Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Nigérii vypukl převrat, prezidentská rodina byla vyvražděna a povstalci drancují vesnice jiných kmenů. Poručík Waters (Bruce Willis) a jeho jednotka mají zachránit americké občany. Hlavní cíl je doktorka Lena Kendricksová a vedlejší cíle jsou jeptišky a kněz. Waters a jeho jednotka vyskočí z letadla nad džunglí a najdou v pralese vesnici, kde se doktorka nachází. Ta se ale nechce evakuovat bez ostatních domorodců z vesnice. Povstalecká armáda se blíží a Waters nemá moc času, takže nakonec souhlasí, aby domorodce vzala s sebou. Od velení to ale schválené nemá. Waters se přesouvá s domorodci na místo evakuace, kam mají přiletět dva vrtulníky. Po cestě potkají skupinku povstalců, kteří míří do vesnice, z níž vyšli. Všichni se skryjí v pralese, takže je povstalci minou a jdou dál. Jeden povstalec se však opozdil a Waters ho musel potichu zabít, aby se neprozradili. Na místě vyzvednutí vrtulníku doktorka zjistí, že jí Waters lhal. Neměl v úmyslu evakuovat ostatní, ale jen ji. Doktorka s tím nesouhlasí, ale nakonec odlétá. Po cestě však vidí vypálenou vesnici a mrtvá těla lidí, které ještě nedávno ošetřovala. Když to vidí Waters, rozhodne se obrátit. Do vrtulníku naloží zraněné, staré a děti a sám s doktorkou, svým týmem a zbytkem domorodců chce pokračovat na místo další evakuace. Jeho velitel mu však do vysílačky říká, že další evakuace není možná a že musí dojít až do Kamerunu. V patách je jim armáda povstalců, která se každou hodinu přibližuje. Waters a ostatní vojáci si lámou hlavu s tím, proč po nich jdou. Vojáci se postupně s domorodci sbližují a začne jim na nich záležet. Po cestě narazí na další vesnici, kterou drancují povstalci. Waters se je rozhodne zabít a osvobodit zbytek přeživších, kteří jsou mučeni a znásilňováni. Někteří vojáci říkají, že by se neměli vměšovat, ale Waters nesouhlasí. Vojáci zlikvidují povstalce a pak se opět dají na cestu do Kamerunu. Druhý den ráno přijde za Watersem jeden z jeho mužů a ukazuje mu na satelitním snímku, že je armáda povstalců dohání. Waters nechápe, jak je možné, že je dokážou stopovat i v noci, a domnívá se, že někdo z domorodců vysílá jejich pozici... (TV Prima)

(více)

Diskuze

reich

reich (hodnocení, recenze)

Skvělý válečný film pojednávající o Jižní Africe a problémech této části země. 

anetan007

anetan007 (hodnocení, recenze)

Tento film patří mezi mé nejoblíbenější, které můžu vidět pořád dokola a nikdy mě neomrzí, a to nejen díky skvělému obsazení.

jirkis

jirkis (hodnocení, recenze)

Skvělý film!!! Pomalý rozjezd vrcholí úžasně provedenou přestřelkou. Akční film jak se patří s králem akčních filmů Brucem Willisem. 5*

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Ravi

Ravi (hodnocení, recenze)

Tohle je film, který mě vůbec ničím nenadchl. Režisér kazil, co se dalo a producent tomu asi také pustil žilou. Tleskám snad jen hudbě a obsazení, to se povedlo. Přitom by stačilo trochu jinak poskládat děj a film by byl úplně o něčem jiném (kdyby BW se svou jednotkou narazil na zpustošenou vesnici uprostřed pralesa hned po začátku filmu a ne až v druhé půlce, bylo by pak pro mě pochopitelnější, proč se potom rozhodl tak, jak by se nikdy nikdo nerozhodl). No nic zpět k "tomu", co jsem viděl. Speciální jednotka, která si počká na přesilu uprostřed přehledného palouku, bez ústupové cesty, bez pastí, bez zakopání a s civilisty, které chrání, hned za zády? To si snad dělají srandu. Nerozuměl jsem ai chvilkám, kdy by rebelům stačil jeden granát a bylo by po celé spec. jednotce. Jo - a nejlepší místo na telefonování je přistávací rampa letadlové lodi v plném provozu. Hrůza, mám chuť to hodnocení ještě snížit. Ale začátek a ta vesnice ušli.

v.judy

v.judy (hodnocení, recenze)

Vyborný film, vyborné obsazeni Monica Bellucci a Bruce Willis:D Víc filmů, jako je tento : )

Pretenderi

Pretenderi (hodnocení, recenze)

Byl cvičen poslouchat rozkazy.Stal se hrdinou,když se jim vzepřel ... malo to dušu

mandes

mandes (hodnocení, recenze)

Mohla s toho bzť drsná pecka ale to by Fuqua nemool byť mäkký sračkár . Je to vuuul

Ava11

Ava11 (hodnocení, recenze)

aaach, toto ma fakt nebavilo, ale monica je monica aj keby ju navliekli do monteriek :-))

majesty

majesty (hodnocení, recenze)

sice som kedysi robil to co skoro kazdy - rozdeloval film na prvu a druhu polovicu -- ale menim nazor - neni to spravne podla mna.. film je jedna cast a casto sa zaklada na momentoch ktore filmu davaju smrnc.. takze ziadna prva polovica nudna a druha berie dych..ale spolu to je dobry film. uplne v pohode s dobrym bruce williceom..

brondra

brondra (hodnocení, recenze)

Takhle se dělaj filmy. Bruce Willis rulez. Vytknul bych než předlouhý děkování bohu na konci.

 (hodnocení, recenze)

Nehorázná blbost - klišé střídá klišé. Neztrácejte čas sledováním citlivoučkého, milého, starostlivého amerického vojáka, velitele mise, Bruce! Film pro konzumenty. Kdo srovnává kvalitu s Black Hawk Down je barbar.

Pavlik

Pavlik (hodnocení, recenze)

No američtí hrdinové se svědomím,blbos,ale rozhodně jsem se u tohodle filmu nenudil a tak jsem taky ohodnotil.

Související novinky

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

19.11.2012

Ale tentokrát to nebude taková sranda. Alespoň pokud nemáte hodně morbidní smysl pro humor a nedokážete se smát třeba u komiksu Lobo. Jeho tvůrci Keith Giffen a Alan Grant totiž stojí za komiksovou… (více)

Bruce Willis stále v akci

Bruce Willis stále v akci

03.06.2010

Jako Mr. Church zahostuje v The Expendables, ale v okamžiku, kdy si budeme jeho cameo vychutnávat, Bruce už bude natáčet další akční řežbu. V srpnu totiž odstartuje natáčení adaptace počítačové hry… (více)

Reklama

Reklama