Reklama

Reklama

Ranč U Zelené sedmy

(seriál)
  • Slovensko Ranč Pri zelenej sedme
všechny plakáty
TV spot 3
Komedie / Rodinný
Česko, (1998–2005), 18 h 49 min (Minutáž: 26–29 min)

Hrají:

Miroslav Noga, Milena Steinmasslová, Jana Štěpánková, Lubomír Kostelka, Marián Beník, Pavel Zedníček, Ivana Škarková, Patricie Pagáčová, Robert Jašków (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(42)

Obsahy(1)

Donedávna byli Kudrnovi rodina jako každá jiná. Žili ve městě, maminka (Milena Steinmasslová) optička, tatínek (Miro Noga) počítačový programátor, děti typické "oběti konzumní společnosti". Jediným disharmonickým bodem jejich životů bylo soužití se sarkastickou babičkou (Jana Štěpánková), upoutanou na kolečkové křeslo a nešetřící jízlivými poznámkami. Pak se to ale stalo - jistý notář jim telefonicky oznámil, že Kudrnův strýc Hubert (o kterém slyšeli poprvé) zemřel a odkázal jim statek. Maminka, nadšená zastánkyně zdravého života, to uvítala s nadšením, ostatní s rozpaky. Přesto se Kudrnovi na ranč přestěhovali a začala tím velká zemědělská sága, kdy se pošetilí městští lidé naivně pouštějí do sžití s přírodou. Nad některými nápady jejich nejbližší soused, starousedlík Jeřábek (Lubomír Kostelka), jen kroutí hlavou. (Česká televize)

(více)

Videa (17)

TV spot 3

Recenze (207)

manonfire odpad!

všechny recenze uživatele

Špatné a to velmi. Tihle rodiče nejsou roztomile hraví, ale prostě pitomí. Děti mají jejich intelekt nahrazovat jakýmsi nadhledem v komentáři syna, ostrovtipem nejmladšího a "složitostí" dcerky. To jsou všechno ale mechanizmy každého druhého rodinného seriálu a tady se jen opakují a to ještě v hloupoučkých dialozích hlupoučkých příhod. Celé je to trapné a zbytečné. 10% ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Fajn český seriál, který jsem jako mladší pravidelně sledoval. Rodinka byla obsazena a zahrána obstojně, jednotlivé příběhy byly lehce ulítlé, ale celkově vtipné a já se u Ranče U Zelené sedmi dobře bavil… tedy alespoň u první série. Druhá už mi přišla zbytečně natahovaná a ne tak vtipná. Beru jednu hvězdu, nechávám dvě a třetí sérii si pro jistotu odpustím. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Seriál bez minimálně jedné postavy čerpající životní energii ze sarkasmu nebo cynismu už dnes snad nikdo nenapíše. Ale v případě Jany Štěpánkové tuto neoriginalitu rozhodně tvůrcům vyčítat nebudu. Naopak bych je svinským krokem hnal bejkovcem kolem vsi za předabování Mira Nogy Petrem Rychlým. Nejen že je to (jak podotýká Tosim) naprosto zbytečné kvůli češtině tohto Slováka, ale proč by boha jeho nemohl otec rodiny mluvit slovensky? Myslím, že by to dnešním mladým svišťům jen prospělo, navíc slovenskočeských manželství je ve věkové skupině manželů Kudrnových víc než dost, tak na co si to sakra hrajeme? To by ale bylo na delší debatu a hlavní je jiná věc. A sice to, že Ranč U Zelené Sedmy je (když ho vezmu jako celek) s kadencí jednoho dílu týdně v pohodě (ale bez přemýšlení a rejpání) sledovatelný seriál, jehož kvalita, reprezentovaná zde především zábavností, osciluje okolo průměru televizní zábavy. Nicméně v porovnání s ambiciózními komediálními pokusy jako byl Duch Český a podobné slátaniny vypadá jako Twin Peaks vedle Buffy. 60% ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

No je to jen sedma, žádný eso, co si tady budeme namlouvat. Vím, komu je seriál určený - pospolité rodině sedící večer u TV, popíjející svařák, pojídající drobivý sušenky a vesele se bavící nad tou nejdivnější familií českého světa filmu, aneb jak balíci z města přijeli na venkov. A já, kterýžto nejsem zvyklý trávit večery u TV, jsem nucen rezignovat.....tihle veselí Kudrnovic v čele s protivnou Steinmasslovou mě nerozveselili...změnit scénář z podbízivého a nuceně veselého na morbidní, drsný, krvavý a nabitý úchylárnami, možná by z toho byla efektní Adamsova_rodinaCZ.avi. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Po Bylo nás pět určitě nejlepší porevoluční seriál.Jana Štěpánková jako ironická a prostořeká babička je naprosto geniální a nejlepší v seriálu.Scénář je taktéž výborný.Sice mě trošku zarazilo to přemístění děje v 2. sérii ale kvalitu to snížilo jen minimálně(ale bohužel přece jensnížilo)!Když se podívám co se dnes točí, tento seriál je potěšení pro každého, kdo se chce nenáročně(tím se myslí né trapně) pobavit.Uvidíme jak dopadne nová série ke které přistupuji spíše chladně.Ale opravdu nechápu zdejších zdejších 60%... ()

Galerie (14)

Zajímavosti (15)

  • Třetí řada se natáčela z velké části během léta 2003, od 7. 7. 2003 do 15. 8. 2003., zimní scény mezi 18. 1. až 29. 1. 2004, jarní následně 25. 3. až 18. 4. 2004. (Likan7)
  • Seriál se vysílal také v Polsku. Slovinsku, Chorvatsku, Německu, Kanadě a na Slovensku. [Zdroj: ceskatelevize.cz] (me116)

Reklama

Reklama