Reklama

Reklama

The Haunting - Záhadné sídlo Bly

(série)
  • USA The Haunting of Bly Manor
Trailer 1
USA, 2020, 8 h 19 min (Minutáž: 46–66 min)

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Když je někdo mrtvý, ještě to neznamená, že už tu není. Gotický romantický příběh od tvůrce seriálu Dům na kopci, ve kterém chůva padá do propasti děsivých tajemství. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (205)

gogo76 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"It´s perfectly splendid..." Toto slovné spojenie vysloví hlavná detská predstaviteľka nespočetne krát, akoby dávala divákovi nádej, že aj film bude perfectly splendid, lenže je to falošná nádej. Pokračovanie je o poznanie slabšie než prvá séria. Táto . séria na tú prvú nijako nenadväzuje, je to úplne nový príbeh s novými aj staronovými postavami. Fakt som bol trochu zmätený, keď som zistil koľko známych tvárí z prvej série tu znova hrá. Trochu nezvyčajné. 1 až 5. diel som sa dosť nudil a chvíľu som uvažoval, že to vzdám. Presvedčili ma iba smutné oči talentovanej hlavnej predstaviteľky Victorii Pedretti a fakt, že nerád nechávam filmy nedopozerané. Od 6. dielu je to o dosť lepšie, konečne sa dozvieme zásadné veci, dovtedy to bola len omáčka s otravnými deťmi, ktoré sa chovali akoby mali min. o 5-6 rokov viac. Celkovo dosť rozvláčne, posledné 3-4 diely zvýraznia a vyvážia slabý dojem z úvodu, ale na lepšie hodnotenie to u mňa nie je. 60%. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodne lepšie ako nemastná neslaná prvá séria. Najviac sa mi páčilo že je tu úplne iný a nový príbeh. Hororová atmosféra v novembri nesmie chýbať, druhú sériu som dal za tri dni a spokojnosť, netflix ponúkol aj dabing. Jedine tá postava plešatej afroameričanky mi prišla dosť nesympatická. Plus slabšie epizódy kde boli flashbacky do minulosti aj s tou čiernobielou. Ale inak odporúčam. A ako som povedal, určite lepšie než bola prvá séria. A samozrejme rok 2020, tvorcovia museli pchať lgbt. Prižmúrim oči. 4* ()

Reklama

octopuska 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro duchařiny mám velkou slabost. Obvzlášť stará sídla plná stínů, temných zákoutí, kleteb, duchů a podivných lidí, které je obývají. A to sídlo Bly rozhodně splňuje. Ač nedosahuje kvalit Domu na kopci, stále je to velmi koukatelná záležitost s opulentní výpravou a atmosférou, to Netflix umí na jedničku. Herecké obsazení výborné i když nedisponuje extra velkými jmény. O to je to lepší, neokoukané tváře jsou velkým plusem a Olivera Jacksona Cohena není nikdy dost. Samozřejmě nesmí chybět děsiví spratci s psychotickýma výrazama v ksichtech, od kterých nevíte co máte čekat. Ti tomu dodávají ty správný grády, když se nečekaně zjeví za zády stejně ujetých dospěláků a vypadají, že je v příští chvíli nějakým sadistickým způsobem zlikvidují. Ideální pokoukání v sychravém podzimním počasí. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V relativně krátké době je to třetí adaptace Jamesova románu, kterou jsem měl možnost vidět a podle očekávání je to ta nejlepší. Nicméně ani tak mě Flanagan neušetřil mírného zklamání. Stejně jako v první sérii i tady ukázal, že dokáže s přehledem ukročit mimo svůj erbovní žánr, ale zatímco v Hill House dokázal prvoligově strašit, tady se víc soustředí na vztahy a jednotlivé milostné linky. Ano, duchové jsou všudypřítomní, ale tvoří spíš jen kulisu. Nicméně jako gotická romantika funguje druhá série na výbornou a příběh, byť se někomu může během těch mnoha skoků zdát matoucí, na mě působil přehledně a promyšleně. S chutí jsem přistoupil i na hru na schovávanou, kterou Flanagan s divákem hraje a stejně tak mě oslovila mytologie skrývající se v minulosti sídla. Postavy, podobně jako v první řadě, byly napsány na jedničku a stejně tak i zahrány. Zejména děti byly fantastické a nezklamala ani Victoria Pedretti. Líbilo, ale doufám, že s dalším příběhem Flanagan zase trochu přitvrdí. 80% ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, ten rok 2020 asi fakt nebude podle mého gusta. Nestačí, že vyšlo pár novotin, které nestály za nic, ale byly i slabší nové série starších seriálů. Toto tomu nasazuje korunu. Nebo koronu v tomto roce. Vskutku kulturní katastrofa. Rozběhne se to v celku dobře. Má to opět takový ten tajemný a nepoznaný styl vyprávění a pro děs to nemusí jít hned daleko. Jenže člověk později sleduje něco jakoby tajemného, ale co hůře irelevantního. Dost věcí tam nedává smysl a co je na tom nejhorší, i když dojde k nějakému vyvrcholení, tak vlastně se stejně nějaké otázky nezodpoví. Navíc to vyvrcholení není ani moc vyvrcholením. Plus k tomu, když půlka poslední epizody už je spíše šťastný dojezd, který ani není moc šťastný a ani moc logický. Co si budeme, první série nebyla ani moc o tom, že by dokázala překvapit. Ale dokázala vyděsit. Dokázala mít dokonale vystavěné charaktery, kterých bylo hodně, ale každý měl svoje místo. Dokázala mít naprosto špičkové zpracování a nezaměnitelnou atmosféru. Druhá série ve výsledku nemá ani jedno z toho. Pamatuji si, že první série byla zábava, ale vskutku jsem ji docenil až na podruhé. Zde druhá série nebyla ani moc velká zábava. Někdy to spíš byl náznak lobotomie. Plus k tomu, kdy je v celku divné, že když už máme stejné herce, kteří původně byli skvělý, tak teď dělají to, co dělají. Ať už je to strašně neautentická Pedretti a nebo charismatický Jackson-Cohen, který ale z nějakého důvodu jede nějaký skotsko-švédský přízvuk. Což už je to nejmenší. Co dodat? Čekání na druhou sérii bylo výživní, ale její realizace se tomu skoro vůbec nepřibližuje. Spíše vůbec ne. A je to jenom další úkaz letošního roku a jeho přesně reprezentace. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (20)

  • Když řekne Peter (Oliver Jackson-Cohen) Rebecce (Tahirah Sharif), že si musí vyzkoušet kožich na holou kuži, tak ta už ho má oblečený. V následujícím střihu si ho ale teprve obléká. (Duoscop)
  • Když Peter (Oliver Jackson-Cohen) v bytě mluví se svou matkou, tak má na stěně pověšené dvě vlaječky. V posledním záběru na ně je ale jedna pověšená křivě. (Duoscop)
  • Když odnáší žena z rybníka Floru (Amelie Bea Smith), tak jsou v jednom záběru obě po ramena ve vodě. V dalším jsou ve vodě ale jen po pás. (Duoscop)

Související novinky

Hororový tvůrce Mike Flanagan opouští Netflix

Hororový tvůrce Mike Flanagan opouští Netflix

03.12.2022

Po hitech se seriálem The Haunting of Hill House a The Haunting of Bly Manor a taky kriticky úspěšné Půlnoční mši přišlo od hororového mistra Mikea Flanagana maličko zklamání v podobě na teenagery… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Jak to vypadá s pokračováním The Haunting?

Jak to vypadá s pokračováním The Haunting?

23.12.2020

Hororová série The Haunting - Dům na kopci v roce 2018 sklidila velmi nadšené reakce a stala se jedním z velkých seriálových hitů streamovací služby Netflix. Na tento úspěch letos její tvůrce Mike… (více)

Reklama

Reklama