Reklama

Reklama

Jeremiah Johnson

Trailer

Obsahy(1)

Jeremiáše Johnsona civilizace neláká. Zahořklý civilizačními neduhy a válkami se v polovině 19. století rozhodne pro zálesácký život, stane se horalem, vyhledávajícím samotu v nedotčené divočině, jejíž neposkvrněnost nikdy nezpochybňoval. První zima prožitá ve Skalistých horách však Jeremiáše málem sklátí. Vyhladovělý a napůl zmrzlý nachází útočiště u starého prohnaného trapera, který jej učí nejrůznějším způsobům přežití, včetně přímého souboje s grizzlym. Jeremiáš je dobrým žákem, a tak když se opět vydává za svým cílem, lze říci, že z někdejšího zelenáče je ošlehaný muž, kterého drsností může předčit jenom velkolepá a hrůzu nahánějící příroda. (Warner Home Video CZ)

(více)

Diskuze

Arequipa

Arequipa (hodnocení, recenze)

S P O I L E R dotaz: nepochopil jsem, který kmen se snažil JJ oddělat poté, co pomstil svou rodinu. Byl to kmen, který mu rodinu zavraždil anebo kmen, jehož náčelník mu daroval ženu (protože ji nedokázal ochránit)? Díky.

tojowoeZNK

tojowoeZNK (hodnocení, recenze)

Jasný ja ti ho neberu, taky se mi to libilo ale když vidím že to mohl natočit muj nejoblíbenější rejža tak se mi dere péro z kalhot.

Jeremiah

Jeremiah (hodnocení, recenze)

Historii píší především lidé, a ti ji podávají především tak jak se jim to hodí, nebo jak to slyšeli vyprávět. Reálná postava J.Johnsona mohl být skutečně člověk zlý a mstivý, ale to se již asi těžko dozvíme z důvěryhodných pramenů. Proto si z tohoto filmu odnáším lásku k přírodě / i k té drsnější /, a bohužel i nedůvěru  v lidi, což je mě velmi líto. Mám a nemám rád život, mám a nemám pro co žít - stejně jako v tomto filmu.  Toť můj názor.

tojowoeZNK

tojowoeZNK (hodnocení, recenze)

Jen škoda že to nenatočil Peckinpah s Clintem, to by bylo hned větší maso s příchutí indiánských jater.

Reklama

Reklama