Reklama

Reklama

Ranč U Zelené sedmy

(seriál)
  • Slovensko Ranč Pri zelenej sedme
všechny plakáty
TV spot 7
Komedie / Rodinný
Česko, (1998–2005), 18 h 49 min (Minutáž: 26–29 min)

Hrají:

Miroslav Noga, Milena Steinmasslová, Jana Štěpánková, Lubomír Kostelka, Marián Beník, Pavel Zedníček, Ivana Škarková, Patricie Pagáčová, Robert Jašków (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(42)

Obsahy(1)

Donedávna byli Kudrnovi rodina jako každá jiná. Žili ve městě, maminka (Milena Steinmasslová) optička, tatínek (Miro Noga) počítačový programátor, děti typické "oběti konzumní společnosti". Jediným disharmonickým bodem jejich životů bylo soužití se sarkastickou babičkou (Jana Štěpánková), upoutanou na kolečkové křeslo a nešetřící jízlivými poznámkami. Pak se to ale stalo - jistý notář jim telefonicky oznámil, že Kudrnův strýc Hubert (o kterém slyšeli poprvé) zemřel a odkázal jim statek. Maminka, nadšená zastánkyně zdravého života, to uvítala s nadšením, ostatní s rozpaky. Přesto se Kudrnovi na ranč přestěhovali a začala tím velká zemědělská sága, kdy se pošetilí městští lidé naivně pouštějí do sžití s přírodou. Nad některými nápady jejich nejbližší soused, starousedlík Jeřábek (Lubomír Kostelka), jen kroutí hlavou. (Česká televize)

(více)

Videa (17)

TV spot 7

Recenze (207)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +vtip, humor, cinická babička, rodinná atmosféra, scénář a hlavně Patrície Solaříková -no má to jen 3 řady a celkem 21 částí, což je málo, dokázal bych se dívat klidně na další tři řady, jo a proč byl potřeba ten český dabing, vysvětlí mi to někdo?/// První řadu ranče jsem už viděl kdysi hodně dávno a parádně jsem se u seriálu bavil. Další řady mi utekly a tak jsem celý seriál zhlédl až tento rok. První řada mě už tolik nebrala, jednak si ji dobře pamatuji a druhak mi přišla méně moderní. Na další dvě řady jsem byl hodně zvedavej, hlavně jak ty děcka vyrostou a seriál příjde s novými situacemi. Taky mě zajímalo jak se postavy budou vyvýjet dál. A jsem spokojen, každá část byla zajímavá a především hodně zábavná, škoda, že už seriál nemá pokračování./// Celkem 74%/// ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Velice zdařilý komediální seriál s mimořádně vtipným scénářem (Ivo Pelant) a sympatickým obsazením. Milena Steinmasslová a Miro Noga sice přece jen občas trochu ujedou a (zejména v první sérii) s dobrými úmysly mírně přehrávají,. zato Lubomír Kostelka je jako děda Jeřábek, vyjukaný z bláznivé městské rodiny, velmi dobrý a Jana Štěpánková jako trhlá babička naprosto geniální!!! Letos by se měla točit třetí řada. ()

Reklama

woody 

všechny recenze uživatele

Po Bylo nás pět určitě nejlepší porevoluční seriál.Jana Štěpánková jako ironická a prostořeká babička je naprosto geniální a nejlepší v seriálu.Scénář je taktéž výborný.Sice mě trošku zarazilo to přemístění děje v 2. sérii ale kvalitu to snížilo jen minimálně(ale bohužel přece jensnížilo)!Když se podívám co se dnes točí, tento seriál je potěšení pro každého, kdo se chce nenáročně(tím se myslí né trapně) pobavit.Uvidíme jak dopadne nová série ke které přistupuji spíše chladně.Ale opravdu nechápu zdejších zdejších 60%... ()

jack.hnut 

všechny recenze uživatele

Ranč U Zelené sedmy se letos dočkal již třetího série jejich dobrodružství. Kudrnovi nic neslevili ze své potrhlosti. Bohužel musím konstatovat, že se mi to už vůbec nelíbí. První dvě řady byly srandovní,vycházely hlavně z odlišného života na venkově a ve městě. Teď se jedná jen o vaření z vody s naprosto uhozenými zápletkami. Z původně milé maminky se stala regulérní otravná pipka, kterou bych nejraději umlátil fialkama. Seriál má však jednu silnou zbraň a to v podání Jany Štěpánkové hrající babičku.Je to typický rodinný seriál, ze kterého jsem byl kdysi opravdu nadšený. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápady sem tam okořeněný totální hovadinou nebo ujetostí a postupně to šlo všechno z kopce a kvalita i uvěřitelnost příběhu i postav klesala. Poslední řadu jsem už ani nedodívala, to bylo moc i na mě. Většina postav se stala karikaturou sebe samotný, ustál to jenom tatínek. Babička dostávala k uzoufání nudný repliky a přednášela je jako sarkatiský vtípky nejvyšší kvality, a přitom tyhle hlášky mohly bejt tak leda letního výprodeje. Z polohy "celkem uvěřitelnej příběh o měšťácích na vesnici" se seriál posunul až ke "absurdní příběh o měšťácích na vesnici." Děti hrály podle věku od nejstarších nejlepších (Elis, chvílema Štěpán) k nejmladším nejhorším (otřesnej prkennej neherec Matěj). Dávám body za nápad a hlavně originální a vtipnou první třetinu a pak taky za Nogu a Štěpánkovou. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (15)

  • Seriál existuje ve dvou formátech: s díly po 52 minutách a s díly po 26 minutách. Z hlediska prodejů je to velmi významný fakt, neboť s výjimkou Chorvatské televize všichni zahraniční vysílatelé nakoupili „krátkou“ verzi s půlhodinovými epizodami. [Zdroj: ceskatelevize.cz] (me116)
  • Hájovna se nachází v Ostrovci. Další natáčecí místa byla v Hořovicích, Cechovicích, Zbirohu, skiareálu Zadov. "Dům na prodej" v díle "Černý pátek na ranči" je Kouřimecká rybárna nedaleko Týřovic na Rakovnicku. Ta si "zahrála" taktéž ve filmu Smrt krásných srnců (1986). Statek z 1. série je statek za obcí Vysoké pole (tzv. Na Ryliskách) u cesty směrem k památníku Ploština. (M.B)

Reklama

Reklama