Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Důvod nenávidět onu krásnou, bohatou a přiměřeně arogantní mladou dámu měl každý. Kdo ji ale zabil? ... I geniální detektivové si občas potřebují odpočinout. A pár dní, strávených v blahém nicnedělání na palubě luxusního nilského parníku, bude jistě tou pravou oázou pro duši, unavenou ruchem a shonem všedního života. Tak si to alespoň Poirot, když se na tu přepychovou kocábku naloďoval, představoval. To by ovšem na palubě nesměla trávit část svých líbánek s novým manželem, jehož odlákala své nejlepší přítelkyni Jackii, bohatá dědička Linnet Ridgewayová. A celá ta pestrá, zdánlivě nesourodá společnost, jejíž každý člen ovšem, při bližším pohledu, je tak či onak na osudu Linnet zainteresován. A - řekněme to bez obalu - má důvod onu krásnou, bohatou a přiměřeně arogantní mladou dámu nenávidět. (Česká televize)

(více)

Recenze (125)

Avalon820 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší film se Suchetem jako Poirotem a vlastně nejlepší film s Herculem Poirotem vůbec, poněvadž lepšího Poirota než Davida Sucheta zkrátka není. Původní verze s Ustinovem z roku 1978 mi příjde podstatně slabší, zejména kvůli úpravám příběhům a postav. Zde se autoři nesnažili trapně upravit příběh, aby byl "napínavější" a drželi se knihy. Vytvořili tím pádem po všech směrech dokonalou adaptaci. ()

mosem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z epizod, které mi připadají poněkud slabší. Některé postavy působí poněkud komicky a jejich představitelé své role poněkud přehrávají. Naopak Poirot zde vystupuje v poněkud filozofičtějíším podání, než jsme u něj zvyklí. Některé scény jsou neuvěřitelné (téměř zázračné vylovení pistole z Nilu, doplnění nábojů do pistole která už nemá být nikdy objevena), ale to není záležitost filmových tvůrců - ti jsou věrni literární předloze. I když tento díl není z těch nejlepší, nelze jeho sledování považovat za ztrátu času, už pro půvabné prostředí kde se odehrává a názornou ukázku života vyšší společnosti 30.tých let. ()

Reklama

v.indruchova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Předem uvedu, že jsem fanynka Poirota, knihy jsem nečetla ani jiné filmové ztvárnění. Úžasný příběh plný toho všeho co správný příběh potřebuje. Láska, napětí, strach, nenávist, erotické dusno :)... Závěr je velmi nečekaný a dramatický. Někdy zakončení Poirota bývají velmi poklidné. Osudová a tragická láska. Hlavně ženy či romantické snílky dostane. Konec je jako kousek Romeo a Julie. Osobně dávám přednost šťastným koncům, ale stejně by je pověsili..nespa? Skvělé scény: Je strašné mademoiselle co jsem v životě zmeškal, nevím co na to říct monsieur Pé (Poirote).. za daných okolností monsieur Ej, to vůbec není špatné :) Obdivuji čím dál víc.. ty malé drobnosti, které utváří osobnost H. Poirota. Opravdu pan herec. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ďalší diel zo slávnej poirotovskej série v podaní Davida Sucheta dopadol podľa mňa veľmi dobre. V niektorých pasážach bolo síce vidieť jemne televízny feeling a oproti snímku s Ustinovom to bolo menej akčné a priamočiare, ale malo to lepšiu atmosféru a podľa mňa lepšie herecké výkony. Navyše bolo zaujímavé sledovať počiatky slávnej kariéry Emily Blunt. Rozuzlenie celkom originálne, takže určite spokojnosť. 75 % ()

xxlch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet nehraje Poirota,David Suchet Je Poirot a to naprosto excelentní.A.Christie by se jistě dmula pýchou,při pohledu na tohoto skvostného představitele jejího Hercula a na perfektní atmosféru Anglie té doby.Tedy, né že bych se jakkoliv chtěla dotknout pana Ustinova,ale na D.Sucheta coby Poirota nemá.Hudba je skvělá a od samého počátku naprosto úchvatně přechází do děje ,no a herecké obsazení zbylých protagonistů je naprosto dokonalé, (Japp je úplně k sežrání).Neznám žádný jiný detektivní seriál,ke kterému se vždy ráda vrátím a totéž platí i o filmech s tímto elegantním pánem. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • V dobe natáčania údajne Emily Blunt a JJ Feild tvorili pár. (Fabrinka)
  • Nabídku pro roli Andrew Penningtona dostal Elliott Gould. (ČSFD)
  • Když Poirot (David Suchet) objeví ve skříni mrtvou služebnou, je krásně vidět, jak herečka dýchá – pohybující se břicho. (pjotri)

Reklama

Reklama