Reklama

Reklama

Černobyl

(seriál)
  • USA Chernobyl
Trailer
USA / Velká Británie, 2019, 5 h 11 min (Minutáž: 59–65 min)

VOD (1)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Černobyl, pětidílná minisérie z koprodukce společností HBO a Sky, rekonstruuje příběh o jaderné havárii z roku 1986, jedné z nejhorších katastrof v historii způsobených člověkem, a o obětech, které byly učiněny pro záchranu Evropy před nepředstavitelnou pohromou. Dne 26. dubna 1986 otřásla jadernou elektrárnou v Černobylu na Ukrajině mohutná exploze, která uvolnila nebezpečné radioaktivní látky nejen na ukrajinském, běloruském a ruském území tehdejšího Sovětského svazu, ale také do oblastí Skandinávie a západní Evropy. Jared Harris ztvárňuje Valerije Legasova, předního sovětského jaderného fyzika, který vedl vyšetřování tragické události. Stellan Skarsgård hraje sovětského místopředsedu vlády Borise Ščerbinu, kterého Kreml pověřil vedením vládní komise zjišťující okolnosti havárie. Emily Watsonová představuje jadernou fyzičku Ulanu Khomyukovou, která chce odhalit tajemství kolem černobylského neštěstí. (HBO Europe)

(více)

Diskuze

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

 koukám že seriál i přes nevoli Ruských potemníků, je velice úspěšný. 

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Hoonza

Tak oni to tam musí dáti. Ty neskutečné nervy apod.před tím výbuchem,bez toho by to nebyla série o Černobylu. Dál to byla taky pěkná thrillerovka,ale ty hodiny před tím,to je drama,takových rozměrů,že by to neřekonal ani Shakespeare.

Hoonza

Hoonza (hodnocení, recenze)

Apollyon09

To, co se dělo v elektrárně před výbuchem, se bude rozebírat v díle, kde bude ukázané vyšetřování a soudní líčení (šlo to vidět hned v prvním teaseru)

na příspěvěk reagoval PKD, Apollyon09

Paulie88

Paulie88 (hodnocení, recenze)

rawu

Pro upřesnění je to hlavně v koprodukci s Britskou Sky , na což HBo rádo zapomíná a spíš bych řekl že v tom bude víc zakomponovaná HBO Europe, než ta její americká obnož, ale ve finále už je to asi jedno :P

Apollyon09

Apollyon09 (hodnocení, recenze)

Len škoda, že sme neboli priamo "pri tom" a do elektrárne sa presúvame až po následnej explózii. Rád by som videl, že tam tak dojebali, že reaktor, ktorý vybuchnúť nemal, vybuchol. Ale to bude zrejme materiál pre ďalšie epizódy. 

na příspěvěk reagoval VaHo, Hoonza, anglanek

SexySunshine

SexySunshine (hodnocení, recenze)

rawu

Tragédie se odehrála na Ukrajině a ne v Rusku. Putinovi a jeho Rusům se to moc nelíbilo, ale Ukrajina s tím asi nemá problém. :)

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

rawu

Pro příště doporučuji příspěvek promyslet než klikneš na odeslat. Raději nenapsat nic než takové kecy.

ZoidySVK

ZoidySVK (hodnocení, recenze)

Neviem jak čeština ale ruštinu/ukrajinštinu si ten serial naozaj pýta... Podobne ako trebars hry typu Metro či Stalker aj toto by bolo o triedu autentickejšie z domácim jazykom. Ale inak ten dabing je veľmi dobrý, vychytali tam pekne hlasy tých typických prefajčených a prepitých ruských oficírov. Za mna hned z prvej epizody 5 hviezdy 

TheWhiteWolf

TheWhiteWolf (hodnocení, recenze)

Paulie88

A to nemluvím o tom, jak kolikrát mění úplně dialogy a celkový význam. Chápu, že dabovat není snadné, ale raději bych nedělal než to dělat prostě takhle na hovno. Mě stačí kolikrát vidět české překlady u filmů a nestačím se divit, co někdy dokáže zplodit.

TheWhiteWolf

TheWhiteWolf (hodnocení, recenze)

Paulie88

Já třeba chápu jak to myslíš, ale češtinu za sebe určitě ne, protože jak to bývá zvykem, tak česky dabované filmy (většina) jsou bez emocí a tím pádem i s nulovým zážitkem.

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Paulie88

Jestli má nebo nemá blíže, na tom nezáleží. Stále to není ukrajinština. Takže když ti vadí angličtina kvůli tomu, že to bude vytrhávat ze zážitku, tak by vytrhávala stejnou měrou i čeština. 

Paulie88

Paulie88 (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

A proč ne? čeština má k ruštině / ukrajinštině mnohem blíž než angličtina , nebo snad ne? Když jsem byl před pár lety právě v Černobylu , tak v Kyjevě a všude na Ukrajině (jelikož tam anglicky prakticky nikdo neumí) jsme se dorozumívali takovou lámavou kombinací našich jazyků a taky pohyby těla :D a úplně na pohodu :D

na příspěvěk reagoval TheDarKnig, Yoshitsune, TheWhiteWolf, TheWhiteWolf

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

wow to je úžasné, když si vezmete v potaz, že tam mají jenom jeden pár bot. 

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

ten Českej dabing když si to člověk veme je mnohem autentický než nějaká Engliš

Hm, vskutku zajímavý názor :D

na příspěvěk reagoval Paulie88

Paulie88

Paulie88 (hodnocení, recenze)

Jediná možnost pro autenticitu je, počkat až si to rusi / ukrajinci nadabují, bohužel ofiko na HBO to těžko bude což je škoda, ale i ten Českej dabing když si to člověk veme je mnohem autentický než nějaká Engliš

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

TheWhiteWolf

No,ono taky,když to chceš nutně viděti,nemáš ani jinou možnost.;-) Teď jsem se díval několikráte na ten kulervoucí trailer,a nemám s tou anglinou,problém,což i mě trochu překvapuje,neb i já jsem na tyto věci obvykle pedant. Skarsgard a Harris jsou u mě sázka na jistotu,ti budou neskuteční.

Související novinky

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

06.03.2024

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) má v posledních letech poměrně turbulentní období. Po soudních tahanicích se svou bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman a ztracené království), z… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Leden plný seriálů

Leden plný seriálů

04.01.2023

Nový rok znamená samozřejmě taky nálož nových seriálů a hned v lednu začneme zjevně zostra. Hollywood totiž odmítá zpomalit, a tak nás už zkraje roku čekají jedny z nejvýraznějších počinů… (více)

Reklama

Reklama