Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Nigérii vypukl převrat, prezidentská rodina byla vyvražděna a povstalci drancují vesnice jiných kmenů. Poručík Waters (Bruce Willis) a jeho jednotka mají zachránit americké občany. Hlavní cíl je doktorka Lena Kendricksová a vedlejší cíle jsou jeptišky a kněz. Waters a jeho jednotka vyskočí z letadla nad džunglí a najdou v pralese vesnici, kde se doktorka nachází. Ta se ale nechce evakuovat bez ostatních domorodců z vesnice. Povstalecká armáda se blíží a Waters nemá moc času, takže nakonec souhlasí, aby domorodce vzala s sebou. Od velení to ale schválené nemá. Waters se přesouvá s domorodci na místo evakuace, kam mají přiletět dva vrtulníky. Po cestě potkají skupinku povstalců, kteří míří do vesnice, z níž vyšli. Všichni se skryjí v pralese, takže je povstalci minou a jdou dál. Jeden povstalec se však opozdil a Waters ho musel potichu zabít, aby se neprozradili. Na místě vyzvednutí vrtulníku doktorka zjistí, že jí Waters lhal. Neměl v úmyslu evakuovat ostatní, ale jen ji. Doktorka s tím nesouhlasí, ale nakonec odlétá. Po cestě však vidí vypálenou vesnici a mrtvá těla lidí, které ještě nedávno ošetřovala. Když to vidí Waters, rozhodne se obrátit. Do vrtulníku naloží zraněné, staré a děti a sám s doktorkou, svým týmem a zbytkem domorodců chce pokračovat na místo další evakuace. Jeho velitel mu však do vysílačky říká, že další evakuace není možná a že musí dojít až do Kamerunu. V patách je jim armáda povstalců, která se každou hodinu přibližuje. Waters a ostatní vojáci si lámou hlavu s tím, proč po nich jdou. Vojáci se postupně s domorodci sbližují a začne jim na nich záležet. Po cestě narazí na další vesnici, kterou drancují povstalci. Waters se je rozhodne zabít a osvobodit zbytek přeživších, kteří jsou mučeni a znásilňováni. Někteří vojáci říkají, že by se neměli vměšovat, ale Waters nesouhlasí. Vojáci zlikvidují povstalce a pak se opět dají na cestu do Kamerunu. Druhý den ráno přijde za Watersem jeden z jeho mužů a ukazuje mu na satelitním snímku, že je armáda povstalců dohání. Waters nechápe, jak je možné, že je dokážou stopovat i v noci, a domnívá se, že někdo z domorodců vysílá jejich pozici... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (502)

Stegr 

všechny recenze uživatele

75% - Fuquův počin ode mě dostává počtvrté čtyři, tudíž mu tímto děkuju, že točí filmy, které mě vážně baví. Zde konkrétně mě nejvíc těšil poslech Zimmerovy hudby, drsné ksichty Bruce Willise, spousta klišé, které mi tu až na pár výjimek vážně sedělo a krásná Monica Bellucci, které to sluší i s obličejem od bahna... ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Děj se na začátku pomalu vleče a jedinné co vypadá k světu je okolní džungle a Bruce Willis v maskáčích a se samopalem. Africký prales jako by celou dobu spal. Kde jsou hadi, červi, pavouci a další havěť, která by znepříjemňovala skupince cestu? Podívejte se na RESCUE DAWN a budete vědět o čem mluvím. Celé to je umělé. SLZY SLUNCE se nás snaží dojmout lidskostí a dobrými skutky tvrdých chlapíků, kteří se až doteď chovali jako roboti. A jediné co Fuqua filmu dal jsou kamerové filtry, úžasné záběry na africkou přírodu a solidní akční konec, který snímek vyhrabává ze šedivého průměru. 3 ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Překvápko poslední doby. Netušil jsem, že Willise uvidím ještě v dobrém filmu, vzhledem k tomu, co točí poslední roky. Zaujme prostředí deštného pralesu, skupina elitních mariňáků, skupina nigeríjských rebelů jim v patách, nějaký ten zvrat, úžasná akce byť dávkována poméně je velmi intenzivní a dravá, fungující emoce a empatizmus, slušné tempo a nádherný vizuál. Vlastně skoro plný počet. 85% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Velmi jednoduchá a přímočará záležitost o drsném Bruceovi, jehož zelené srdce zlomí půvab, i v pokročilém věku, stále ospinkatelné Monicy Belluci, a tak se rozhodne nasadit životy své zelené party z Buzuluku pro záchranu pár bezvýznamných černoušků. Vojáci na své cestě vidí věci, které už viděli na svých misích 100 ×, a přesto se v nich postupně začne probouzet soucit a svědomí. Při své záchranné misi dovedou dokonce připravit půdu pro politický převrat. Zkrátka opravdu nenáročná záležitost, kterou doceníte, pokud hledáte opravdu nenáročný snímek, u kterého si plánujete vyložit nožky a otevřít oblíbený nápoj alkoholického obsahu. Čím víc procent alkoholu bude tento nápoj obsahovat, tím vyšší hodnocení pravděpodobně udělíte. Mozek u tohoto filmu vážně není třeba. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybrala uživatelka Pajkenzi. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Slzy slnka sa tvária ako umelecky ambiciózny projekt o zúfalej situácii v Afrike. Nakoniec ale na nej iba parazitujú, pretože posobia značne nevierohodne. Problém je predovšetkým v dialógoch, takto určite vojaci v akcii medzi sebou nekomunikujú a hlavne nefilozofujú. Okrem scenára má svoj podiel viny aj Fugua, ktorý točí dosť nezáživne a zrejme nevidel Black hawk down. Prepad filmu by mal byť mementom pre štúdiá, že že podobné hybridy nemajú príliš velkú šancu a ludia viac ocenia realitu (viď b.h.d.). ()

Galerie (56)

Zajímavosti (16)

  • Během natáčení se všichni herci, kteří hráli členy námořní jednotky SEAL, museli oslovovat jmény svých postav, a to dokonce i mimo kameru, aby se lépe vžili do svých rolí. (HappySmile)

Související novinky

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

19.11.2012

Ale tentokrát to nebude taková sranda. Alespoň pokud nemáte hodně morbidní smysl pro humor a nedokážete se smát třeba u komiksu Lobo. Jeho tvůrci Keith Giffen a Alan Grant totiž stojí za komiksovou… (více)

Bruce Willis stále v akci

Bruce Willis stále v akci

03.06.2010

Jako Mr. Church zahostuje v The Expendables, ale v okamžiku, kdy si budeme jeho cameo vychutnávat, Bruce už bude natáčet další akční řežbu. V srpnu totiž odstartuje natáčení adaptace počítačové hry… (více)

Reklama

Reklama