Reklama

Reklama

Černobyl

(seriál)
  • USA Chernobyl
Trailer
USA / Velká Británie, 2019, 5 h 11 min (Minutáž: 59–65 min)

VOD (1)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Černobyl, pětidílná minisérie z koprodukce společností HBO a Sky, rekonstruuje příběh o jaderné havárii z roku 1986, jedné z nejhorších katastrof v historii způsobených člověkem, a o obětech, které byly učiněny pro záchranu Evropy před nepředstavitelnou pohromou. Dne 26. dubna 1986 otřásla jadernou elektrárnou v Černobylu na Ukrajině mohutná exploze, která uvolnila nebezpečné radioaktivní látky nejen na ukrajinském, běloruském a ruském území tehdejšího Sovětského svazu, ale také do oblastí Skandinávie a západní Evropy. Jared Harris ztvárňuje Valerije Legasova, předního sovětského jaderného fyzika, který vedl vyšetřování tragické události. Stellan Skarsgård hraje sovětského místopředsedu vlády Borise Ščerbinu, kterého Kreml pověřil vedením vládní komise zjišťující okolnosti havárie. Emily Watsonová představuje jadernou fyzičku Ulanu Khomyukovou, která chce odhalit tajemství kolem černobylského neštěstí. (HBO Europe)

(více)

Diskuze

Uživatel Yoshitsune smazal svůj příspěvek.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

ezop1012

ano klidně budu diskutovat o "důkazu" a i o dalších věcech, ale budu diskutovat s tím, s kým já chci diskutovat. A na trolla platí jenom další troll, ale který nestojí na jeho straně. To je jako když se Darth Vader obrátil, proti Darth Sidiousovi. 

na příspěvěk reagoval ezop1012

Gladiator15

Gladiator15 (hodnocení, recenze)

ezop1012

Ano, pretože keď ti povie niekto že meleš hovna, tak je hneď americký riťolez. Takéto jednoduché, čiernobiele a tribalistické zmýšľanie, môže mať len primitív ako ty. Narozdiel od teba, tu sú ľudia s kritickým myslením a neveria tomu, čomu veriť chcú, ale posudzujú informácie na základe nejakých pravidiel, ktoré ty vôbec neovládaš. Nehovoriac o tých mrakoch argumentačných faulov, ktoré si sem dal. Čo tiež svedčí o tvojich úbohých kognitívnych schopnostiach logicky myslieť. 

na příspěvěk reagoval ezop1012

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

ezop1012

to že sem ti neodpověděl, neznamená  že by mi došli argumenty, ale protože sem tě nepovažoval za důležitého, takže sem už na tebe nereagoval. Ale to že si na mně opět reagoval a vyložil sis moji ignoraci, po svém, mě donutilo tedy reagovat na tebe, byť se mi moc nechtělo. 

na příspěvěk reagoval ezop1012

ezop1012

ezop1012 (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

rusky trol ti radi, dostuduj si dalsie veci a nebran sa aj informaciam z ruskych zdrojov (pre mna nepochopitelne, ved ak chcem zistit nieco o slovensku, tak predsa nebudem informacie hladat vo finsku, ci? a nechod sem s propagandov alebo ze sa nieco taji zamlcuje prekruca klame, lebo toto robi kazda strana), ved ty propagandu a klamstvo spoznas hned, tak do toho.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

ezop1012

ezop1012 (hodnocení, recenze)

kajmik01

daj si ale otazku, ak by to tak bolo ze bola za tym umyselna sabotaz, kto by tomu uveril? len by sa zo zssr vsetci smiali. niekedy povedat pravdu sa proste nehodi, ale tymto netvrdim ze to tak bolo

kajmik01

kajmik01 (hodnocení, recenze)

Těm co neviděli opravdu doporučuji shlédnout, určitě nebudou litovat času.

Mě osobně jen trochu neselda část 4. dílu s vybíjením zvířat, která si trochu vypomáhala hraním na city s psí rodinkou, naopak třeba soud a zjednodušené popsání příčin nehody byly skvělé. Jinak se jde ještě přít o některé věci napsané na konci 5. dílu, ale tam zase jde o to, kterého autora citovali, protože počet přímých úmrtí i důsledků se dost liší autor od autora, stejně jako údaje Ruska, Běloruska a Ukrajiny. Tady najít úplně přesné počty asi nejde...
Mě Černobyl fascinoval už dřív, takže mám načteno a nakoukáno, už jsem tady předtím doporučoval dokumenty, kde jsou i výpovědi ruských představitelů a lidí co to přežili:

https://www.csfd.cz/film/283702-bitva-o-cernobyl/prehled/

https://www.csfd.cz/film/230050-cernobyl-nulta-hodina/komentare/

https://www.databazeknih.cz/knihy/modlitba-za-cernobyl-kronika-budoucnosti-324683?c=all

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

Dufam, ze behom serialu aspon raz zaznie hlaska: americke komponenty, ruske komponenty, vsechno z Taiwanu.

kajmik01

kajmik01 (hodnocení, recenze)

ezop1012

Ale oficiální dokumenty z dob CCCP taky neuvádějí nic o agentovi CIA:

http://www.narowlja.narod.ru/chernobil.files/prodolg.htm

Stejně jako výpovědi Legasova ve Vídni, nebo Gorbačova, který na celou akci po výbuchu kvůli nedostatku informací nasadil KGB. Jediné podobné informace, že výbuch byl buď přímo ve 4. bloku způsoben výbušným systémem nebo díky zásahu z družice (ještě je teorie lokálního zemětřesení), jsou občas lehce zmíněny na pár řádcích, jako třeba ruská wiki v sekci alternativní verze. Ono alternativní verze existují ke spoustě událostí a to i u nás, ale je otázka, jestli některá z nich může být pravdivá.Pokud by tehdy byl jen stín podezření na sabotáž, tak by z toho šel vytřískat kapitál, plusové boby pro socialistický systém a obří balík peněz, které takhle platil CCCP.

A pokud v zemi jako CCCP byla komisemi a soudy potvrzena jedna verze události, bez svalování viny na Západ, tak bude pravděpodobně pravdivá.Tímto uzavírám debatu o alternativních verzích události.

na příspěvěk reagoval ezop1012

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Taky se k tomu snad časem dokopu. Snad to bude mít vyšší výpovědní hodnotu než Kursk...

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

ezop1012

ezop1012 (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

zase pises len frazy a nepodal si ziadny dokaz. ten pribeh co davala hbo je rovnako uveritelny ako keby tam v tom pribehu bol agent cia, ktory zapricini havariu. a nehovor ze americanov toto nemohlo minimalne napadnut, zssr bol nepriatel teraz rusko je nepriatel, usa nemaju priatelov maju len vazalov. takze, vyhodit jadrovu elektraren na uzemi nepriatela a tiez nezabudaj ze sam gorbaty povedal ze cernobyl vyrazne prispel k padu zssr.

na příspěvěk reagoval kajmik01

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

třeba takový Lumík, neni to larva, neni to motýl a nepáchá sebevraždu.

 

Takže to že to je larva, že je to motýl a že páchá sebevraždu, to je tak očividná lež, tak okatě debilní lež jakou svět jen tak neviděl. 

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Ale musí m uznat, ta banda primitivních prokremelskych trotlů se snaží seč může, aby hodnocení spadlo. A aby na ně diskuze nezapomněla stejně jako na ně zapomněla historie.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

ezop1012

důkaz je něco, co má někoho usvědčit ze zločinu, v tomhle případě ze zločinu proti lidskosti. Důkaz má být nezpochybnitelný a nevyvratitelný, důkaz neni jen tak něco, co se dá smést ze stolu, lží, překrucováním a tím že dotyčný oponent bude chovat jako naprostý a totální idiot. 

na příspěvěk reagoval ezop1012

Související novinky

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

Vrátí se Johnny Depp jako Jack Sparrow?

06.03.2024

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) má v posledních letech poměrně turbulentní období. Po soudních tahanicích se svou bývalou partnerkou Amber Heard (Aquaman a ztracené království), z… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Leden plný seriálů

Leden plný seriálů

04.01.2023

Nový rok znamená samozřejmě taky nálož nových seriálů a hned v lednu začneme zjevně zostra. Hollywood totiž odmítá zpomalit, a tak nás už zkraje roku čekají jedny z nejvýraznějších počinů… (více)

Reklama

Reklama