Reklama

Reklama

M*A*S*H - Série 5

(série)
USA, (1976–1977), 10 h 25 min (Minutáž: 25 min)

Tvůrci:

Larry Gelbart

Předloha:

Richard Hooker (kniha)

Hrají:

Alan Alda, Mike Farrell, Harry Morgan, Loretta Swit, Larry Linville, Gary Burghoff, Jamie Farr, William Christopher, Don Eitner, Barry Cahill, Jeff Maxwell (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(25)

Zajímavosti (50)

M*A*S*H (1972) (seriál)

  • Ve 121. díle Pooperační přijde do kempu voják a představí se jako seržant Attias (Zitto Kazann) z turecké brigády. Na sobě má však desátnickou uniformu. (HappySmile)

M*A*S*H - Margaretino zasnoubení (1976) (epizoda) (S05E03)

  • Když si na začátku epizody Frank (Larry Linville) myslí, že bude povýšen, je v českém dabingu řečeno, že bude povýšen na nadporučíka v záloze. V originálním znění však říká „lieutenant colonel“, což odpovídá hodnosti podplukovníka. (kaladze77)

M*A*S*H - Poručík Radar O'Reilly (1976) (epizoda) (S05E05)

  • V seriálu je Radar (Gary Burghoff) povýšen na hodnost "second lieutenant", což odpovídá doslovnému překladu podporučíka. Také to je vidět na jeho výložkách ve formě zlatého obdélníku, přičemž poručíci mají stříbrnou. V tomto tedy nastala chyba v českém dabingu. (kaladze77)

M*A*S*H - Poručík Radar O'Reilly (1976) (epizoda) (S05E05)

  • Potter (Harry Morgan) říká: „Skočil si z desátníka přes seržanta rovnou na poručíka.“ Vynechal ale hodnosti četař, rotný, rotmistr, nadrotmistr, praporčík, nadpraporčík, štábní praporčík, štábní praporčík. V americké armádě jsou to tyto hodnosti: Sergeant, Staff Sergeant, First Class Sergeant, Master Sergeant, First Sergeant, Sergeant Major, Command Sergeant Major, Sergeant Major of the Army. (sator)

M*A*S*H - Sestry (1976) (epizoda) (S05E06)

  • Margaret (Loretta Swit) je zabaven stan z důvodu izolace vojáka s nakažlivou nemocí, ale pozapomnělo se na to, že v MASH mají stan pro VIP návštěvy, který je prázdný. (sator)

M*A*S*H - Drahý Sigmunde (1976) (epizoda) (S05E08)

  • Plukovník Potter (Harry Morgan) čistí koni kopyta, když v tom Klinger (Jamie Farr) simuluje a na závěr padne na záda do slámy. Přitom je vidět balík slámy, což je nesmysl. Balíkovací stroj nemohl v Koreji v roce 1952 existovat, jelikož se tam pole orala voly. (pjotri)

M*A*S*H - Nezapomenutelné osobnosti (1977) (epizoda) (S05E15)

  • Když Hawkeye (Alan Alda) vypráví svou zábavnou anekdotu o veverce, říká, že když hledal odpověď na počet kostí lidské dlaně, správná odpověď byla 28. Ve skutečnosti je v lidské ruce 27 kostí. (sator)

M*A*S*H - Poslední běh (1977) (epizoda) (S05E18)

  • Seržant (Henry Brown) se po amputaci na doktory zlobí a Hawkeye (Alan Alda) říká, že ví, jak to funguje, než se s tím člověk vyrovná, ale jmenuje psychické pochody špatně a některé vynechá. Správně je to takto: popírání, hněv/agrese, smlouvání, deprese a smíření. (sator)

M*A*S*H - Dnes večer promítáme (1977) (epizoda) (S05E22)

  • Film se promítá na 16mm projektoru Singer, který byl vyroben v 60. letech. Ve skutečnosti byla armáda vybavena odolnými 16mm projektory Bell & Howell JAN (Joint Army/Navy). (sator)

Reklama

Reklama