Reklama

Reklama

Predátor

  • USA Predator (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger má jako major Dutch v Predátorovi vcelku rutinní úkol, vysvobodit několik amerických vojáků ze zajetí partyzánů uprostřed džungle. Nakonec se ale musí utkat s daleko tajemnějším a nebezpečnějším nepřítelem. On i jeho muži čelí děsivému mimozemšťanovi, který postaví americké hrdiny poprvé v životě před opravdový strach. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (1 506)

Fr 

všechny recenze uživatele

RETRO Potřebujeme ty nejlepší. Proto jsi tady…. Po letech jsem se vrátil do časů, kdy se s Predátorem ještě nerval Vetřelec, ale Arnold. A je to příjemné ohlédnutí. Spolu s Komandem bych to viděl na základ dobrého akčního filmu. Hustý ,,béčkový“ hlášky a Predátorův ohňostroj na závěr – P A R Á D A! P.S. dřív bych dal ****, dnes dávám 5. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Mala to byť rutinná akcia. Vyskočiť potichu v džungli, skalpovať nejakých tých partizánov a v pokoji odviezť do bezpečia papalášov z CIA. Že tu začína niečo mimozemské smrdieť si Dutch a jeho neortodoxná partička veteránov uvedomili až príliš neskoro. Na Schwarzeneggerových filmoch som vyrastal videl som asi trištvrte filmov a to aj tie, ktoré sa natáčali v rokoch keď som ešte ani nebol na svete. Tento film je jedným z jeho najlepších, v ktorých podal nezabudnuteľný výkon. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Poslys to vod tebe opravdu nebylo hezky Ventura flusne Weathersovi na botu a akce muze zacit! jeden z nejzasadnejsich Arnoldovych kousku kazdopadne ale nejlepsi urcite ne na genialitu Terminatora se to nechyta to rikam na rovinu ale i tak je to narez krome Arnolda tu dali tvurci dohromady to nejdrsnejsi komando v historii filmu co jsem kdy videl dalsi vec kterou je pak treba zminit je ta genialni hudba ktera sice jako soundtrack na poslouchani moc neni ale do filmu zapada naprosto luxusne a pomaha formovat opravdu hutnou atmosferu bohuzel u mne to Predetr projizdi tou druhou pulku ktera je neumerne natahovana zkratka o ctvrt hodiny kratsi delka a byla by to megapecka ale ten Arnolduv souboj z Predatorem je proste zbytecne dlouhej a rozvleklej takze resume je to urcite kult a po pravu ale nejlepsi Arnieho film to pro mne neni to v zadnym pripade ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Když může krvácet, může i umřít. Ja mám jasno. Po Terminatorovi je pre mňa Major Dutch druhá najlepšia postava akú Arnie hral. A určite nie len pre mňa. Jeden z mala sci-fi hororov, ktoré máju tu správnu atmosféru akú ma horor mať. A správnych zabijakov. Sympatické komando drsňákov proti vyše 2 metrovému neviditeľnému zabijackému monštru, ktoré číha na každom kroku (alebo na každou strome to už je na vás). Výborný vzhľad Predatora (Winston dizajn, Cameron klepetá), super prostredie dusnej džungle, fajnový scenár a dialogy (Si raněnej, vždyť vykrvácíš. Nemám čas krvácet.), dobrý vyber hercov (Schwarzenegger, Weathers, Ventura, Duke) geniálna hudba (Silvestri), atmosféra a réžia (McTiernan), to sú predovšetkým silné stránky Predatora, ktoré ho radia medzi klasiku v tomto žánri. Arnieho asi najťažší filmový protivník! Jeden s Top akčných sci-fi filmov (Aliens, Terminator), ktoré ja osobne milujem dodnes. Obľúbené soundtracky: Main Title, Jungle Trek, Goodbye,Predator Unmasked, Bad Idea, The Trap. Dillone! Ty parchante! Co je to s tebou? U CIA teď brousíš tužky? 100% - 5* ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní a dnes již zaslouženě legendární akčňák, jehož tvůrce dokázal z minima vytěžit maximum. To ovšem bylo v dobách, kdy měl McTiernan ještě formu a netočil nesmysly typu posledních několika výplodů. Predator obsahuje všechny atributy, které má správný akčňák mít. Drsné hlavní hrdiny, nemilosrdného zabijáka, strhující atmosféru, výtečně použitou drsnou přírodu, která za pomoci solidní práce s kamerou dost často nahání hrůzu i bez přímé přítomnosti lovce. A v neposlední řadě je zde i skvělý Arnold, který je drsnější než celý tábor teroristů dohromady. Milník, který se zařadil již velmi dávno mezi klasiku svého druhu. ()

Galerie (166)

Zajímavosti (174)

  • Když Dutch (Arnold Schwarzenegger) a jeho tým provedou útok na tábor partyzánů, stále zdánlivě hledají rukojmí, protože s jistotou vědí jen to, že jeden ze zajatců byl popraven (zastřelen ruským poradcem). Přesto napadnou tábor bezohledným způsobem a vyhazují do povětří celé budovy, aniž by se obtěžovali zkontrolovat, jestli rukojmí náhodou nejsou uvnitř. Teprve po přestřelce se Mac (Bill Duke) obtěžuje hledat muže, kteří by v táboře údajně měli být. (Jan.Kanak)
  • Studio dlouho váhalo, kterému režisérovi projekt svěřit. Arnold Schwarzenegger však nedlouho před natáčením zhlédl snímek Kočovníci smrti (1986) režírovaný Johnem McTiernanem, na jehož základě Johna doporučil. Svou volbu odůvodnil tím, že když McTiernan v tak levném filmu dokázal od první do poslední minuty udržet diváky v napětí, tak to zvládne i s filmem o rozpočtu desetkrát větším. Tato volba se nakonec ukázala jako trefa do černého. (ClintEastwood)
  • Predátora je možné bez maskování poprvé zahlédnout v čase 01:05:00. (hrumsrt)

Související novinky

Nový Predátor našel staronového režiséra

Nový Predátor našel staronového režiséra

10.02.2024

Když v létě roku 2022 dorazilo na streamovací služby Hulu a Disney+ akční sci-fi Predátor: Kořist v režii Dana Trachtenberga (Ulice Cloverfield 10), zaznamenal tento nejnovější příspěvek do… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

Reklama

Reklama