Reklama

Reklama

Projekt Černá Voda

(studentský film)
  • Slovensko Projekt Čierna Voda
Trailer

Obsahy(1)

Dvojice mladých filmařek se vydává do Orlickozáhorského pohraničí s cílem natočit unikátní dokument z území Černé Vody, kde jak zjišťují - v minulosti došlo za velmi podivných okolností k několika vraždám. Jejich pátrání po místním přízraku se tím rázem začne propojovat se zneklidňujícími skutečnostmi. (jiri.cesak)

Videa (2)

Trailer

Recenze (61)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Jak už je mnohokrát psáno Projekt černá voda ve FF stylu nepřinese nic nového. Přesto si snadno vybuduje dobrou atmosféru a vytvoří v divákovi napětí. Pak už jen stačí přiostřit a přidat nějakou tu lekačku. To se povedlo, protože minimálně třikrát jsem se pořádně lekl. Musím pochválit kameru, občasné záběry lesa a podobně. Herečky nebyly otravné, právě naopak, takže to je další věc, která občas vadí a tady je taky kladem. Na Český film se těch kladů najde spoustu, je to vůbec nejlepší Český horor a ta půl hodina stojí za to! Doporučuji všem hororovým fanouškům a zcela výjimečně osolím plným počtem hvězd .. 9/10 = 90% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Na tomto kraťasu se mi líbila ta okolní začáteční omáčka víc než celý hlavní děj dohromady. Super řemeslně odvedený vizuál Villmark hadr a barák jak z Kruhu mě nejdřív šíleně navnadily. Když ale na scénu přišly dvě studentky, kvalita šla dolů. Co se alespoň dialogů týče (ty stály fakt za hovno). Radši neříkat nic. Dalším smutným faktorem byla přílišná délka stopáže, protože v podstatě se dlouho nic neděje a graduje jen pětiminutové finále. Napětí bylo občas přítomné, ale lekačky zbytečně hlasité. Pro mě spíše průměr jako uznání, jinak žádný objev. ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Dve študentky sa vydávajú na český vidiek, aby zdokumentovali záznam o miestnej legende. Počas nočnej vychádzky sa ale stratia a zistia, že v lese je s nimi ešte niekto/niečo. - Tak za toto patrí tvorcom velká poklona. Found Footage hororov som už videl desiatky a toto patrí rozhodne k tým lepším. Najväčšie uznanie si definitívne zaslúžia zábery mimo kamery, ktorú držali dievčatá, hlavne parádne zábery na les. Parádne sedeli aj reakcie ludí z dediny, na ktorých bola pekne vidieť nervozita pred kamerou a tak to má byť, keďže neboli profesionálmi. Dievčatá pôsobia tiež reálne, žiadne prehnané reakcie alebo vreskot. Velmi sa mi páčilo, ako jedna z nich neustále používala slovo vole. Za slabšiu stránku považujem slabé audio, pretože niekedy fakt nebolo počuť, čo dievčatá hovoria. Celkovo urobil film parádny dojem. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Viděno v rámci Noci filmových nadějí. Herecký výkon byl naprosto otřesný a jen těžko uvěřitelný, kdy zejména u rozhovorů ve vesnici byla vidět nalinkovanost. A samozřejmě, nemluvě o až recitačním projevu hrdinek. Nicméně jedno výborné je a to atmosféra. Jen zase bohužel, inspirace Blair Witch projektem byla tak velká, až se to dá považovat za její kopii. Ale jak říkám, atmosféra hutná, sám jsem se držel opěradel jak šílený a očekával, kdy se leknu. A lekl jsem se. Na studentský kraťas tedy slušné. Jen bohužel, kdyby to nebylo místy jak přes kopírák... I když jaksi děsivější. 64% ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

Česák má rád BLAIR WITCH a je to cítiť. Ostatne úvodné rozhovory s obyvateľmi na to hneď patrične upozorňujú. Páčila sa mi technická stránka, kamera a zvuk. Rovnako bubák mal potenciál. Dojem mi kazili dosť nepresvedčivé herečky, až prílišná podobnosť s vyššie menovaným BW (dom v lese included!) a akási koncepčná neukotvenosť (prečo sú tam prestrihy na interview s jednou hrdinkou, keď film končí ako končí? Alebo to mal byť akýsi náznak, že to predsa len neskončilo tak, ako sa zdalo? Tak ako tak, nefunguje to). Základné remeslo má ale režisér v rukách, tak som zvedavý či predstaví aj niečo originálnejšie. Potenciál tu je. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (10)

  • Náklady filmu byly velmi malé, jak uvádí režisér filmu Jiří Česák, všehovšudy to byly asi 4 000 korun. (Allica)
  • Postava Wiktorie Orzeszkowé je fiktivní. Přesto se ale jedna záhada o lesním přízraku ženy v Orlickém Záhoří zmiňuje. (jiri.cesak)

Reklama

Reklama