Reklama

Reklama

Paranormal Activity: Next of Kin

Trailer 1

Skupina tří prátel se vydává do komunity amišů natočit dokument o jejich životě, ale po čase zjišťují, že celá jejich návštěva možná nebyla až tak obyčejná a že se zde děje něco daleko horšího, než v co doufali. (TheEvilTwin)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (108)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Partia kamarátov sa vydáva medzi amišov, aby tu nahrali dokument a aby zistili, čo sa stalo so ženou, ktorá ku komunite v minulosti patrila a je matkou autorky dokumentu. Zo začiatku vyzerá všetko príjemne, ale po pár dňoch sa situácia zmení a partia bude musieť bojovať o život. - Velmi príjemné prekvapenie. Po dlhej dobe je to horor, ktorý je plný energie, čiže je vidieť, že herci si natáčanie užívajú a nie sú tam len kvôli paychecku, ako to je u väčšiny hororov z posledných rokov. Herci sú taktiež sympatickí, prostredie velmi dobre vybrané, a taktiež sa na konci dočkáme niekolkých intenzívnych scén v podzemí (tu sa tvorcovia trošku inšpirovali hororom As Above, So Below, ale vôbec im to nemám za zlé), takže nevidím dôvod, prečo tomu nedať vysoké hodnotenie. Dokonca jeden z mála hororov, kde je používanie kamery aj v tých najdesivejších momentoch opodstatnené, takže silné štyri hviezdičky. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Zbytečnej film co se bezdůvodně přiživuje na značce která už je x let pasé, found footage forma nedává smysl a postavy jsou extrémně nesympatický, obzvlášť ty amišové to hráli jak ochotnický divadlo a hlavní "hrdinka" je naprostá kráva. Filmy s timhle námětem většinou toleruju ale tohle se fakt nedalo. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, okultistické témy ma v hororoch dokážu takmer vždy zaujať, aj keď nemusia byť spracované úplne prvotriedne. Prepojenie na sériu Paranormal Activity je, našťastie, minimálne a tvorcovia sa tentokrát odobrali smerom k folk hororu. Postupné odhaľovanie rituálov komunity odtrhnutej od sveta ma bavilo, scény v tajnej podzemnej miestnosti boli mrazivé a záver pomerne napínavý. Škoda len, že sa film dosť pomaly rozbiehal a miestami diváka veľmi otravoval ohranou a roztrasenou found footage kamerou. Slabšie 4*. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Docela fajnový tuctovější horůrek z netradičního prostředí a docela pěknými vedlejšími nápady, který ovšem krachuje hlavně na názvu, který si "vypůjčil" od dříve slavné, dnes již neslavné série Paranormal Activity. Amišská vesnička nepřipravila nic jiného než pěkně záhadný lokál, kde se dějí divné věci, jež je potřeba prozkoumat. Scéna s lezením do díry byla jedna z nejlepších. Kamera je sice FF, nicméně obraz je až nevšedně pěkný. Tradičně zběsilé finále v tomto typu hororu se tu objeví také, ale tam už kamera tak sofistikovaná není a dost tomu ubližuje střih. Celou dobu jsem věděla, že tomu dám tři, protože je to fakt takový ten exemplární případ osvěženého materiálu, který ale přesto díru do světa neudělá. Naštěstí jsou tu i sympatické postavy, což je další důvod, proč mě to neštvalo a nelitovala jsem stráveného času. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Dobrá, budu se snažit tvářit, že tam ty poslední scény nebyly, zohlednit v první řadě všechno ostatní a tak můžu v rámci žánru udělit spokojené 4 hvězdičky. Nejdřív se ale musím přiznat, že jsem žádný jiný film z horrorové série Paranormal Activity (na kterou název filmu odkazuje) neviděl a z řady tzv. found footage horrorů jsem měl dosud jedinou (a hodně špatnou) zkušenost v podobě přelomové Záhady Blair Witch. Takže jsem pouze mohl vnímat a ocenit, jak se Williamu Eubankovi podařilo natočit v rámci subžánru kousek tolik odlišný od onoho přeceňovaného kultu z roku 1999... kdežto Next of Kin se již nesnaží lacině podvést diváka, že by video materiál byl skutečně nalezený, záběry amatérské kamery se tu ve vhodných chvílích střídají s profesionálně pořízenými scenériemi a jednání postav (včetně dočasného pohození kamery ve vypjatých chvílích) má zde k uvěřitelnosti mnohem blíž. I zdánlivě výplňové scény postupně naleznou své opodstatnění v jistém prvku, např. když jeden z hrdinů ukazuje amišovskému klukovi, jak a proč lze přehrávat natočené video v spomaleném chodu a později při jedné ze zásadních scén se právě jeden takový záběr z točící kamery přesně z popsaného důvodu spomalí (...a já se tak konečně po delší době dočkal filmu, kde mě uměle spomalené záběry, které obvykle nesnáším, vůbec nenaštvaly a nebyly samoúčelné!). O to více vzhledem k těmto kladům zamrzí závěr, SPOILER ! kdy jsem jednak absolutně nepochopil, proč ti policajti během příchodu na místo činu taky pořizují video (a proč po předchozí černé obrazovce již tyhle záběry nebyly kdyžtak točené klasickým způsobem) + ještě víc pak zamrzí na závěr zvrat s jakýmsi vyvstalým démoném, který střílí a zabíjí očima (?) KONIEC SPOILERŮ, což celému filmu v posledních minutách nasadilo spíše punc frašky, až jsem zamýšlel udělit nižší hodnocení. Konec v doprovodu písničky Lorety Lynn naštěstí navrací osobitou a důstojnou atmosféru a nakonec slabší 4 hvězdičky dám, neboť po většinu času mi to připadalo hodně zdařilé a v rámci současných horrorů mě to dost potěšilo, jak výrazně nadprůměrně zpracovaným nápadem, tak zasazením do prostředí komunity Amišů (s níž jsem se minulý měsíc seznámil díky Weirovu Svědkovi) i celkovým průběhem, které nepostrádalo patřičné napětí. [75%] ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Film měl být původně nasazen do kin, ovšem pandemie covid-19 způsobila, že byl snímek vypuštěn na streamovací platformě Paramount+. (NiWi)
  • I přesto, že název filmu spojuje snímek se sérií Paranormal Activity, nemá s předchozími filmy dějově nic společného. (NiWi)

Reklama

Reklama