Reklama

Reklama

M*A*S*H - Série 4

(série)
USA, (1975–1976), 10 h 25 min (Minutáž: 25 min)

Tvůrci:

Larry Gelbart

Předloha:

Richard Hooker (kniha)

Hudba:

Pete Rugolo

Hrají:

Alan Alda, Mike Farrell, Harry Morgan, Loretta Swit, Larry Linville, Gary Burghoff, Jamie Farr, William Christopher, Robert Karnes, Reid Cruickshanks (více)
(další profese)

Epizody(25)

Recenze (7)

mcvpn 

všechny recenze uživatele

Trapper a Henry boli jedny z mojich obľúbených postáv a dosť dlho som si zvykal na dve nové postavy, no nikdy to nebolo ono... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (80)

  • Plukovník Potter (Harry Morgan) vysvětluje Radarovi (Gary Burghoff) původ svého sedla a říká, že za 1. světové války mu bylo 15 let a lhal o svém věku. Avšak 1. světová válka začala v roce 1914. Pokud by se Potter účastnil války od začátku, musel by se narodit v roce 1899. Ale v tom případě by mu bylo v roce 1952, kdy se M*A*S*H odehrává, 53 let (plus 18 měsíců, kdy měl být u MASHe). Jenže v jednom z pozdějších dílů říká, že je mu 62 let. Pokud by Potter bojoval až na konci 1. světové války, tedy v roce 1918, musel se narodit v roce 1903, ale v tom případě by mu bylo v roce 1952 jen 49 let. Pokud by mu bylo skutečně 62 let, musel se narodit v roce 1890, ale v tom případě by mu bylo na začátku 1. světové války už 24 let. Takže jednoznačně chyba v seriálu, kdy příběh o „lhaní o věku“ v 1. světové válce nemůže být pravda ve vztahu ke skutečnému věku plukovníka Pottera. (pjotri)
  • Skladba, kterou otec Mulcahy (William Christopher) hraje na klavír, je „Bethena“ od amerického černošského hudebníka Scotta Joplina. Na rozdíl od naprosté většiny Joplinových skladeb je „Bethena“ valčík, nikoliv ragtime, který je považován za poslední mezistupeň mezi tradiční černošskou lidovou hudbou a jazzem. (sator)
  • Radar (Gary Burghoff) sděluje veliteli (Harry Morgan), že se dovolal k němu domů jen na záznamník. Za první komerční záznamník je považován Electronic Secretary z roku 1949, takže v době korejské války se jednalo o horkou novinku, kterou mělo jen pár lidí. Telefonní záznamník byl vytvořený vynálezcem Josephem Zimmermanem a obchodníkem Georgem W. Dannerem, kteří založili Electronic Secretary Industries ve Wisconsinu. (sator)

Reklama

Reklama