Reklama

Reklama

Paranormal Entity

  • USA Paranormal Entity

Hlavními postavami filmu natočeného v duchu úspěšné série Paranormal Activity jsou sourozenci (Samantha , Thomas) a jejich matka. Nedávno jim zemřel otec, a proto se jej pokusili kontaktovat. Po nějakém čase se v jejich domě začali dít neobvyklé věci... (TV Horor Film)

Recenze (112)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Já mám zatím „ to štěstí“, že jsem se P. Activity doteď statečně vyhýbal a tudíž nemůžu říci do jaké míry jej Shane Van Dyke okopíroval. To samé platí i o dalším filmu The Entity, se kterým je tento snímek „rovněž spojován“. Tudíž můžu v klidu hodnotit pouze to, co jsem měl možnost vidět zrovna nyní. No a moc velký dojem to tedy ve mně nezanechalo. Hororové kousky natočené přes ruční kameru nepatří mezi moje nejvyhledávanější a snad kromě REC se mi nelíbil žádný. Záhadu v Blair Witch považuji za jednu z největších blbostí co mám ve své sbírce a i přes nevoli spousty lidí, nepovažuji tento film za nic víc nežli odpad kolem kterého se nadělalo ve své době spousta humbuku pro nic. Podobně jako v P.A tvůrcům bohatě postačil jeden barák s několika místnostmi, skromným vybavením, vypůjčená kamera (kamery) a trojice amatérských herců, kteří „hráli“ za suché z nosu. Jako bonus si jednu z rolí střihl i sám režisér, který tak chtěl pouze ušetřit pár kaček a mrknout na kozy své filmové sestře pěkně zblízka. Hodinu a půl jsem byl „přinucen“ sledovat trojici dosti špatných herců, kteří se marně snažili hrát co možná nejpřirozeněji. Leč snaha to byla opravdu marná, stejně jako neustále se třepotající kamera. Ta nám měla vštípit pocit autentičnosti, ale mě spíš nehorázně srala. Když k tomu připočítám absenci jakékoliv atmosféry, o nějakém napětí nemůže být ani řeč (snad první hodinu se nic pořádného nedělo). Jediné co mě občas vytrhlo z polospánku, byl ustavičný řev Samanthy a bouchání dveří. Sorry ale tohle nevyděsí ani desetileté děcko. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

A tak si The Asylum řeklo - proč si nenatočit vlastní Paranormal Activity? No, není to špatné, opravdu jsem se občas bál a nejednou se lekl. Pro studio je typické, že doslova nekopíruje a je schopno se přiživit na z půlky cizím názvu, ale za to s originální zápletkou, které se většinou nedostává patřičné péče. Co mi zde vadilo, byly časté až příliš protahované dialogy, či příliš mnoho záběrů po tmě s nulovou dynamikou. Jinak ale opravdu fungující found footage hororovka. 55% ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Když se nějaký snímek dočká velikých diváckých ohlasů a fenomenálního finančního úspěchu, stanou se následující věci. A: Tvůrci okamžitě hlasitě hovoří o sequelu. B: Jiní filmaři k němu začnou svá budoucí díla přirovnávat a připodobňovat. C: Část fanoušků bude kvůli přehnaným očekáváním zklamána, další části se ten film zprotiví, neboť na něj odevšad budou muset poslouchat "zasvěcené" komentáře od nezasvěcených lidí. D: Společnost Asylum vydá v co nejkratší době na DVD nízkorozpočtovou kopírku co možná nejpodobnějšího názvu - to aby si ji v prodejně lidé spletli a ona se přiživila na cizím úspěchu. Paranormal Entity je samozřejmě produktem tohoto amorálního spolku a vznikla v reakci na vynikající Paranormal Activity (pro ty, kterým to snad nedošlo...). A jak je to s kvalitou samotného produktu? Bohužel ne tak špatně, abych mohl napsat, že je PE nudná sračka s PA absolutně neporovnatelná (jak bych si býval vzhledem k praktikám Asylumu přál). Přecijenom, nízkorozpočtová vykrádačka handycam duchařiny (v tomhle případě vlastně vysokorozpočtová...) nemůže nikdy působit tak směšně, jako působí kupříkladu za pár šupů pořízený katastrofický spektákl, v němž si to spolu rozdává armáda, chobotnice, žralok a Lorenzo Lamas. PE je strašlivě zahraný duchařský horor se spoustou nelogičností (tradiční problém tohoto typu hororů - kamera vždy v ruce, ať se děje, co se děje), ale že bych občas nepocítil záchvěv strachu, to říct nemůžu. Handycam na mě prostě funguje i v těchto mizerných podmínkách. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Asylácká vykrádačka Paranormal Activity, díky které lidi z téhle filmové župmy na chvilku vypadali jako skuteční lidi.Příběh klišé, herecké výkony bídne, efekty komické, lepší krev vyrábím pro natáčení i já.Jedna lekačka, předvídatelný závěr, kdyby to nebyla čistá zlodějina na Activitách, jednu bych přihodil, ale už sem to viděl 4x jinde a líp, takže kucí...fakt jen 20%. ()

chaometic 

všechny recenze uživatele

Začíná být trapné, když píšou podle skutečných událostí, autentická kamera... Paranormal activity, dá se říct, povedený, ale tento film byla blbost. Stejné lekačky, naprosto o ničem. Ztráta času, jak jsem jednou řekl, nemám rád moc duchařské filmy. Ve Paranormal entity, jsem viděl spíš, že ten film není reálný, ne ve své podstatě, ale v ději, který nám předložili. Slabé, vemi ducha slabé. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme je spomenutá postava Marona, démona zo starogermánskej mytológie, ktorý znásilňuje ženy počas spánku. V skutočnosti však Maron patrí do starogréckej mytológie a spomína sa len ako potomok boha Dionýza a ako kňaz boha Apolóna. (AxelWers)
  • Film má iba štyroch hercov. Sám režisér si zahral hlavnú úlohu kameramana Thomasa Finleyho. (BoredKid)
  • Film neobsahuje žádné titulky, ani na začátku ani na konci. (Cheeker)

Reklama

Reklama