Reklama

Reklama

The Haunting - Záhadné sídlo Bly

(série)
  • USA The Haunting of Bly Manor
Trailer 1
USA, 2020, 8 h 19 min (Minutáž: 46–66 min)

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Když je někdo mrtvý, ještě to neznamená, že už tu není. Gotický romantický příběh od tvůrce seriálu Dům na kopci, ve kterém chůva padá do propasti děsivých tajemství. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (205)

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čo sa týka hororových prvkov, tak sa Flanagan moc nepredviedol, ale natočené je to pekne. Po obsahovej stránke je to dosť nevyrovnané a miestami trochu zbytočne komplikované, no záver celkom fajn ulahodí romantickým dušiam. Vzhľadom k tomu, že sa Flanaganovi podarilo natočiť iba dve solídne záležitosť (ostatné samé hovadiny), tak tento počin nie je vôbec zlý. 60/100 ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série je režijně i scenáristicky skvěle vedeným dramatem s hororovými prvky. Nejedná se dům hrůzy v takovém měřítku jako u první série, ale i tak jde o promakaný, scenáristicky stejně dobře vypiplaný počin, v němž každý duch má své logické místo. Veškeré strašení zase dějové odůvodnění, a každá postava svou vlastní minulost. Navíc zpětně hodnotím, že logických lapsů tu bylo stejně pomálu, jako u Hill Housu, a i když epizody nebyly tentokrát tak kvalitativně dobře poskládané, rozhodně mohu závěrem sdělit, že Bly Manor ukazuje značné množství kvalit, který hororový žánr a jeho propriety oproti jiným žánrům má. Mike Flanagan to chápe také dobře a evidentně z něj vyzrál charakterní tvůrce s jasným rukopisem, který si rozumí v dialogách a jeho horor není o lekačkách, ale o strachu z postav, které nám excelentně předkládá (doporučuji pro fanoušky zhlédnout Doktora Spánka). Jen tak dál. 80% ()

Reklama

octopuska 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro duchařiny mám velkou slabost. Obvzlášť stará sídla plná stínů, temných zákoutí, kleteb, duchů a podivných lidí, které je obývají. A to sídlo Bly rozhodně splňuje. Ač nedosahuje kvalit Domu na kopci, stále je to velmi koukatelná záležitost s opulentní výpravou a atmosférou, to Netflix umí na jedničku. Herecké obsazení výborné i když nedisponuje extra velkými jmény. O to je to lepší, neokoukané tváře jsou velkým plusem a Olivera Jacksona Cohena není nikdy dost. Samozřejmě nesmí chybět děsiví spratci s psychotickýma výrazama v ksichtech, od kterých nevíte co máte čekat. Ti tomu dodávají ty správný grády, když se nečekaně zjeví za zády stejně ujetých dospěláků a vypadají, že je v příští chvíli nějakým sadistickým způsobem zlikvidují. Ideální pokoukání v sychravém podzimním počasí. ()

stitch7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

/// U mě překvapivě vede první polovina, ve které je toho strašení spíše sporadicky. Užíval jsem si příběh, nenucený humor, skvěle napsané postavy. Ona se druhá řada snaží původ duchů vysvětlit opravdu důkladně, v osmém díle to vyznělo až trochu pateticky. A možná proto naprostá většina hororů na taková vysvětlení rezignuje - působí to trochu zvláštně. Možná mi je Bly sympatičtější než Hill House, který mě ze začátku neskutečně mátl. A tady jsem si k postavám vybudoval silnější vztah - navzdory očekávání jsem si však nazaplakal :D ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„MUSÍTE ZŮSTAT V NOCI V POKOJI, ABY VÁS TA DÁMA Z JEZERA NEVIDĚLA...“ /// V prvních dílech jsem nadšenej. Líbí se mi, jak nemusej nikam spěchat… jak můžou vyprávět od pýky, občas duchařsky postrašit a nechat diváka v hezkým očekávání věcí příštích… Ale… v jedničce mě bavily ty osudy, ty lidský životy. Tady jich moc není… Pak, když vylezou s pravdou ven, je to snad ještě větší nuda. Hlavně monologej 7 díl je vopruz. Uznávám, že je to hezky vymyšlený i natočený, ale o horor jde až tak ve třetí řadě. Brutální romantika (s kapičkou hororu), která neděsí, ale dojímá… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „The Turn of the Screw“, kterou napsal v roce 1898 Henry James, neznám. 2.) Jediný, co u nás funguje, je „lepidlová past“. 3.) Thx za titule „Leona Filipová“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (80)

Zajímavosti (20)

  • Výroba seriálu skončila presne mesiac pred opatreniami, kvôli vírusu Covid-19, pri ktorých bolo mnoho seriálov pozastavených. (Game90)
  • Když odnáší žena z rybníka Floru (Amelie Bea Smith), tak jsou v jednom záběru obě po ramena ve vodě. V dalším jsou ve vodě ale jen po pás. (Duoscop)
  • Když řekne Peter (Oliver Jackson-Cohen) Rebecce (Tahirah Sharif), že si musí vyzkoušet kožich na holou kuži, tak ta už ho má oblečený. V následujícím střihu si ho ale teprve obléká. (Duoscop)

Související novinky

Hororový tvůrce Mike Flanagan opouští Netflix

Hororový tvůrce Mike Flanagan opouští Netflix

03.12.2022

Po hitech se seriálem The Haunting of Hill House a The Haunting of Bly Manor a taky kriticky úspěšné Půlnoční mši přišlo od hororového mistra Mikea Flanagana maličko zklamání v podobě na teenagery… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Jak to vypadá s pokračováním The Haunting?

Jak to vypadá s pokračováním The Haunting?

23.12.2020

Hororová série The Haunting - Dům na kopci v roce 2018 sklidila velmi nadšené reakce a stala se jedním z velkých seriálových hitů streamovací služby Netflix. Na tento úspěch letos její tvůrce Mike… (více)

Reklama

Reklama