Reklama

Reklama

Kletba Blair Witch

(TV film)
  • Česko Záhada čarodějnice z Blair (více)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Horor / Mysteriózní
USA, 1999, 44 min

Obsahy(1)

Dokumentárny film Kliatba Blairskej čarodejnice podáva podrobné informácie o vzniku legendy a popisuje záhadné udalosti s ňou spojené. K prípadu sa vyjadria odborníci, policajti či obyčajní obyvatelia mestečka Burkittsville. Uvidíte nepoužité filmové zábery, proces s Rustinom Parrom, dobové ilustrácie, či útržky zo spravodajstva, ktoré informuje o stratení študentov... (Avathar)

(více)

Recenze (28)

Knor 

všechny recenze uživatele

Naprosto geniální tah. Pro větší uvěřitelnost tvůrci natočili tento dokument, kterej je snad možná ještě strašidelnjší než samotný film. Výborná práce, kterou doporučuju shlédnout ještě před filmem. ()

doctorPAIN 

všechny recenze uživatele

Opravdu pěkně zpracovaný dokument o tomto filmu. Kdo plně nepochopil obsah (který se někomu může zdát tak trochu zamotaný), tak po shlédnutí tohoto díla mu bude vše dokonale jasné. Tento dokument si mě získal a mohu říci, že je to ten "nej" dokument, co jsem kdy spatřil. Vřele všem doporučuji... ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl kdysi, můj první takovýhle film a je to srdcovka. Rozhodně je to alma matter first person camera hororů :) Za mě 5* a SKÁLOPEVNĚ DOPORUČUJU ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, že doprovodný "autentický" dokument je povedenější než sám "nalezený" film. Samozřejmě to není o pocitu děsu, ale o pečlivém budování fikční mytologie, což je právě ten prvek, který na celém projektu oceňuji nejvíce. Formálně však dokument trpí všemi nedostatky podobných televisních děl - časté opakování již řečeného, nesouvislé přeskakování od jedné myšlenky ke druhé a nejvíce mne rozlaďují rozhovory s náhodnými účastníky, kteří nikdy nemají co říci. ()

Emperor1 

všechny recenze uživatele

Tento dokument jsem shlédnul mnoho let po filmu a jen dokazuje "autentičnost" celého projektu. Skvělá, do detailu propracovaná mystifikace a perfektní marketingový tah zároveň. ()

Baroque 

všechny recenze uživatele

dámy a páni, takto sa má robiť mystifikácia na najvyššej úrovni. tlieskam. i keď relic zábery neboli dokonalé a presvedčivé, tvorcovia urobili, čo mohli. a zadarilo sa. 9/10 ()

Reklama

Reklama