Reklama

Reklama

Zlomek sekundy

Trailer

Obsahy(1)

Roku 2008 je vlivem globálního oteplování Londýn zatopen a skleníkový efekt změnil den v takřka nekonečnou noc. V takto ponurém prostředí se ovšem objevuje ještě jeden problém: záhadný zabiják, který vraždí s nevídanou bestialitou - vytrhává lidem srdce. Případ vyšetřuje detektiv Harley Stone (Rutger Hauer), drsný policista, jehož metody často dohání jeho nadřízené k šílenství. Proto je mu nedobrovolně přidělen parťák slušňák Dick Durkin (Neil Duncan), pro kterého jsou naopak předpisy svaté. Vzájemné neshody budou muset ovšem odložit, protože rozhodující střet s bestií se nezadržitelně blíží. (Anthony)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Tak toto ma kedysi sklamalo a dnes zasa nadchlo. Rutger hauer alias detektív Stone je tu za neskutočného drsňáka a polovičného psychopata s Ozzyovskými okuliarmi čo sa živí len kávou a čokoládou a na všetko kašle. Má na to dôvod, záhadný zabiják čo vytrháva ľuďom srdcia sa vrátil a doháňa Stonea k šialenstvu. "Jediné čo o nom vieme určite je to že nie je vegetarián"! Stone s novým parťákom budú potrebovať kurva väčšie zbrane aby mali šancu. Zatopený špinavý Londýn budúcnosti ( že vraj rok 2008 he-he ) tvorí solídne depresívne kulisy k vyčíňaniu zubatého satanáša. Ten vyzerá ako Gigerov Votrelec krížený so zamestnancom sado-maso bordelu a o jeho pôvode splietajú vyšetrovatelia rôzne geneticko-astrologicko-černokńažnícke teórie, ale napokon je to aj tak všetko jedno a divák sa nedozvie čo bol zač. Ono je to možno tak lepšie, veď vieme že také polopatistické vysvetlenie môže byť pekne na chuja. Dobrá atmoška, drsná akcia, hlášky a fuckovanie - dohromady jedna z najlepších relikvií prvej polovice 90-tych rokov. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Film z mojej mladosti. Vtedy sa mi blúdenie po uliciach veľkomesta, temných uličkách a kanáloch v podaní R. Hauera a jeho snaha o dolapenie mäsožravého kriváka páčilo, opätovné pozretie po rokoch však neprinieslo rovnaký dojem. Skôr naopak, ale ako jednohubkový predkrm s miernym nádychom sci-fi hororu stačí. Navyše, celkový lepší dojem zachraňuje pár hlášok, ktoré aj po tak dlhej dobe nestratili nič zo svojho kúzla. 60/100 ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu je úplně a naprosto všechno přesně tak, jak čekáte. Úplně přesně. Ten film vás nemá prakticky čím překvapit. Všechno tam je, jak v podobných filmech být má. Přehnaná drsnost hlavního hrdiny, zdánlivá kancelářská uťáplost jeho nového parťáka, sprchová scéna hrdinovy přítelkyně (palec nahoru, Kim), hlášky. V podstatě ten film není vůbec nic jiného, než neoriginální, přes kopírák braný akčně horrorový sci-fi kýč. Otázkou je, jestli to je dobře nebo špatně. Nebo jinak. Úplně tou nejhlavnější otázkou je, zda vám to bude vadit nebo ne. Vadilo mi to? Nějak zvlášť ne. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

V lehce postapokalyptickém Londýně (normální špinavé zapadlé uličky v Londýně, akorát je všude půl metru vody) umírají lidé brutálním způsobem rukama nevysvětlitelně nepolapitelného sériového vraha, a mezi oběti se zařadí i parťák drsného poldy Rutgera Hauera, takže na další hodinu a půl brakové zábavy je vystaráno - stane se z něj prvotřídní magor nadopovaný touhou po pomstě, doutníky a čokoládou, a v jeho neurvalé krasojízdě ho nezastaví ani typicky nasraný šéf, ani jeho nový Dušínovský parťák, ani jakkoli smysl dávající normální realita. Jak vezme do ruky obří rotační brokovnici, všem může být jasné jak to s tím srdce požírajícím hajzlem dopadne. Britové si tady natočili svého Dark Angela - jen mají toho sympaťáka Hauera místo hranatého Lundgrena, a jedou ještě o něco větší camp. Nadšení autorům nechybělo, no schopnosti už trochu ano, takže tenhle pokus o skloubení dost vážné hororové akce s až parodickou buddy movie nefunguje nijak zázračně. Ale jako blbé béčko je velice zábavný. 6/10 ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Když jsem to prvně uviděl, napadlo mě, že to bude příběh o kopii Arnolda Schwarzeneggera, kterej dostane novýho parťáka měkouše, budou bojovat proti zlu a než bude happy end, poznají, že ten druhej není tak špatnej. No a vono to takový bylo. Mě to hrozně připomínalo o čtyři roky starší film Amsterdamned, jen na konci je, spoiler, nelicencovanej vetřelec. No nebudeme si lhát, je to těžce neoriginální béčko. A nezachrání to ani fakt, že, ač je to film z budoucnosti, odehrává se v minulosti. Třeba to jednou bude sloužit jako dokument, takovej History channel to za 50 let veme. Vemena. Dále jsem se chtěl nejapnými vtipy pitvořit v hlavních postavách, ale pak jsem se namísto toho rozhodl vám popsat, jak je to strašně nudně natočený. To není film, kterej by jakkoliv plánovitě budoval atmosféru, jak v celém příběhu tak u jednotlivých scén. Teda on se snaží, ale v nejlepším je to nějaká ta retrospektiva, trochu podivná ale nikoliv příliš nápaditá hudební kulisa, drsný hlášky a explodující kulky plný plutonia nebo čeho. Jinak si nedovedu vysvětlit, že Harley Stone dvakrát vystřelí a zdemoluje půl bytu. V jedné z úvodních scén mě pobavila ta dívčina promenující se natřískaným nočním klubem v nějaký školní uniformě. Jo a hraje tam Kim Cattrall, známá už z Columba. Tady sice nemá špičatý uši ale ukáže kozy. Celkově fakt, že se polovinu filmu sprchovala, výsledku jen pomohl. Ale jinak to byla fakt kvalitní podívaná... ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama