Reklama

Reklama

1983

(seriál)
Trailer
Polsko, 2018, 7 h 32 min (Minutáž: 50–63 min)

Tvůrci:

Joshua Long

Scénář:

Joshua Long

Hrají:

Michalina Olszańska, Zofia Wichłacz, Robert Więckiewicz, Andrzej Chyra, Agnieszka Żulewska, Helena Sujecka, Maciej Musiał, Edyta Olszówka, Ewa Błaszczyk (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Naivní student práv a životem ostřílený detektiv přicházejí na kloub konspiraci, která Polsko tyranizovala po celé dekády. Thriller z alternativní historie. (Netflix)

Recenze uživatele FIAT 500 k tomuto seriálu (1)

1983 (2018) 

Tak po dokončení celého seriálu dávám čtyři oriony, protože mne to bavilo. Snad bude druhá série. Logické přešlapy tam jsou - Varšava má mrakodrapy, Poláci prakticky vymyslí dotykový mobil, ale jezdí auty maximálně z konce 90. let (tu a tam se tam mihne moderní prototyp elektrické Syreny). Pokud ale tuhle "logiku" nechám být, pak je 1983 hodně zajímavá utopistická vize toho, jak by mohl vypadat moderní stát pod nadvládou Strany a s jinak v seriálech příliš neakcentovanou vietnamskou menšinou. Bavilo mne to, i když je to hodně zamotané a místy nepřehledné (vynechal bych linii prodeje zbraní a agentku Mosadu). Kajtek dobře zahraný, Effy démonická a komisař správně mrzutý. Snad tedy bude i druhá série, k níž si závěr hodně okatě otevřel (ale vlastně i zavřel) dveře... ()

Reklama

Reklama