Reklama

Reklama

Hrabě Monte Cristo

  • Česko Hrabě Monte Christo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1814 a francouzští námořníci Edmond Dantes a Fernand Mondego hledají na ostrově Elba pomoc pro nemocného kapitána lodi Faraon. Střetnou se s Napoleonem, který požádá Edmonda, zda by do Francie nedoručil jeden dopis. Po návratu do Marseille jmenuje majitel loďařství Morrell Dantese kapitánem, což nelibě nese nejen Fernand, ale také ctižádostivý první důstojník Danglar. Štastný Edmond se sejde s milovanou snoubenkou Mercedes. Vidí je žárlící Fernand, který ji také miluje, a pak řekne Danglarovi o Napoleonově dopisu. Edmond je zatčen a u výslechu dopis odevzdá s patřičným vysvětlením. Soudce Villefort ho propustí, ale pak zjistí, že dopis byl určen jeho otci. Spálí ho a Dantese nechá převézt do věznice na ostrově If, kde v kobce prožije sedm let plných utrpení. Potom se k němu do cely prokope starý abbé Faria. Učí ho všemu, co sám zná. Pomůže mu také pochopit, co a proč se stalo. Dantes je odhodlán uprchnout a zasvětit život pomstě. Při kopání tunelu Fariu smrtelně zraní padající strop. Umírající muž prozradí Edmondovi místo, kde je ukryt obrovský poklad hraběte Spady... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (251)

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Alexandre Dumas asi dumá, co komu udělal. Sice to mohlo být ještě horší, ale to jen v případě, že si odmyslíte inspiraci slavným románem a představíte si to jako film o chlápkovi, co zdrhnul z basy a má na všechny pivku (což si hlavní předtavitel po herecké stránce vyložil po svém). Dokonce i jindy dobrý Pearce přehrával až hanba. Kravina na n-tou! 2* dávám jen za výpravu, kostýmy a Richarda Harrise, jediného z herců, který za něco stál. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Hodně kontroverzní zpracování Dumasovy předlohy. V roli Monte Crista si lze představit i jiného herce, než je James Caviezel. Stejně tak i záporáka Guy Pearce mohl hrát v pohodě někdo jiný. Herci jsou vůbec překvapivě nevýrazní, až na jediného - Michael Wincott je ve své roli naprosto výjimečný, ale je to jen vedlejší role. Mix romantiky, zrady a pomsty si možná zasloužil lepší zpracování, ale abych jenom nehanil. Kevin Reynolds je solidní režisér, který má cit pro dramatické scény a gradaci. Nového a striktně se literární předlohy držícího zpracování Monte Christa se stejně hned tak nedočkáme, tak berme zavděk tím, co je. 70% ()

Reklama

hazaba 

všechny recenze uživatele

Když si člověk odmyslí, že se jedná o adaptaci Dumasova románu, musí říct, že to bylo pěkné. A přestože to trvalo víc jak dvě hodiny, vůbec mi to nepřišlo nějak dlouhé. Pravda, knihu i jiné adaptace jsem četla hodně dávno, takže až si příběh osvěžím, nejspíš se budu chytat za hlavu, jak mohli něco takového natočit.... ()

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Pri pozeraní tohto filmu som takmer plakal. Nie od dojatia, ale od zdesenia. Čo komu európania spravili, že si zaslúžia takéto prznenie klasiky od Američanov? Zaslúžime si to?! Vadí mi prehnaná akčnosť, vadia mi "latexové" herecké výkony (hlavne krásnej Mercedes), vadí mi absolútne nezmyslné správanie postáv (hlavne krásnej Mercedes), vadí mi vlastne všetko (áno, hlavne Mercedes), zachraňuje to aspoň kamera. A to na dobrý film nestačí. ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

V tv jsem zahlédl druhou polovinu filmu a poměrně s napětím sledoval až do konce. Přijde mi dobré zpracování. Jde o dobrodužnou literaturu a tedy pokud je filmové zpracování napínavé, je to jak má být. Myslím, že film byl plný různorodého napínavého děje a tak pokud bych dal průměr, který by odrážel zdejší hodnocení, měl bych neupřímné svědomí. Toto zpracování mě bavilo a napínalo. Líbilo. 7,5/10 ()

Galerie (43)

Zajímavosti (21)

  • Červená kašmírová vesta, kterou má Luis Guzmán (Jacopo) na sobě v závěrečné scéně, je stejný kostým, který nosí Chris Gorell Barnes v seriálu The Regency House Party (2004), Dan Stevens (Edward Ferrars) ho má na sobě při Edvardově příjezdu do Norska v seriálu Rozum a cit (2008) a také JJ Feild (Fred Garland) má ten samý kostým ve filmu The Shadow in the North (2007). (HappySmile)

Reklama

Reklama