Reklama

Reklama

The Haunting - Záhadné sídlo Bly

(série)
  • USA The Haunting of Bly Manor
Trailer 2
USA, 2020, 8 h 19 min (Minutáž: 46–66 min)

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Když je někdo mrtvý, ještě to neznamená, že už tu není. Gotický romantický příběh od tvůrce seriálu Dům na kopci, ve kterém chůva padá do propasti děsivých tajemství. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (205)

kajas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Očekávání po brilantní první sérii bylo logicky vysoké a samozřejmě musím přiznat, že nebylo naplněno. Hororová stránka je totiž velmi upozaděna, protože jak se v závěrečné epizodě dozvíte od vypravěčky, nejedná se o "ghost story", ale o "love story". A tak jsem si u posledního dílu parádně pobrečela. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nečekejte žádné laciné lekačky, přeřvanou hudbu nebo zohavená monstra. Tento seriál nejlépe vystihuje slovo "poetický". Že to zní nudně? Ale vůbec ne. Příběh hezky plyne, zápletka se rozplétá poměrně pomalu (ale díky tomu se stihnete do postav vžít a zamilovat si je). Podobně totiž jako u Hill House, i tady je krásná atmosféra záhady a tajemno. Rozhodně ale nehodlám srovnávat, poněvadž první série s toutou nemá obsolutně nic společného, co se děje a zápletky týče. Příběh Bly Manor má pomalejší rozjezd, což v tomto případě není vůbec na škodu. Nicméně později atmosféra houstne a věci se dají do pohybu. Naštěstí ne všechny záhady zůstávají až do konce a jsou odhalovány průběžně, což je vždy dobré pro rozvoj postav a velice obohacující k pochopení. Postavy byly skvělé. Malý Miles i jeho sestra Flora, odvedli opravdu obdivuhodný výkon na tak malé děti. Ono vlastně celé to osazenstvo pracovníků Bly Manor bylo skvělé. Zahradnice Jamie mi byla asi nejsympatičtější a Hannah s Owenem si nadobro získali moje srdce. U finále jsem opět posmrkala spoustu kapesníků, to zkrátka umí jen Flanagan. Kvalitou rozhodně lepší než American Horror Story, ale podobný formát tomu svědčí. Je to krásně pochmurný seriál. - "We lay my love and I, beneath the weeping willow. But now alone I lie, and weep beside the tree. Singing Oh Willow Waly, by the tree that weeps with me till my lover return to me..." ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem rád, že druhá řada nepokračuje v první a že přichází s novým příběhem, s novým sídlem a také s novou atmosférou, která tentokrát není tak stoprocentně hororová a duchařská, ale zároveň není o nic méně záhadná nebo napínavá. Skvělé postavy, skvělý scénář, který postupně odhaluje vše potřebné, a jistá režie (případně dohled nad režií) Mika Flanagana, který si se záhadnem všeho druhu obdivuhodně tyká. ()

ungbaru 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky, vypravěčsky a za mě tedy i příběhově skvělé dílo. To, že tato řada byla méně hororová a strašidelná než ta první mi jako nedostatek nepřijde, ba naopak mi to v kontextu s celkovou atmosférou příběhu přijde skvěle vybalancované a líbí se mi i více. Flanagan se asi konečně našel a prostě jede bomby! ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Hm... Rozjelo se to obstojně, a pak to slo do haje. Strašení prakticky zadny, zato hromada kecu. Romantika mi v hororu nevadi, ale tady se 90% casu neřeší nic jinyho, nez osudova laska toho a toho, cim osudovejsi, tim lepsi, coz mi šílene lezlo krkem. Kdykoliv se na obrazovce objevil titulek “somber piano music,” mela jsem chut zabíjet nebo to aspon pretocit, a ze to směrem ke konci fakt nabírá obrátky. Ty kecy myslim, nikoliv napeti nebo strasidelnost. Spoustu hercu, kteří me v prvni sérii bavili, jsem tady nemohla vystat, neboť nebetycne přehrávali. Nejhůř asi Henry Thomas, jak se s takovym projevem mohl stát hercem nebo co si slehl nechapu. Viktoria Pedretti zacala dobre, byla ale cim dal vic hystericka, a jestli neco fakt nesnasim, tak to jsou tyhle “hrdinky” věčně s hysterakem na pochodu, ten jeji vyraz davici se kozy byl k uzoufani, ke konci uz tak i chodila, bleee. Ostatni docela zajímavý postavy zabil jejich nulovy vývoj. Nejvic se mi libila T’Nia Miller, ac i jeji pribeh skončil nudne jako vsechny ostatni. Jako celek to moc pohromadě nedrží, chybi silnější mytologie, nejaky spojující prvek, ktery by tem roztristenym pribehum dával rad, jako byl Hill House v prvni radě, navic melodrama prebiji kazdy pokus o tajemno. Posledni epizoda je nuda uz fakt k posrani, naprosto antiklimaticky vyústění. Taky ty divny anglicky a vselijaky přízvuky trhají usi. Aspon ze ty decky herci (obzvlast holcicka) byli v pohode, mit tam jeste otravny deti, to by byl teda konec. Takze za me mezi 3-2 hvezdama, znovu koukat urcite ne, mohlo by se to taky jmenovat Ordinace v růžové zahrade - dnes s duchy. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (20)

  • Když řekne Peter (Oliver Jackson-Cohen) Rebecce (Tahirah Sharif), že si musí vyzkoušet kožich na holou kuži, tak ta už ho má oblečený. V následujícím střihu si ho ale teprve obléká. (Duoscop)
  • Na začátku epizody hraje píseň „Tainted Love“ od Soft Cell. (Duoscop)

Související novinky

Hororový tvůrce Mike Flanagan opouští Netflix

Hororový tvůrce Mike Flanagan opouští Netflix

03.12.2022

Po hitech se seriálem The Haunting of Hill House a The Haunting of Bly Manor a taky kriticky úspěšné Půlnoční mši přišlo od hororového mistra Mikea Flanagana maličko zklamání v podobě na teenagery… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Jak to vypadá s pokračováním The Haunting?

Jak to vypadá s pokračováním The Haunting?

23.12.2020

Hororová série The Haunting - Dům na kopci v roce 2018 sklidila velmi nadšené reakce a stala se jedním z velkých seriálových hitů streamovací služby Netflix. Na tento úspěch letos její tvůrce Mike… (více)

Reklama

Reklama