Reklama

Reklama

M*A*S*H - Série 4

(série)
USA, (1975–1976), 10 h 25 min (Minutáž: 25 min)

Tvůrci:

Larry Gelbart

Předloha:

Richard Hooker (kniha)

Hudba:

Pete Rugolo

Hrají:

Alan Alda, Mike Farrell, Harry Morgan, Loretta Swit, Larry Linville, Gary Burghoff, Jamie Farr, William Christopher, Robert Karnes, Reid Cruickshanks (více)
(další profese)

Epizody(25)

Recenze (7)

mcvpn 

všechny recenze uživatele

Trapper a Henry boli jedny z mojich obľúbených postáv a dosť dlho som si zvykal na dve nové postavy, no nikdy to nebolo ono... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (80)

  • Margaret (Loretta Swit) má ve stanu tranzistorové rádio. První komerčně vyráběné tranzistorové rádio bylo Regency TR-1, představené 18. října 1954, tedy rok po válce v Koreji. (sator)
  • Plukovník Potter (Harry Morgan) se chlubí medailí „Good Conduct Medal“. Medaile za dobré chování je jedním z nejstarších vojenských vyznamenání ozbrojených sil Spojených států. Varianta medaile za dobré chování amerického námořnictva byla založena v roce 1869, verze pro námořní pěchotu v roce 1896, verze pro pobřežní hlídku v roce 1923, verze pro armádu v roce 1941 a verze pro letectvo v roce 1963. Udělování medaile za dobré chování v letectvu bylo dočasně přerušeno od února 2006 do února 2009, poté bylo následně obnoveno. (sator)
  • Když skupina po průzkumu 50 m nastupuje do autobusu, napíše Hawkeye (Alan Alda) na špinavé okno "Kilroy" (pod B.J.). „Kilroy was here“ (v překladu „Kilroy byl zde“) je anglicky psaný projev, zpravidla doplněný kresbou, který se stal obzvláště populární mezi americkými vojáky během druhé světové války. (ArthasKarfa)

Reklama

Reklama