpingfpinoainabúoinbúě´čéěuíghjwéíg... ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Neskutočná blbina, v ktorej najviac bavia pravidlá hry v Jumanji a ich interakcia s postavami. Jack Black ako Bethany je fantastický. Zopár minút dole, lepšia akcia a mohlo ísť o snímok, ktorý by vytŕčal z priemeru. Cieľ natočiť nenáročnú dobrodružnú zábavu sa však podaril. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Skvěle vybraní herci. Úžasný Jack Black, nadherná Karen Gillan a sympatický, vtipný Dwayne. K tomu střeštěný Kevin Hart a nakonec mladý pilot Nick Jonas nepostrádající charisma. Díky za zmínku Alana Parrishe, byla důležitá, původní film mám totiž moc rád. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Prostě skvělé. Trochu jsem se bál, jestli se podaří dobře navázat na film, který mám osobně moc rád, ale podařilo se to výborně. Je to modernější, ale stanovilo si to vlastní pravidla, podle kterých skvěle hraje a je to důvod k tou, aby to bylo nesmírně zábavné. A přesně takové to je. Od začátku až do konce. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Luxusně zábavná podívaná, která sází na velkolepou výpravu, obstojné efekty a především výborný herecký ansámbl a neskutečně zábavný a nahláškovaný scénář. Snímek s drží tempo od samotného začátku až do konce. Funguje jak v komediální, tak dobrodružné rovině. Ve výsledku tak máme zábavný a svižný dobrodružný film, který rozhodně potěší a navnadí na případné pokračování. ()

Související novinky

Dwayne Johnson chystá herní návrat

Dwayne Johnson chystá herní návrat

02.02.2022

Ačkoliv na filmovou adaptaci akční hry Doom z roku 2005 s Dwaynem Johnsonem v hlavní roli jen málokdo vzpomíná s láskou, Johnson samotný se herních filmů ale tak úplně nezřekl. Vedle Dooma má na… (více)

Dvojka Jumanji nabírá posily

Dvojka Jumanji nabírá posily

06.01.2019

Dvojka k hitu Jumanji: Vítejte v džungli! s Dwaynem Johnsonem (Rychle a zběsile 5) a Kevinem Hartem (Night School) se pomalu ale jistě řítí a tento týdne jsme se dozvěděli o dvou nových hereckých… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Dwayne Johnson jako lidový hrdina

Dwayne Johnson jako lidový hrdina

11.10.2018

Herec Dwayne „The Rock“ Johnson (Rampage Ničitelé, Pobřežní hlídka) si zopakuje spolupráci s režisérem Jumanji: Vítejte v džungli! Jakem Kasdanem (Zkažená úča), aby společně natočili příběh… (více)

Reklama

Reklama