Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Navzdory prazvláštnímu rodinnému zákazu muziky se Miguel touží stát uznávaným hudebníkem jako je jeho idol, Ernesto de la Cruz. V touze dokázat svůj talent se Miguel souhrou neuvěřitelných okolností ocitne v překrásné a barevné Říši mrtvých. Tam potká okouzlujícího šejdíře Hectora a společně se vypraví na strhující cestu odhalit skutečný příběh Miguelovy rodiny. (Falcon)

(více)

Recenze (789)

Womanizer 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh, překrásné písničky a neočekávaný plot-twist. Jeden z nejlepších filmů od Disney, který jsem viděl. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Coco by zasloužila minimálně pět nominací na Oscara, protože strčí do kapsy 99 procent hraných filmů - od scénáře a režie přes hudbu až po celovečerní film roku. Pánové z podlampičky, smekám. I pod Disneym vám to šlape. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Furt jsem si v průbehu filmu řikala, co na tom filmu je tak extra spešl, ale na konci jsem brečela. Family first. Někdy mě to rozčiluje, ale asi jak stárnu a víc si uvědomuju pomijivost věci a krátkost života, tím víc je mi bližší, že nejdůležitější je, jako stopu zanechám ve vzpomínkách lidí mi blízkých. Pixar opravdu nedělá filmy pro děti, čím dál víc si myslim, že se snaží hlavně dospělým připomenout ty základní hodnoty, na které občas ve víru života zapomínáme. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

I když by si člověk myslel, že Pixar nedovede přijít s filmem, který ho zase dostane, opak je pravdou. V závěru už jsem si prostě nemohl pomoct a díval se na film přes slzy. Vizuálně krásné, día de los muertos je samo o sobě skvělou kuliso, ale v pixarovském podání je to nádhera pohledět. A do toho příběh, který je krásným silný, emotivní a prostě dobrý. Nádherný film! ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Netradiční mexické prostředí a skvělý příběh. Dojemné až na půdu, a tak neotřelé, že nemohu jinak, než dát plný počet. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Pixar vsadil na protitrumpovskou vlnu a multikulturní téma (ostatně jako všichni) a vyšlo to. Příběh je sice šablonovitý, no dočkáme se i nějakého toho překvapení a přehodnocení vztahu k hlavním figurám. Animace je jako vždy naprosto dokonalá, písničky pasující, dabing zdařilý. Emoce jsou ždímané na maximum a fungující. Je pravda, že Toy Story 3 a V hlavě mně připadalo dojemnější, ale to možná bylo momentální náladou. Pixar rozhodně trefil do černého (teda mexického) a já se už nemůžu dočkat dalších Úžasňákových, Toy Story a znovunabyté dokonalosti. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Hele, tohle je docela originální :-) A skvěle se u toho bavím, ba místy až dojímám. Čím to je? Skvěle, Pixare (opět, po delší době)! ()

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Na Coco jsem se moc těšil. Dle trailerů jsem čekal fajn zábavu. Ač jsem se občas náramně bavil tak jsem dostal zatraceně chytrý a silný příběh. Tohle musí dostat každého kdo má srdce na správném místě a uznává ty největší hodnoty jako jsou rodina. Tenhle animák boduje parádním scénářem, animací, nápady, ale i ty písničky stojí za to. Nepamatuji si kdy jsem viděl lepší animák a to jsem si i moc užil Zootropolis. Kdyby byla Top 5 za nej animáky tak Coco by tam nechyběl. Velká srdcovka! 10/10 ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

V jadre to je v podstate v prvom rade naplnenie klasickej pixarovskej šablóny o súdržnosti rodiny a o kráčaní za svojím snom, a s niekoľkými plot twistami, ale vo výsledku i Coco funguje vďaka kvalitnému scenáru a prekrásnej animácii na toľkých úrovniach až to vyráža dych a skrátka musí dostať všetky generácie. Plakal som. Pixar je inde. ()

Duotone28 

všechny recenze uživatele

Možno som trošku prestrelil, ale povedzme si pravdu, koľko animákov dnes chrlia štúdia, a na koľko z nich si po pozretí niekedy spomenieš:)?! Nazdar ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Coco je ďalší "skokan" v rebríčku TOP 300 na CSFD. Takých bolo veľa. Ale či aj po premiére na HBO, až ho tu ohodnotí 10000 ľudí, bude mať nad 80%, to si nie som istý. Animácia vysoko nadpriemerná, latino námet neopozeraný, ale dej ma oslovil výrazne menej, než som čakal, podľa tunajších ód. DODATOK 8. 9. 2018: Týždeň po premiére na HBO a 11.000 hodnoteniach to má stále 87% a je to 107. najlepší film. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

O téhle pixarovce (jako skoro o každé) se zase mluvilo skoro rok dopředu, a rozhodně právem. Šikovní kluci tentokrát přišli s neskutečně poutavým a originálním příběhem, který je doplněn sympatickými postavami, vkusnými písničkami a který je hlavně nositelem krásné myšlenky. Finále mě sice nerozplakalo, ale po cestě z kina jsem si zavzpomínala na blízké, které už v našem světě potkat nemůžu. Tím jsem určitě splnila záměr tvůrců :). Plnou palbu nedávám hlavně kvůli tomu, že bych prostřední část zkrátila klidně o deset minut a protože mi chyběla aspoň jedna scéna, ze které bych si vážně sedla na zadek (u "Na vlásku" to bylo vypouštění lampionů, u "Ledového království" stavba zámku). S čistým svědomím ale "Coco" doporučuji a těším se, až si dám repete v originálním znění (i když český dabing je velmi dobrý, aspoň u animáků jim to pořád šlape). ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Nevzpomínám si, kdy jsem viděla kouzelnější animák, a možná i film vůbec. Coco dojímá, ale i baví, nenudí ani minutu, oplývá skvělou hudbou, sympatickými postavami a hlavně úžasně vystavěným příběhem, který působí tak dospělácky, a přitom věřím, že si ho užijí i děti. Jedna z nejlepších pixarovek. ()

PP66 

všechny recenze uživatele

Krásnej animák o síle lásky a poslání na pozadí mexického Svátku Mrtvých. Hra barev, hudby a emocí ve svižném mariachi tempu. ()

major.warren 

všechny recenze uživatele

Ať zpívá! Coco je hudební dílo plné barev. Nádherný příběh. Ne že by snad po filmařské stránce dohnal skvosty Pixaru Ratatouille či Vzhůru do oblak, zřejmě nepřekoná ani epické V hlavě, nicméně řemeslné kvality rozhodně má a používá je se vší hravostí. Půvabný příběh malého Miguela, který sní o hudbě a vidí svůj velký vzor v největším hudebníkovi Mexika, Ernestu de la Cruz, je neskutečně silný. Miguel chce být jako de la Cruz, což jeho rodina zavrhává, záhy se všek Miguel dostává do světa mrtvých, kde ve společnosti šejdíře Hectora svého dávného předka a vzor hledá. Touha po hudbě se ovšem změní v nadčasové pátrání po čemsi úplně jiném. Ano, možná je příběh trochu předvídatelný, ovšem zvraty se skutečně dostaví. Hudba je skvělá. Nejen samotné písně (krásné i v dabingu), ale i soundtrack od Michaela Giacchina. Coco je film, který moc chyb nemá. A za absolutně vynikající závěrečnou scénu s prababičkou, jež působí jako vystřižená z jiného mexického filmu, loňské Romy, si Coco zaslouží minimálně krásných 80%. ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Tento film by se dal ohodnotit jedním, tedy vlastně dvěma slovy. „Zcela perfektní“. Dovolím si říct, že se zde jedná o jeden z nejlepších animovaných filmů za poslední dobu. Pro mě opravdu zážitek. Nádherná mexická atmosféra, která Vás přímo vtáhne do děje. Nemám nic, co bych mohla této pohádce vytknout. Velice mě zaujalo, jak byl děj propracovaný, i skrz španělský svátek a znázornění jak důležitá je vlastně rodina.. ()

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

Reklama

Reklama