Reklama

Reklama

The Haunting - Záhadné sídlo Bly

(série)
  • USA The Haunting of Bly Manor
Trailer 1
USA, 2020, 8 h 19 min (Minutáž: 46–66 min)

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Když je někdo mrtvý, ještě to neznamená, že už tu není. Gotický romantický příběh od tvůrce seriálu Dům na kopci, ve kterém chůva padá do propasti děsivých tajemství. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (205)

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„MUSÍTE ZŮSTAT V NOCI V POKOJI, ABY VÁS TA DÁMA Z JEZERA NEVIDĚLA...“ /// V prvních dílech jsem nadšenej. Líbí se mi, jak nemusej nikam spěchat… jak můžou vyprávět od pýky, občas duchařsky postrašit a nechat diváka v hezkým očekávání věcí příštích… Ale… v jedničce mě bavily ty osudy, ty lidský životy. Tady jich moc není… Pak, když vylezou s pravdou ven, je to snad ještě větší nuda. Hlavně monologej 7 díl je vopruz. Uznávám, že je to hezky vymyšlený i natočený, ale o horor jde až tak ve třetí řadě. Brutální romantika (s kapičkou hororu), která neděsí, ale dojímá… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „The Turn of the Screw“, kterou napsal v roce 1898 Henry James, neznám. 2.) Jediný, co u nás funguje, je „lepidlová past“. 3.) Thx za titule „Leona Filipová“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po bechybné první sérii, která mě ve všech jednotlivých aspektech úplně odrovnala, ale byl bych asi naivní, abych očekával, že se podobný scénář zopakuje. Flanagan si tentokrát vzal na paškál projekt, jehož prvořadým žánrem není horor. Nechápejte mě špatně, to odlehlé panské sídlo s těmi 2 dětmi nastavuje mrazivou atmosféru na kvalitní úroveň, ale seriál už není primárně o lekačkách, spíše se jedná o drama. Návrat pár známých hereckých tváří potěšil, zejména mladičká Victoria Pedretti hrála opět jako o život, té předpovídám zářnou budoucnost v Hollywoodu. Jinak příběhově opět nějaké díly slabší, to nebudu samozřejmě popírat, ale pár epizod to vskutku povzneslo do výšin, viz pětka s posledními dvěma díly. Pátý díl za mě osobně lahůdková záležitost. Flanaganův cit pro dialogy se taktéž dostavil, vždy se do jednotlivých rozmluv dost vžijete. Kamera opět špičková. A závěr potěšil, tak hezky uzavřený romantický příběh jsem nečekal, všechny otazníky mi byly zodpovězeny. Suma sumárum, jednička dokonalejší, ale i dvojka má co nabídnout. A konkurenci většinou roztrhá na cáry. Za mě dávám 8/10 ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál „The Haunting of Bly Manor“ je rozhodně originální horor, to se mu musí nechat, jenže já jsem měl problém v tom, že vlastně vůbec nešlo o horor, ale o romantické drama s nadpřirozenými prvky, což pravda relativně zapadá do žánru ghost stories, které měly především atmosféru, nemusely nutně být děsivé. Ale u moderního seriálu mi to prostě nesedlo. ()

campix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mike Flanagan se vrací s pokračováním úspěšné hororové série Tha Haunting. Vrací se nám i část hereckého osazenstva. Ovšem v naprosto jiných rolích. V jiném čase a do jiného příbehu. V mých očích sympatické. Snažit se vystavit nový příběh bez vazeb na předchozí veleúspěšné dílo. The Haunting of Bly Manor zaujme na první pohled perfektním řemeslným zpracováním a mrazivou atmosférou, jako vystřiženou z prvné série. První epizody jsou ve znamení jemného mysteriózního oťukávání a hororových prvků zde tolik není. Ve čtvrtém díle se, ale vše otočí vzhůru nohami a série se začně ubírat nečekaným směrem k takové lehce mysteriózní romantice. Hodně zajímavé a odvážné. Nekvituji tuto změnu, protože jsem čekal a chtěl něco trošku jiného a nově nabitá dynamika mě tolik neuspokojila. Také finální cukrkandl bych tam mít nemusel. Přes všechny výtky, které jsem k tomu měl, se jedná o výborný seriálový počin. Chci další řadu! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V relativně krátké době je to třetí adaptace Jamesova románu, kterou jsem měl možnost vidět a podle očekávání je to ta nejlepší. Nicméně ani tak mě Flanagan neušetřil mírného zklamání. Stejně jako v první sérii i tady ukázal, že dokáže s přehledem ukročit mimo svůj erbovní žánr, ale zatímco v Hill House dokázal prvoligově strašit, tady se víc soustředí na vztahy a jednotlivé milostné linky. Ano, duchové jsou všudypřítomní, ale tvoří spíš jen kulisu. Nicméně jako gotická romantika funguje druhá série na výbornou a příběh, byť se někomu může během těch mnoha skoků zdát matoucí, na mě působil přehledně a promyšleně. S chutí jsem přistoupil i na hru na schovávanou, kterou Flanagan s divákem hraje a stejně tak mě oslovila mytologie skrývající se v minulosti sídla. Postavy, podobně jako v první řadě, byly napsány na jedničku a stejně tak i zahrány. Zejména děti byly fantastické a nezklamala ani Victoria Pedretti. Líbilo, ale doufám, že s dalším příběhem Flanagan zase trochu přitvrdí. 80% ()

Galerie (80)

Zajímavosti (20)

  • Jednotlivé názvy epizod jsou pojmenovány podle duchařských povídek od Henryho Jamese, autora předlohy. (NiWi)

Související novinky

Hororový tvůrce Mike Flanagan opouští Netflix

Hororový tvůrce Mike Flanagan opouští Netflix

03.12.2022

Po hitech se seriálem The Haunting of Hill House a The Haunting of Bly Manor a taky kriticky úspěšné Půlnoční mši přišlo od hororového mistra Mikea Flanagana maličko zklamání v podobě na teenagery… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Jak to vypadá s pokračováním The Haunting?

Jak to vypadá s pokračováním The Haunting?

23.12.2020

Hororová série The Haunting - Dům na kopci v roce 2018 sklidila velmi nadšené reakce a stala se jedním z velkých seriálových hitů streamovací služby Netflix. Na tento úspěch letos její tvůrce Mike… (více)

Reklama

Reklama